Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

İçki Ayetleri

Fukushima Çevrimdışı

Fukushima

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
İçki meselesinde Allah'ın gönderdiği ayetler:

- ey iman edenler! sarhoş iken ne söylediğinizi bilinceye kadar, bir de -yolcu olmanız durumu müstesna- cünüp iken yıkanıncaya kadar namaza yaklaşmayın. (nisa 43)

- hurma ağaçlarının meyvelerinden ve üzümlerden hem içki, hem de güzel bir rızık edinirsiniz. elbette bunda aklını kullanan bir toplum için bir ibret vardır. (nahl 67)

- sana içkiyi ve kumarı sorarlar. de ki: “onlarda hem büyük günah, hem de insanlar için (bazı zahiri) yararlar vardır. ama günahları yararlarından büyüktür.” (bakara 219)

- ey iman edenler! (aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz. şeytan, içki ve kumarla, ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. artık vazgeçiyor musunuz? (maide 90,91)

şimdi burada Allah CC. için ama içkiliyken namaz kılmayın derken içmeyin günah diye devam ediyor. Bunun sebebi nedir?
 
Son düzenleme:
Muhammed087 Çevrimdışı

Muhammed087

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
içki en son maide suresiyle tamamen haram kılındı, maide suresinin iniş sırası 5 değil 112
 
Pangea Çevrimdışı

Pangea

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Son tamamlanan sure maide suresi bildiğim kadarıyla. Aşama aşama yasaklandı yani çünkü Allah bizi tanıyor bağımlılıklardan kurtulmanın zaman aldığını gözeterek yapılan bir kolaylıktır ilk nesil için. Sonrası haram olduğunu biliyor artık. Ama misal hüccet ikame edilmeyen afrikanın ücra bir köyündeki kişilere yine bu şekilde zaman vererek nasihatte bulunulmalı.

bu arada kurandaki sure ayet sıralamaları nuzul sırasıyla alakasızdır.
 
Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Kardeşim , konu açmadan önce, eğer soru soracaksan soru cevab bölümlerine (ve ilgili konu bölümlerine) açıyor muyum diye bakınız.
Ayrıca bu konuda formumuzda bilgi sahibi olmanızda fayda var.




 
Üst Ana Sayfa Alt