Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Hatay-idlib Sınırında 11 Sivilin Katledilmesi.

talhaunsal Çevrimdışı

talhaunsal

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
18 Haziran Cumartesi gecesi saat 22.00 sularında İdlib kenti kırsalında bulunan Hırbıt Couz sınırından Hatay'a geçmek isteyen sivillere Türkiye-Suriye sınır hattında görevli hudut birlikleri tarafından ateş açıldı.

Daha önce de adı taciz, darp, sivillerin üzerine ateş açılması gibi iddialar ile gündeme gelen Görentaş Karakolu mıntıkasında görevli askerler tarafından açılan ateşte 6'sı çocuk toplam 11 sivil öldürüldü.

"TSK'nın bölgede gerçekleşen bu vb. vakalarla ilgili olarak
başlattığı soruşturmalar kapsamında bugüne kadar
9 askeri görevli için mahkeme talebinde bulunuldu,
5 askeri görevli tutuklandı."


SHA'nın yerel kaynaklara teyit ettirdiği bilgi, olayın üzerinden 2 gün geçmesine rağmen TSK tarafından yalanlanmadı.

Türkiye'nin Suriye toprakları içerisindeki sığınmacı kamplarından biri olarak bilinen Yamadı Kampı'na yakın yerde gerçekleşen olay, kamp sakinleri ve çevresindekiler tarafından da doğrulandı.

Bölge halkı, sınıra yakın noktalarda görev yapan Jandarma güçleri ile sorun yaşamadıklarını belirtirken yakınındaki Güveççi ve Görentaş hudut karakollarında görevli güvenlik güçlerinin takındığı tavra anlam veremiyor.

Suriye ile hiçbir irtibatı bulunmayan bir grup haber sitesi, olayı "Sınırda Yine Aynı Yalan!" başlığı adı altında düzmece bir metin ile yayınladı. TSK'dan olaya dair hiçbir açıklama yapılmamasına rağmen servis ettikleri haberde "Türkiye-Suriye sınırını kaçak geçmek isteyenlere yönelik Türk askeri tarafından ateş açıldığı ve 8-9 kişinin öldüğü iddiası askeri kaynaklar tarafından yalanlandı." ifadeleri yer aldı.

IŞİD ve YPG terör örgütlerinin hakim olduğu bölgede sınırdan geçişlerin önünde engel bulunmazken muhaliflerin hakimiyetindeki bölgeler ile Türkiye arasına beton duvarlar ile set çekilmesi, her fırsatta Türkiye devleti ve halkına minnettar olduklarını dile getiren Suriyeliler tarafından tepki topluyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi olayda katledilen sivillerin isimlerini yayınladı:

Abud el Abu 45

Fatma Abu 25

Ala Abu 14

Vala Abu 12

Hasan Abu 7

Emani Halil 22

Nesim yasin 2

Besne el Abdullah 40

İbrahim el Abu 11

Hüseyin el Abu 4

Itisal el Abu 12

Türkiye devleti ve halkının Suriyeli sığınmacılara karşı olan hassas tavrı bilinirken yapılan saldırının amacını düşündürür nitelikte.



HABER: SHA - Suriye Haber Ajansı
 
Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
inne lillahi ve inna ileyhı racıun

Ölümden kaçan tum surıyelı kardeslerımız çocuklar yetımler mazlumlar harıc dıger elı sılah tutan ınsanlar yardım etselerdı
kaçmasalardı da ulkelerınde ISLAMIYETI hakım kılsalardı ne olurdu onların sınavı buydu ama cogu kaçmayı sectı
olum her yerde orada nasıb olmayan huzurlu görülen topraklarda nasıp oldu.
Bizimde sınavımız var elbet onlara karsı ensar olmak...

Anlatmak ıstedıgım ÖLÜMUN HER YERDE OLDUGUDUR.Bu onlar ıcın buyuk bır sınav ALLAH zulcelalı vel ıkram yardımcıları olsun.
Eger bu ulkenın askerlerı böyle bırseye ımza attılarsa yazık olmuş o askerlere onlara hesap gorucu olarak ALLAH yeter.
Bır nefsı suçsuz yere katletmek de nedır.ALLAHım sana sığınırım yarabbi.

Bunu da sundan soyledım sınırda buyuk para tuzakları ınsan tacırlerı cırıt atıyorlar 150 tl den başlayıp 2500 tl ye kadar sınırdan ıcerı ınsan sokuyorlar ALLAHIM sana sığınırım
Ne kadar kotu bır durum gerçekten hesap vaktı bu ınsanlar ALLAH tan korkmuyorlarmı
Gecen bır kardesım soyledı bu mafya tarzı cetelerınde bır oyunu olabılır. Eger gerçekten askerler varsa ısın ıcınde gerçekten yazık oldu yazık oldu yazık oldu onlara.
 
talhaunsal Çevrimdışı

talhaunsal

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Bölgedeki Güveççi ve Görentaş hudut karakolları mensupları ile bire bir muhatap olmuş tanıdıklarıma da sordum, haber metninde de belirttiği gibi o karakollarda görevli 5 kişi TSK tarafından daha önce tutuklandı.
Maalesef olay gerçek.
Askerlerin ellerindeki techizatlar gece vakti gelenlerin çocuk, yetişkin ayrımını yapmalarını rahatlıkla sağlar. Allah ıslah etsin, kardeşlerimize de yardım etsin ne diyelim.
 
Üst Ana Sayfa Alt