Hayal Dükkanı /Mevlana İdris

• Konbuyu başlatan PhiloSophiaLoren
  • Başlangıç tarihi
P Çevrimdışı

PhiloSophiaLoren

Misafir

Yalnızca “O” harfiyle konuşulan bir ülkede yoşomok ostordom =)
İçin de olmayan şeylerin dışındakilerin tümü =)

KÖTÜ ADAMLAR İÇİN KULAK
Kulaklarım öyle iyi duysun ki kötü adamların her söylediğini hemen duyayım ve planlarını bozarak onların kötülük yapmalarına engel olayım.

KARNE CANAVARI
Ben bir karne canavarı olmak isterdim. Öyle bir karne canavarı ki,bütün okulların karne odalarına girip, karnelerdeki kırık notları yok etmek isterdim. O zaman kimsenin karnesinde kırık not olmazdı ve hiçbir çocuk babasından veya annesinden sopa yemez ve azar işitmezdi. Hayat daha güzel olurdu.

AYNADAKİ BEN
Aynada kendimle konuşurken ,aynadaki görüntü biraz gerçek gibi olsa…Yani ben yemek yediğim halde aynadaki ben’e yemek yedirebilsem. Ona su içerebilsem. Aynada ki ben’le bir başkasıyla ilgileniyormuş gibi ilgilensem.

UÇAKLAR İÇİMDE KAYBOLSUN
Kocaman bir bulut olup, bütün dünyayı kaplamak ve hiç dağılmadan dünyanin tepesinde durmak isterdim. Beni dağıtmak için gönderilen uçakların içimde kaybolmasını isterdim.
Gökyüzüne bakıldığı zaman yalnızca ben görülsem ve çocuklar dışında hiç kimse gökyüzünü görmese iyi olurdu.

GÖRÜNMEZ YILAN

Ben görünmez bir yılan olmak istiyorum. Görünmez yılan olduktan sonra biraz sürünürüm. Sonra Bosna’ya giderim. Orada ,suçsuz Müslümanları öldüren Sırpları tek tek ısırırım. Beni göremedikleri için bir şey yapamazlar ve zehirleneceği için onlarda sürünürler. Bir daha kimseyi öldüremezler.
Sonra ben oradan dünyanın başka yerlerine de giderim ve kötü adamları ısırmaya devam ederim. Yorulursam uçağa binerim. Görünmediğim için kimse bana bilet sormaz ve kimse bir şey yapamaz.

DEVAMLI ÖTMEK İSTERDİM.
Muhabbet kuşu olup devamlı ötmek isterdim. O zaman herkesi muhabbete davet etmiş olurdum. İyi olurdu… çünkü muhabbet iyidir.

UZUN BİR UYKUYA DALMAK
Bütün oyunları bıkıncaya kadar oynamak ve sonra uzun bir uykuya dalmak istiyorum. Uyandığımda yeniden oynamak ve yeniden uyumak istiyorum.
Sonra da iki rekat namaz kılıp kendime gelmek istiyorum.
Aferin bana :)

KOCAMAN ŞEKER
Her şehirde kocaman bir şeker olsun.insanlar sabah işe giderken çocuklar ise canlarının istediği zaman o şekeri yalasınlar. Hah ha ha.. bu hayalimin ilginç mi yoksa iğrenç mi olduğuna ben karar vermesem iyi olur :)

P Çevrimdışı

PhiloSophiaLoren

Misafir
y1pB818K98DCfn65eGybhoEQqiGZH8CDcMO9Y-qZESybYrNQV0rJzYp99SKB5wcJJo5e7Su1cr_2_U.jpg

HAYALLER GERÇEĞİN KAPISIDIR.

Ben zaman hayal kursam annem babam bana kızıyor be ni hayalcilikle suçluyorlar. Oysa hayalci olsam ne olur , olmasam ne olur ? Hayal kuruyorum ama derslerim çok başarılıyımç

Sözü uzatmadan hayalimi söyleyeyim;

Annem babam , ben hayal kuruyorum diye bana kızmasınlar.Hatta hiç kimse , hiç kimseye hayal kuruyor diye yan gözle bakmasın.Unutmayalım, hayaller, gerçeğin kimi zaman giriş , kimi zaman da çıkış kapısıdır.

KOCAMAN BİR KUŞ OLSAM

Bütün savaşlarda atılan bombaları daha havada iken yakalasam ve yere düşmesini önlesem... kimse ölmesee

BULUTTAN YUMRUK

İnsanlar biribirleriyle kavga yaparken yumrukları buluta dönüşsün ve birbirlerine yumruk attıklarında puuffff diye yumuşak bir ses çıksın...

PİS SİGARA

Öyle bir sigara yapayım ki , kim bu sigaradan içerse nefret etsin. Nasıl mı olacak ?
Sigara içilirken bööğğkk dfalan diye sesler çıkaracak.(kusma sesi vss)
Böylece sigara içmek isteyen kişi duyduğu seslerden nefret ederken,sigaradan da soğumuş olacak

SAYGILI ARABA

Benim düşündüğüm araba insanlara çok saygılı olacak.Mesela yolda giderken bir yaya gördüğü zaman şoför "lütfen efendim, önden siz buyrun diyecek..Sonra..Sonra trafik kazası filan olmayacak.

P Çevrimdışı

PhiloSophiaLoren

Misafir
SAVAŞAN ASKERLER BİRBİRİNE YAPIŞSIN
Ben savaşları pek sevmem. İki ordu birbirleriyle savaşmak için karşı karşıya gelip savaş başladığı zaman askerlerin birbirine yapışmasını hayal ediyorum.
Tabii askerler birbirine yapışınca asla savaşamayacaklar. Böylece kimse savaştan ölmeyecek.

AĞAÇLAR CANIM AĞAÇLAR…
Dünyamız da ağaçların hızla azalması beni çok üzüyor.20 yaşına kadar ağaç dikmeyen insanlar küt diye öbür dünyaya gitseydi sanıyorum herkes 20 değil ,200 ağaç dikerdi.

BİTMEYEN EKMEK
Elimde bitmeyen bir ekmek olmalı. Dünyanın bütün açlarını o ekmekle doyurmalıyım. Hem dünyayı gezmiş olurum, hem de herkesi doyururum.

ESKİDEN YAŞAMAK İSTERDİM
Ben peygamber efendimizle aynı dönemde yaşamak isterdim. Onun sesini duymak , ve “yapınız” dediklerini yapmak “yapmayınız” dediklerini yapmamak isterdim.

YUMURTALAR VE KİTAPLAR
Yumurtaların içinden yumurta ve civciv çıkmasından bıktım. Yumurtaların içinden kitap çıksın. Okuyalım , adam olalım.

KURŞUN KALEM
Dünyanın bütün kurşunları kalem olsun. Savaşmak isteyenler birbirine kurşun kalem atsın.

ÇAY YAĞMURU
Her gün kahvaltı saatinde gökten çay yağsın. Bardaklara doldurup içelim. Annelerimiz yorulmasın.

SESLİ GAZETE
Sabah elimize aldığımız gazete biri yormamalı. Her gazete kendi kendini okumalı. Biz sadece dinlemeliyiz.

BİR GRUP KARINCA
Bir grup karınca ile hacca gitmek isterdim. Neden derseniz, bunun cevabını bilmiyorum. Hele bir gidelim de gerisini sonra düşnürüz.

BATMAYAN GÜNEŞ.
Bir uçağım olsun ve ben onunla hep batıya gideyim. Güneşin batışını hiç görmeden bir yıl dolaşayım. Bu arada batılılarla, dünya ulusları arasında niçin hep savaş çıkarttıklarını bir sorayım