Soru Hac ve Umre Masraflarının Suud Yönetimine/ABD'ye Gittiği Doğru mudur?

M Çevrimdışı

Muaz_muslim

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Selamın aleyküm. Umrede harcanan paralar dolaylı yoldan Suudi yönetimine ABD'ye gidiyor deniliyor, Muvahhid tevhid ehli selefi kesimde umre'ye veya hacca gidiyor mu? Merak ettim? Veya kendi imkanlarıylamı gidiyorlar? Umre yapmak istedim hükmü nedir ayrıca?

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
Aleykumselam

İlk defa böyle bir şey duyuyorum.tevhid ehli camia gitmiyor mu ? Allah'ın farz kıldığı bir amelin terki nedir sizce ? İmkanın varsa umre de Hac da yapabilirsiniz. Tr de yaşıyorsan sana Bir umre şirketi tavsiye edebilirim.Tevhid ehli bir kardeş rehberlik yapıyor.

M Çevrimdışı

Muaz_muslim

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Tabiki özelden veya buradan tavsiye edebilirsin? Sorma sebebim oraya harcanan paralar Suud yönetimine gittiği düşünüldüğünde bunu sormamda doğal kalıyor.

Y Çevrimdışı

Yusuf Culeybib

İslam-TR Üyesi
Aleykum selam kardeş. Hangi paralar suuda gidiyor anlayamadım. Biraz daha detay verirmisin. Umre masrafları nereye gidiyor?
Umreye giden en büyük giderler;
Uçak ve Otel. Bunun dışında ne gidiyor?
Alternatif var mı? Varsa aynı hassasiyeti bulunduğun yerden başka bir ile giderken otobüs ve uçak firmasında seçiyormusun ve otelde.
Umrenin bu ana masraflarını turizm şirketi karşılıyor. Yemek ve gezilerde dahil.
Birde kendi ücretlerini ekliyorlar

Abdullah el Hanbeli Çevrimdışı

Abdullah el Hanbeli

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Tarihe baktığımızda şunu görüyoruz: Müslümanlar, başlarında kimin olduğu fark etmeksizin hac ve umreyi imkân buldukça yapmaya devam etmişler. Moğol İmparatorluğu gibi büyük yıkımların yaşandığı dönemlerde bile bu ibadet tamamen terk edilmemiş. Fatımi Devleti zamanında zaten hac düzenli bir şekilde sürdürülmüş. Karmatiler döneminde ise işler çok zorlaşmış ama yine de tamamen bırakılmamış.

Yani mesele şu: Hac ve umre, şartları tutan Müslüman için bir farz. Bunu yapıp yapmamak, o toprakları kimin yönettiğine bağlı bir şey değil.

Bugün de benzer tartışmalar var. “Paramız şuraya gidiyor, buraya gidiyor” deniyor. Ama açık konuşmak gerekirse, yaşadığımız dünyada tamamen izole bir şekilde yaşamak zaten mümkün değil. Vergi veriyoruz, alışveriş yapıyoruz, farkında olmadan birçok sisteme katkı sağlıyoruz. Bu, sadece hacla ilgili bir durum da değil.

O yüzden burada asıl mesele niyet ve imkân. Bir insan gücü yetiyorsa bu ibadeti yerine getirir. Ortaya çıkan dolaylı sonuçların sorumluluğu da o sistemi kuran ve yönetenlere aittir. İnsan, elinden gelen kadarından sorumludur.

M Çevrimdışı

Muaz_muslim

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Tecrübesi olanlar varmı umre için bireysel mi rehberlik eden bir firma ile gitmek mi?

ع Çevrimdışı

عبد

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Rasulullah sav medinedeydi mekke müşriklerdeydi umre yapmak için yola bizzat kendisi çıkmıştır ve neticede hudeybiye antlaşması yapılmıştır.

Yusuf B. Rebia Çevrimdışı

Yusuf B. Rebia

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Aleykumselam

İlk defa böyle bir şey duyuyorum.tevhid ehli camia gitmiyor mu ? Allah'ın farz kıldığı bir amelin terki nedir sizce ? İmkanın varsa umre de Hac da yapabilirsiniz. Tr de yaşıyorsan sana Bir umre şirketi tavsiye edebilirim.Tevhid ehli bir kardeş rehberlik yapıyor.
Özelden bana da iletebilir misiniz? Cezakallahu hayran.

Geri
Üst Ana Sayfa Alt