“Bir de sakın zulmedenlere meyletmeyin. Yoksa size ateş dokunur. Sizin Allah’tan başka dostunuz yoktur; sonra yardım da göremezsiniz.” (Hud, 11/113)
“İnsanlar zalimi görüp de onu zulümden uzaklaştırmazlarsa, Allah’ın, cezasının kapsamına onları da alması pek yakın olur.” (Ebû Dâvud ve Tirmizî)
Resulullah’ın sallalahu aleyhi ve sellam sünnetine muhalif uygulamaları ile sık sık gündemde gelen IŞİD İslami Cephe üyesi esir bir Müslüman’a uyguladı muamele ile sosyal medya da tepkileri üzerine çekti. (1)
“Rasulullah (s.a.s) yüze vurmayı ve dağlayarak yüzde alamet yapmayı nehyetti.” [Müslim]
Video da IŞİD üyeleri ellerindeki esire hakaret ediyor ve kendisini rencide edecek şekilde yüzüne tokat atıyorlar. Nefislerini tatmin edememiş olacaklar ki diğer IŞİD mensupları da boş durmuyor ve esir Mücahidi tekmeliyorlar.
Daha sonra İslami Cephe’ye bağlı Mücahit IŞİD üyelerinden iki rekat namaz kılmasına izin vermelerini rica ediyor. IŞİD üyeleri esirin bu isteğine de kendisine tekme ve tokat atarak cevap veriyor.
Daha sonra ise Mücahitin boyunu kesmek için eline bıçak alan IŞİD üyesi insanların kanını donduran bir zalimliğe imza atıyor ve Mücahidin boğazını kesmek için eline aldığı bıçağı körleşmesi için taşa vuruyor.
Bedir Savaşı’nda Hz. Peygamber (s.a) esirleri ashabına bölüştürdü ve “Bu esirlere iyi muamele ediniz” diye emretti. O sırada esirler arasında bulunan Ebu Aziz şöyle anlatıyor: “Beni teslim ettikleri Ensarın evinde ev halkı sabah akşam sadece hurma ile yetinirken bana yemek ikram ediyorlardı.”
Diğer bir esir olan Süheyl bin Amr hakkında Hz. Peygamber’e (s.a) “Ateşli bir hatiptir ve sizin aleyhinizde konuşmalar yapıyor, bu adamın dişlerini kırdırınız” denildi. Buna cevap olarak Hz. Peygamber (s.a) , “Ben onun dişini kırdırırsam, Allah da benim dişimi kırdırır; halbuki ben peygamberim.” buyurdu. (Siret-i İbn Hişam) .
“Allah’a yemin ederim ki; ya iyiliği emreder, kötülükten nehyeder, zalimin elini tutup zulmüne mani olur, onu hakka döndürür ve hak üzerinde tutarsınız; ya da Allah Teala kalblerinizi birbirine benzetir. Sonra da İsrailoğullarına lanet ettiği gibi size de lânet eder.” (Ebu Dâvud, Melâhim 17)
(1) Video linki https://sendvid.com/embed/29001kuh
Haber Merkezi / Ümmet-i İslam