Günün Sahih Hadis-i Şerif'i

M Çevrimdışı

Müslüman Kul

لَا إِلَٰهَ إِلَّا ٱللَّٰهُ
İslam-TR Üyesi
Rasûlullah(ﷺ) şöyle buyurmuştur:

''Bir kimse doğru yola dâvet ederse, ona uyanların sevabı kadar kendisi için de sevap vardır. Bu ona uyanların sevabından bir şey eksiltmez."

[Müslim, İlim 16]

G Çevrimdışı

Genç55

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
عن عائشة رضي الله عنها أنها قالت: لما رأيت من النبي -صلى الله عليه وسلم- طيب نفس قلت: " يا رسول الله ادع الله لي" , فقال: " اللهم اغفر لعائشة ما تقدم من ذنبها، وما تأخرّ، ما أسَرَّت، وما أعلنَتْ», فضحكت عائشة حتى سقط رأسها في حجرها من الضحك. قال لها رسول الله -صلى الله عليه وسلم-: «أيسرك دعائي؟»، فقالت: «وما لي لا يسرني دعاؤك», فقال -صلى الله عليه وسلم-: «والله إنها لدعائي لأمتي في كل صلاة».

Hz. Aişe (r.a), Peygamber Efendimiz'i neşeli gördüğü bir gün:'Ey Allah'ın Rasulü, benim için Allah'a dua ediver!' demişti. Rasûlullah (s.a.v): 'Allah'ım, Aişe'nin geçmiş, gelecek, gizli ve açık bütün günahlarını mağfiret eyle!' diye dua etti. Hz. Aişe validemiz o kadar mutlu oldu ki, sevincinden başı önüne düştü. Rasulullah (s.a.v):'Mutlu musun?' diye sordu. O da: "Senin duan beni neden sevindirmesin ki?" dedi. Bunun üzerine Hz. Muhammed (s.a.v): "Bu dua, benim ümmetim için her namazda yaptığım duamdır" buyurdu.

[Sahih İbn Hibban]

M Çevrimdışı

Müslüman Kul

İslam-TR Üyesi
•Rasulullâh (sallallahu aleyhi we sellem) buyurdu ki:
"Kim şu üç şeyden uzak olarak ölürse cennete girer; Kibir, ganimet malına hainlik ve borç." [Sünen-i İbn Mâce]

•Rasulullâh (sallallahu aleyhi we sellem) şöyle buyurdu:
"Sadaka vermek malı eksiltmez. Kul başkalarının hatalarını bağışladıkca ALLAH da onun şerefini arttırır. Kim ALLAH için alçakgönüllü davranırsa, ALLAH da onu yükseltir." [Sahih Muslim]

M Çevrimdışı

Müslüman Kul

İslam-TR Üyesi
Enes İbn Mâlik'den (radıyallahu anh) rivâyet edildiğine göre Nebi sallallahu aleyhi we sellem şöyle buyurdu: "Mükâfatın büyüklüğü, belanın şiddetine göredir. ALLAH, sevdiği topluluğu belâya uğratır. Kim başına gelene rıza gösterirse ALLAH ondan hoşnut olur. Kim de rıza göstermezse, ALLAH'ın gazabına uğrar." [Sahih, Tirmizî ve İbni Mâce rivayet etti]

M Çevrimdışı

Müslüman Kul

İslam-TR Üyesi
Peygamber efendimiz (ﷺ), gök gürlediğinde ALLAH'u Teâlâ'ya şöyle dua ederdi:

اللهُمَّ لَا تَقْتُلْنَا بِغَضَبِكَ، وَلَا تُهْلِكْنَا بِعَذَابِكَ، وَعَافِنَا قَبْلَ ذلكَ

"Ey ALLAH'ım, sen bizi gazabınla öldürme, azabınla helak etme. Bunlardan once bize afiyet ver.

[Tirmizî]

M Çevrimdışı

Müslüman Kul

İslam-TR Üyesi
Rasûlullah ﷺ buyurdu ki,

"Allah yolunda cihad edin. Cihad yolu kesinlikle cennet kapılarından bir kapıdır. Allah, cihad vesilesiyle üzüntü ve endişelerinizi giderir"

Geri
Üst Alt