İ.h.h. bugün bir yardım kuruluşundan daha çok siyasi bir parti gibi hareket ediyor. Sizde hatırlarsınız referandum yapıldığında Türkiye'nin her yerine "REFERANDUMA EVET" afişleri yapıştırıp bunun propagandasını yaptılar ve referanduma evet kampanyası oluşturdular. Bu kampanyanın masraflarının parasını çıkarıp ceplerinden verdiklerini sanmıyorum.
Aksi halde Rasulullah(sav)'in "Hilf'ul Fudul"da yaptığı gibi adil kafirlerle mazlumların haklarını almak amacıyla beraber hareket edilebilir. Rasulullah(sav) Hilful Fudul'da Mekke'de haksızlığa uğrayan mazlumların haklarını almak için müşriklerle beraber bir toplulukla hareket ediyordu. Fakat Hılf'ul Fudul'da hiçbir zaman Allah'a isyan olan işler yapılmadı. Putlara hiçbir zaman yardım edilmedi mesela. Eğer öyle olsaydı Rasulullah(sav) böyle bir hareketin içinde bulunmazdı.
Ayrıca şunu da belirtmek isterim. Ben bu İ.h.h.'dan kiminle konuştuysam, bu kişiler özellikle i.h.h.'da söz sahibi kimseler bir kısmı da yakın akrabamdır, şii olduklarını gördüm. Hatta iki tanesiyle bu konuyu tartıştım bana mutayı, sahabenin mürted olduğunu vb müşrik şii itikadını savundular.
Kendi kanaatime göre bir insan eğer yardım yapacaksa tevhid ehli Müslüman birine yardım yapsın. Açıktan Referandum gibi Müslümanların icmasıyla "şirk" olan bir ameli yapan bir kuruluşa parasını vermesin.
En doğrusunu da Allah bilir.