İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler
İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Atölye'de "Affetmek" üzerine karmaşık psikolojik şeyler söylüyordum ki, çok acılar yaşadığı halde hiç bitmeyen neşesi ve gevrek kahkahasıyla tanıdığımız hanım katılımcımız söz istedi: "Allah, sana yazdığı mektubu seni incitenin cebine koymuştur, nereden bilebilirsin" Sustum!
Arapçada arkadaş anlamına gelen birçok kelime vardır fakat içlerinde "seni ömrü boyunca terketmeyen ve her zorlukta yanında olan arkadaşlar/dostlar" demek olan Sahâbe صَحَابَةٌ kelimesinin yeri çok ayrıdır. •Hem Sahâbe hem Sıddîk olmak ise apayrıdır.
Arapçada arkadaş anlamına gelen birçok kelime vardır fakat içlerinde "seni ömrü boyunca terketmeyen ve her zorlukta yanında olan arkadaşlar/dostlar" demek olan Sahâbe صَحَابَةٌ kelimesinin yeri çok ayrıdır. •Hem Sahâbe hem Sıddîk olmak ise apayrıdır.
Fıkhı Abdullâh b. Mes'ûd ekti,
Alkama r.h suladı,
İbrahim En-neha'i r.h biçti,
Hammad (İmam-ı Âzam'ın hocası) düvenini sürdü.
Ebû Hanîfe r.h öğüttü,
Ebû Yûsuf r.h hamurunu yoğurdu ve İmamı Muhammed r.h ekmeğini yaptı.
Diğer insanlar da yiyorlar.
(****)
Reddul Muhtar - İbn-i Abidin C.1, 46
Küçük olmaları gerekçesiyle çocuklarınızın günahlara aşina olmalarına, alışmalarına, izin vermeyin. Sonra Allah korkusu
kalplerinde ölmüş bir şekilde büyürler.
"Her iddiayı dert eden,
her soruya cevap yetiştiren
ve
her konu hakkında tartışmaya giren kişi,
gün ortasında Güneş ışığını boğazlamaya çalışan
bir ahmağa benzer..."
Dünyayı anladıkça buraya ait olmadığımızı daha çok öğreniyorum.
Gelip geçici bir hevesin ta kendisi.
Gelecek gececek. Dahası da var sahıp oldukların bıle senın degıl. Bir kurtuluştan bahsedeceksek eger en buyuk hedıye ölümdür.