İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler
İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Allah'ım, Suriye'de, Mısır'da, Yemen'de, Türkistan'da ve sair yerlerde zulme uğrayan kardeşlerimizi, zalimlerin şerrinden koru ve onları selamete çıkar. Zalimleri bozguna uğrat, onları perişan et, onlara aman verme, şüphesiz Sen'in azabın çok çetindir Ya Rabbi!!
Senin dinin için savaşan mücahidlerin fetihlerini çoğalt, düşman karşısında üzerlerine sabır yağdır, ayaklarını sabit kıl, Kâfirlere karşı onlara yardım et ve onları muzaffer kıl. Şehidlerini Firdevs cennetlerinde ağırla!!
Allah (c.c.) peygamberi Hz.Yusuf'un (a.s.) dilinden şöyle buyurdu:
"Ey Rabbim! Sen bana mülk verdin ve sözlerin te'vilini öğrettin. Ey gökleri ve yeri yoktan var eden Rabbim! Sen dünyada da âhirette de benim velimsin , benim canımı müslüman olarak al ve beni salih kulların arasına kat!" (Yusuf, 101)
Bu dua; tevhidi ve Rab Teâlâ'ya teslimiyeti ikrar ve Ona karşı fakirliğini ve Ondan başkasını dost edinmeyeceğini izhar etmeyi bir arada toplayan bir dua olmakla beraber, aynı zamanda bu dua kulun İslâm üzere ölmesini istemesini bir arada toplayan bir duadır.
Nitekim kulun bunu istemesi en yüce gayelerinden biri sayılır. Bu Allah'ın elinde olup, kulun elinde değildir. Bu dua aynı zamanda öldükten sonra dirilmeyi itiraf etmesi ve salihlerle / kurtulmuşlarla beraber olmasını istemesini de bir arada toplayan bir duadır.
Abdullah b. Mes'ud (r.a.) demiştir ki: Resûlullah (s.a.s.) bir hasır üzerinde uyumuştu. Yan tarafında iz bırakmış olduğu halde kalktı. Biz: "Ey Allah'ın Resulü, sizin için bir döşek edinsek..." dedik. Resul-i Ekrem (s.a.s.): "Benim dünyaya ülfetim yoktur (ki yatağa rağbet edeyim). Bu dünyada ancak ağaç altında gölgelenen, sonra ayrılıp terk eden binekli (yolcu) gibiyim" buyurdular. (Riyazü's-Sâlihîn, s. 354-356)
GÜZEL AHLAK İÇİN OKUNACAK DUA. İbn Mes'ud (r.a)'dan rivayete göre,Rasululah (s.a.s) şöyle dua ederdi.
''Allah'ım! Ben sen'den hidayet, takva, iffet, ve kalp zenginliği isterim.''
(Buhari)