Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Hayır İşlediğinde Hayat Zorlaşıyorsa...

H Çevrimiçi

hutbetussahra

Hayat, İman ve Cihad...
İslam-TR Üyesi

Selamun aleykum.
Dün akşam bu video önüme geldi ve gerçekten hoşuma gittiği için paylaşmak istedim.
Videoda dediği konu zaman zaman benimde kafamı kurcalasa da ayeti bildiğim için çözüyordum. Fakat benim asıl ilgimi çeken kısmı namaza başlayan insanların hayatlarının zorlaştıklarını söylediği kısımdı. Çünkü buna çok benzer birşeyi bende pek çok kez yaşadım. Ne zaman namazlarıma daha çok özen versem, dini işlerime daha çok ağırlık versem, dine hizmet edebileceğim bir program oluşturup ona uymaya başlasam aradan çok geçmeden bir anda sıkıntılar üzerime gelmeye, sorunlar çıkmaya ve beni alt üst etmeye başlıyordu. Hem de her seferinde istisnasız böyle oluyordu. Tam herşey yolunda, bir çizgi tutturuyorum sonra birden biryerlerden bir olay patlak veriyor, bir hata yapıyorum, bir sorun çıkıyor. Bunun sonucunda alt üst oluyorum. Sonra kendimi toparlayana kadar aylar geçiyor. Tekrar başlıyorum ve tekrar aynı şeyler. Fakat bu tür olaylar bizleri yıldırmamalı. Aksine eksikliklerimi tamamlayıp, dua, sabır ve ibadetlerimizi kuşanıp daha da azimle devam etmeliyiz. Bunu paylaşma sebebim benzer şeyler yaşayanlar varsa bunun aslında normal olduğunu ve sürecin bir parçasını olduğunu, yılmak yerine devam etmeleri gerektiğini bilsinler diye paylaşmak istedim. İnşaALLAH hayırlara vesile olur. Rabbim bizleri doğru yoluna iletsin ve doğru yolu üzere sabit kılsın. Amin.

Sizlerin de bu konu hakkında varsa görüşlerini almak isterim.

Üst Ana Sayfa Alt