Beraberce yola koyuldular genç adam kendisini neyin beklediğini düşünüyordu..acaba neyle karşılaşacaktım....Allah ne gibi bir lütufta bulunacaktı yine zaten öyle değil miydi?
bir güvercinden neler çıkmıştı....."HER ŞEYDE BİR HAYIR VARDIR"DİYE DÜŞÜNDÜ..EVET GERÇEKTEN ÖYLE DEDİ.....
köyde bir kahve bulunuyordu...sabahın erken saatlerinde köylüler orda toplanır,biraz sohbetten sonra işlerine bakardılar...iş,güçten bahsederdiler....
neyse Allah'ın selamını verdiler girdiler içeriye....herkes genç adama bakıyordu....kim bu? nerden çıkmıştı?
karşılığında köy halkıda selamı aldılar.... adam köylüye dönerek "
-kardeşler bakın bu genç benim misafirim,sizinle tanıştırmak istedim....
ismini sötyliyecektiki adam gence dönerek"
-HAY Allah görüyor musun senin adını bile sormadım..sahi adın neydi senin?
-Mus'ab efendim....
sonra oturdular bir köşeye...
kahvede bir genç'te vardı yaklaştı,mus'ab a
ve "-ey gerici,yoksa sende şu yobaz( sakallı) müslümanlardan msıın?
Mus'ab şaşırmıştı.....
ne demeliydi... "söz gümüşse sükut altındır"diye düşündü...en iyisi bekliyim,zaten kolay kolay sözlerini bitirmez..daha uygun bir anını yakaladığımda konuşurum Allahın izniyle....
evet dediği gibi olmuştu
genç hala sürdürüyordu hakaretlerini,alay edercesine..
mus'ab"-buyur otursana tanışalım,ondan sonra ne olduğuma karar ver"dedi
ama yok genç dolmuştusanki.....iyi de köy yerinde nasıl böyle şeylele kafası doldurulmuş diye düşündü....
genç"-hadi be halinden belli zxaten ne olduğun, senin gibilerle konuşmam ben"
mus'ab -tmm sen bilirsin nasılistersen ama insanları tanımadan yargılama olur mu?
sonra kalktılar ve köyü dolaşmaya koyuldular.....
Mus'ab o genci düşünüyordu....
"- şimdi gelde seni köyümüzün camisine götüreyim..kur'an dersi verilecek yarım saate kadar,köyün öğrencilerine"
amcanın bu sözüyle kendine geldi..