Ayrıca adminlerden ve Yöneticlerden rica ediyorum sizlerde biliyorsunuz ki Sünnet-Hadis inkârcları Müslümanlar için en tehlikli şahıslardır. Böyle şahısları yazılardan tespit ettiğiniz anda hemen siteden uzaklaştırın ve devamlı yazmalarına müsade etmeyen. Bunların ekseriyetinin gayesi hallerini düzletmek değil, fitneyi yaymak ve insanları haktan saptırmaktır. Şeytanların yer yüzündeki insi yardımcıları.
Acaba ke
Kendilerine kitap verilenlerden, Allah'a ve ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini (İslâm'ı) din edinmeyenlerle, küçük düşürülmüşler olarak cizyeyi kendi elleriyle verinceye kadar savaşın.(tevbe 29)
Onlar, Ümmi peygamber (Rasûl) e uyanlardır. Yanlarındaki Tevrat'ta ve İncil'de (geleceği) yazılıdır ki O (peygamber) onlara marufu (iyiliği) emrediyor, münkeri (kötülüğü) yasaklıyor, temiz şeyleri helal, murdar şeyleri haram kılıyor ve onların ağır yüklerini, sırtlarındaki zincirleri indiriyor. Ona inananlar, saygı gösterip düşmanlarına karşı yardım edenler ve onunla birlikte indirilen nuru izleyenler, işte kurtuluşa erenler bunlardır.(araf 157)
resulullah tıpkı bizim gibi ona indirilen kitaba uymakla sorumlu .Asla kendi kafasından bir şey belirleyemez.Resulullah Allah Kur'an ile kendisine verilen hikmetli davranma özelliğini kullanarak bir dini hüküm veriyorsa bu tabiki Allah'a itaattir, yasağına uymak Allah'ın yasağını tutmaktır.
Allah bir hüküm ve yasağı kendi lafzı ile haram etmiş ise bu Haram olur,
haram, helal koyma yetkisi sadece Allah'a aittir.
Haram terimi ıstılahi olarak çok daha ağır bir hükmü ifade eder.
Allah'ın katıyetle yasak ettiği fiiller İçki, Zina, Kumar, Falcılık vs gibi fiilleri açıkca zikretmesi,
Allah'ın katıyetle tutulmasını emrettiği ve bunlarla huzuruna çıkılmamasını emrettiği kat'i günahlardır.
Bir kere akıllı bir insan olarak açıkca şu soruyu değerlendirerek konuya başlayabilirsin,
Allah kat'i olarak Haram kıldığı bir olguyu tıpkı, "Domuz Eti, Kan.... " diye detaylı bir şekilde saydıkları gibi
bir ayette sayar ve haram ederdi değil mi?
Çok bariz bir örnek vereyim altını da bu minval üzerinden alalım,
"Hz. Peygamber (a.s.) eşek etini haram kılmıştır. " Ebu Sa'lebe, müslim 3582
"Hz. Peygamber (a.s.) eşek etini yemeyi yasaklamıştır. " İbn-i ömer Müslim 3583
"Hz. Peygamber (a.s.) eşek etini, onlar insanların eşyalarını taşıyan hayvanlar olduğu ve bu yüzden nakil vasıtalarından bir kısmının yok olup gitmesini istemediği için mi, yoksa Hayber günü mü (beşte biri ayrılmadan kesilmiş olduğundan mı) yasakladı, bu hususu iyi bilmiyorum." ibn-i Abbas müslim 3592.
Burada peygamberin iştimai olarak karar verdiğini ve eşşek etini yasak ettiğini, görebilirsin.
Dikkat edersen lafız olarak bile nakillerde ihtilaflar var.
Burada neden yasak denildiğini şöyle anlamamız gerek,
"Biri gelip Ya resulullah, yiyecek bir şey bulamıyorum eşşeğimi satsam para etmiyor çocuklarımı eşşeğimin eti ile doyursam"
dese müsaade verirmiydi bilemiyoruz, ama gayet doğal ve sorulabilecek bir soru, müsaade edebilirdi de,
Neden?
çünkü ipek giymeyi yasak etmiş olmasına rağmen, Ya Resulullah vucudumda bit, pire oluyor, kaşıntı oluyor, ben ipek giysem ?
diye soran Abdurrahman bin avf'a izin vermiş. Olmaz doğru düzgün temizlen, yıkan, ilaç kullan bu Allah'ın haramı dememiş.
Altın kullanımı da böyledir,
Altın ziynet kullanımı konusunda yasağını hikmetle genele şamil vermiştir, ama yine Allah'ın kati olarak vahyi ile haram kıldığı gibi diyemeyiz.
Sahabe genel olarak altın takmamış, ama bunu Resulullah'ın hikmetli bir kararı olarak görmüş ve uygulamış.