Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Günün Sözü

hamza01 Çevrimdışı

hamza01

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Şirki ve küfrü bilmeyen kişi tevhidi bilemez, tevhidi bilmeyen kişi de tevhid inancına sahip olamaz. Tevhidi bilen kişi, inancında, amellerinde ve sözlerinde Allah (c.c)’ı nasıl birleyeceğini bilir. İnançlarında, amellerinde ve sözlerinde Allah’ı birlemeyip O’na şirk koşanları da bilir. Bütün bu konular birbirine bağlıdır. O halde herkes kendisini sakındırsın ve kendi nefsini hesaba çeksin!
 
hamza01 Çevrimdışı

hamza01

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İslami temele, Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem’in getirdiği şeriate ve Allah-u Teâlâ'ya itaate bağlanmayan her nizam, anayasa, kanun veya düşünce batıl birer dindir ve taguttur. Müslüman olan, ondan beri olmalı, onu reddetmeli dir

"Kim İslam’dan başka bir dine yönelirse o (din), ondan kabul edilmeyecek ve o (kimse) ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır."(Ali İmran: 85)
 
Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İmamların Ortak Mezhebi;

İmam Ahmed:
Beni taklid etmeyin, Malik’i de, Şafiî'yi de, Evzaî ve Sevrî'yi de taklid etmeyin. Onlar nereden aldılarsa siz de oradan (hadislerden) alın.
(El-Fellani s.113, İbnu'l-Kayyim, İ'lam 2/302)
_______________________
İmam Malik:
Ben bir beşerim, isabet eder, hata da ederim. Benim görüşlerime bakın; Kitap ve sünnete uyanları alın, Kitap ve sünnete uymayanların hepsini terkedin.
(İbn Abdilberr, el-Câmi (2/32). Ondan da İbn Hazm Usulü'l-Ahkam (6/149)
_______________________
İmam Şafiî:
Kitaplarımda Rasulullah (sallallahu aleyhi ve sellem'in) sünnetine muhalif birşey bulursanız, Rasulullah’ın sünnetiyle amel edin benim sözlerimi terkedin. Başka bir rivâyette de: Ona tâbi olun ve başka hiç kimsenin sözüne iltifat etmeyin.
(El-Heravi Zemmü'l-Kelam 3/47/1, Hatib el-İhticac bi'ş-Şafii 8/2, İbn Asakir 15/9/1)
_______________________

İmam Ebu Hanife:
Allah'ın kitabına ve Rasulullah (sallallahu aleyhi ve sellem'in) hadislerine muhalif bir söz söylersem, sözümü terkedin.
(El-Fellâni, el-İkaz s.50)
 
T Çevrimdışı

TevhideriMusab

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
''Her mümin, Allah’ı ve Rasûlünü sever. Gerçek bir iman üzere olduğu müddetçe bu sevgi yok olmaz. Aslında bu sevginin varlığı, biri kalkıp Allah ve Rasûlü hakkında ileri geri konuştuğunda, küfürler ettiğinde anlaşılır. Bir müslüman böyle bir durumla karşılaştığında, ana-babasına küfür edildiğinde duyduğu öfkeden çok daha fazlasını hisseder.''
-Şeyhu'l-İslam ibn Teymiyye Allah sevgisi
 
Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ŞEYH MUHAYSİNİ: "Muhaysini yarın şehit olur. Veya bir ay sonra olur. Biz savaş topraklarındayız. Biz ruhlarımızı ancak alemlerin Rabbi'ne vermek için geldik. Şeyhülislam İbn-i Teymiyye rahimehullah hapsedildiğinde ve öldürülmek istendiğinde: “Düşmanlarım bana ne yapabilir ki? Öldürülmem şehadettir. Hapsedilmem halvettir. Sürülmem ise seyahattir. Düşmanlarım ne isterlerse yapsınlar.”Biz de diyoruz ki düşmanlarımız bize ne yapabilirler ki! Bizden öldürdükleri şehâdete erişir. Bizim Allah’a imanımız budur. Kadınlarımızın ve çocuklarımız ölümü nasıl karşılıyorlar? Teslimiyet ve rıza ile karşılıyorlar."
 
M Çevrimdışı

Mustafa Sabri

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
bir-insana-baskalari-onunde-verilen-ogut-ogut-degil-hakarettir-1620.jpg
 
::IM4M`UL-HAREMEYN:: Çevrimdışı

::IM4M`UL-HAREMEYN::

Tevhid ve Cihad
İslam-TR Üyesi
Bu ümmetin yaşaması için iki unsura ihtiyacı vardır : Alimin mürekkebi ve şehidin kanı.

|| Şeyh Abdullah Azzam Rahimehullah ||
 
::IM4M`UL-HAREMEYN:: Çevrimdışı

::IM4M`UL-HAREMEYN::

Tevhid ve Cihad
İslam-TR Üyesi
Cihad; zamana, mekana ve kişilere/şahıslara bağlı değildir ve kıyamete kadar da devam edecektir biiznillah..
 
Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Dikkat edin, caminin bahçesinde ebecilik oynayan çocuklara sataşan hacı amcalar, cami bahçesinde ebecilik oynuyor diye çocukları Allah rızası için, düşmanı İzmir'den denize döker gibi caminin dışına döken hacı amcalar. Bir gün -yine Müslim'den Buharî'den Peygamber'den duyuyoruz. - on on beş tane çocuk ashâb cihada gittiği için, mescitte çelik çomak oyunu oynuyorlar. Peygamber de mescidin yanı başındaki odasında Aişe'yle oturuyor. Gürültü nedir diye merak ediyor. Mescidin bahçesinde değil, mescidde, mescidinde, Resûlullah görmüş mescidde, Cebrail'in indiği mescidde, Ebu Bekir'in Ömer'in ayaklarının değdiği mescidde çelik çomak oynuyorlar. Bakmış gürültü nedir? Çocuklar mescidde oyun oynuyor. "Bilal neredesin?" dememiş. Dönmüş hanımı Aişe'ye demiş ki: "Çocuklar oyun oynuyor seyretmek ister misin?" demiş. "İsterim." demiş. Uzanmış kısacık boyuyla Aişe, görememiş çocukları. "Kaldırayım seni." demiş. Kaldırmış cama doğru "Bak çocuklara." Stadyum, biletsiz camdan görünüyor izlettiriyor. Anlayış, merhamet, merhamet..

| Nureddin YILDIZ
 
Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bir âlimin başka bir âlim tarafından tenkit edilmesine dair bir yazı bulan kendini mutlu hissediyorsa o mezarlıkçıdır. Ölü kemikleri kurcalamaktadır. Mezarlıklarla uğraşırken dünyanın bize mezar edildiğini anlayamadık. Daha basiretli işler yapmak zorundayız."

Nurettın Yıldız
 
Üst Ana Sayfa Alt