Soru İhtilaflar İle Nasıl Baş Ediyorsunuz?

Y Çevrimiçi

yalandunya1990

Üye
İslam-TR Üyesi
Selamün aleyküm.
Şu sıra çok konu açar oldum biliyorum.
Sebebi ise kalp sorunları ve buna bağlı olarak anksiyete yaşıyor oluşum.
Ben İslam'ı yaşayamıyorum arkadaşlar. Çok zorlanıyorum ihtilaflar noktasında. Asla kalbin mutmain olmuyor. Her şey küfür her şey şirk gibi geliyor.
Öyle ki artık İslam üzere ölmemin imkansız olduğuna inanır oldum.
Öyle ki artık intihar etmeyi düşünür oldum.
Kime gitsem farklı bir delil ile bir şey konuşuyor.
En son nikahımın da sünnete uygun olmadığını öğrendim. Veli izni şarttır dendi izni aldık. Velim nikahımda bulunmadı. Bu nikah batılmış. Bir oğlum var zina çocuğu dendi.
Çocuğum okula başladı küfür dendi.
Ben 12 senedir İslam üzere kalmaya çalıştıkça batmışım.
Allah beni helak etmiş gibi hissediyorum.
Lanetlenmiş bir kul gibi.
Vallahi billahi sadece sahabelerin iman ettiği gibi bir iman istedim.
Nasıl baş ediyorsunuz bu tarz konularla, sizler nasıl yaşayabiliyorsunuz dininizi?

Şimdiden Allah razı olsun.

Muddessir Çevrimdışı

Muddessir

الحمد الله
Site Emektarı
Aleykum selâm sevgili arkadaşım

Evvelen içinde bulunduğunuz durum daha çok şeytanın sağdan yaklaşarak çeşitli vesveselerle sizi imani noktada zayıf kılmaya çalışmasıdır. Bunun için kalp amelleri noktasında çeşitli okumalar yapabilirsiniz.

İhtilaflar kimi zaman zahiren anlaşılmaz, zahmetli ve ya zor gibi görünse de aslında bunda da bir hikmet ve rahmet vardır. Bu konuda da size tavsiyem selefin yoluna tabi olmanızdir. Ki zaten maksadıniz sahabenin peygambere imanı gibi bir iman ile teslim olmak.

Şunu unutmayın, intihar hiçbir şeyin çözümü değildir. Çünkü İslam'da; yerin üstündeyseniz herşeyin bir çözümü vardır.

Selametle.

Y Çevrimiçi

yalandunya1990

Üye
İslam-TR Üyesi
Aleykum selâm sevgili arkadaşım

Evvelen içinde bulunduğunuz durum daha çok şeytanın sağdan yaklaşarak çeşitli vesveselerle sizi imani noktada zayıf kılmaya çalışmasıdır. Bunun için kalp amelleri noktasında çeşitli okumalar yapabilirsiniz.

İhtilaflar kimi zaman zahiren anlaşılmaz, zahmetli ve ya zor gibi görünse de aslında bunda da bir hikmet ve rahmet vardır. Bu konuda da size tavsiyem selefin yoluna tabi olmanızdir. Ki zaten maksadıniz sahabenin peygambere imanı gibi bir iman ile teslim olmak.

Şunu unutmayın, intihar hiçbir şeyin çözümü değildir. Çünkü İslam'da; yerin üstündeyseniz herşeyin bir çözümü vardır.

Selametle.
Cevabını için teşekkür ederim.
Ben selefin yoluna tabi olmaya çalışıyorum. Fakat dediğim gibi engeller çıkıyor karşıma sanki.
Oğlumu okula yollamam küfür ise ben selefin yolunda değilim. Başka bir alternatif de bulamıyorum. Okuldan alsam babası kabul etmez bunu. Okuldan almasam nasıl korurum çocuğu kendimi bilmiyorum.
Vesvese mı yapıyorum yoksa gerçekten küfür içinde mı yaşıyorum inanın ayırt edemiyorum. Baş edemiyorum bazı durumlarla. Çaresiz kalıyorum.
İntihar elbette şu an edecek değilim ama gerçekten aklımı yokluyor. Korkuyorum.
Psikolojik danışman olduğum için intihar düşüncelerinin insana ilk etapta usul usul geldiğini önce zemin hazırladığını iyi biliyorum. Beni de korkunç sona sürükleyen bir zemine oturtmaya çalıştığının farkındayım.
Ama dediğim gibi gerçekten zor duygular ile baş etmeye çalışırken insan çaresiz kalıyor. Bugün de tekfir edildim galiba asla müslüman kalamayıp bu şekil üzere ölücem düşüncelerinden kurtulamıyorum.

Bin Yusuf Çevrimdışı

Bin Yusuf

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Aleyküm selam kardeşim.

Yazdıklarını okurken hissettiğin acıyı, yorgunluğu ve kalp sıkışmasını hissedebildim. Şunu unutma: Allah seni biliyor, kalbinden geçenleri işitiyor, yaşadığın sıkıntıları görüyor. Ve bilki iman, vesveselerden ve ihtilaflardan kaçmak değil; bütün bunlara rağmen Allah’a tutunmaktır.

Senin yaşadığın şey aslında imanının zayıflığı değil; imana olan hassasiyetinin ve korkunun göstergesidir. Rasulullah ﷺ şöyle buyuruyor:

“Vesvese gelmesi imanın ta kendisidir.” (Müslim)

Yani kalbine bu düşünceler gelmesi senin imanını yok etmiyor; aksine, imanına önem verdiğini gösteriyor.

Nikah, çocuk, okul gibi konular da seni yıpratmış. Şunu bil: ihtilaflı meseleler yüzünden iman gitmez. Allah senden gücün üstünde bir şey istemez. Sen nikahını yaparken Allah’a isyan kastıyla yapmadın ki, elinden geleni yaptın. Çocuğun zinadan değil; senin helal çocuğundur. Bu konuda gönlünü rahat tut.

Unutma kardeşim: Allah, kullarını helak etmek için değil, affetmek için rahmet kapısını açmıştır. Sen O’nun rahmetini küçümseme. Belki sen kendine lanetli gibi hissediyorsun ama Allah’ın yanında senin samimiyetin çok kıymetlidir.

Senin soruna gelecek olursak: Biz ihtilaflarla, vesveselerle ancak ilim, sabır ve dua ile başa çıkabiliyoruz. Şüpheye düştüğümüzde bocaladığımızda işin aslını öğreniyor, ihtilafları Allah’a havale ediyoruz. Her şeyi bilmek zorunda değiliz, her tartışmaya girmek zorunda değiliz. Rabbimiz senden her şeyi çözmeni değil, O’na teslim olmanı istiyor.

Kardeşim, sakın intiharı düşünme. Bu senin için bir çıkış değil. Allah’ın rahmeti, senin bütün sıkıntılarından kat kat büyüktür. Sen sadece sabretmeye, dua etmeye ve küçük de olsa ibadetlerini sürdürmeye çalış. Zikri de arttır. Kuran'ı Kerim'i bolca oku yada dinle ve ağlamaya çalış, böylelikle kalbin yumuşar ve gerçekten ürperirsin ve huzura erersin İnşaAllah.

Şunu da unutma: İslam, zorlaştırmak için değil, kolaylaştırmak için geldi. Allah seni helak etmek istemiyor, sana merhamet etmek istiyor.

Ben senin için dua edeceğim. Sen de Rabbine şöyle dua et:
“Allah’ım! Kalbime sekinet indir. Beni doğru yolunda sabit kıl. Vesveselerden Sana sığınırım.”

Horasan Fedaisi Çevrimdışı

Horasan Fedaisi

Hayye ale'l-cihad
İslam-TR Üyesi
Aynı durum bende de oldu bir müddet. Ama en selametli yolu Sahabenin ve Selefin ne söylediğini Sunne'leri ve benzeri kitapları açıp bizzat okuyarak öğrenmek olarak buldum.

Tavsiye ettiğim iki şey, akide öğrenmeye vakit ayırmanız ve bir İslâm ülkesine hicret etmenizdir. Çünkü laik ülkede yaşıyoruz ve zaten bu sistemde hangi işe ve neye adım atsanız en kötü ihtimalle küfür, en iyi ihtimalle bir günah karşınıza çıkacak. Helal hayat sürmek bu ülkede, çöplüğün içinde temiz kokmayı sürdürmeye çalışmak gibi.

Hicret konusunda yardım edebilir miyim bilmiyorum ama akide konusunda edebilirim isterseniz

Y Çevrimiçi

yalandunya1990

Üye
İslam-TR Üyesi
Aynı durum bende de oldu bir müddet. Ama en selametli yolu Sahabenin ve Selefin ne söylediğini Sunne'leri ve benzeri kitapları açıp bizzat okuyarak öğrenmek olarak buldum.

Tavsiye ettiğim iki şey, akide öğrenmeye vakit ayırmanız ve bir İslâm ülkesine hicret etmenizdir. Çünkü laik ülkede yaşıyoruz ve zaten bu sistemde hangi işe ve neye adım atsanız en kötü ihtimalle küfür, en iyi ihtimalle bir günah karşınıza çıkacak. Helal hayat sürmek bu ülkede, çöplüğün içinde temiz kokmayı sürdürmeye çalışmak gibi.

Hicret konusunda yardım edebilir miyim bilmiyorum ama akide konusunda edebilirim isterseniz
Hicret edemem gibi görünüyor.
Oğlum var eşim var.
Çocuğumu korumaya çalışıyorum. Sadece okula yolladığım için küfüre mi düşüyorum, asla rızam yok küfür dolu bir sistemde okul okumasına ama param yok ki özel okula yollayayim.
Çocuğu okula yollamasam babası karşı çıkacak yine yollayacak.
Artık okullar eskisi gibi değil neyseki diyorum ama çok da korkuyorum l.

Y Çevrimiçi

yalandunya1990

Üye
İslam-TR Üyesi

Akide konusunda da yardım isterim inşallah

M Çevrimdışı

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
İhtilaflara takılı kalmak sizi hepten daha beter hale getirir. Bırakın ihtilafları kulluğunuzu düzeltmeye çalışın. Dua edin ,gece namazlarına kalkın.İslam alimlerinin tefsirlerini okuyun.Hadis ve hadis şerhlerine bakın.Günümüzde ne olduğu belli olmayan haricilerden akide öğrenmeyin.Hele hele mealcilerden hiç öğrenmeyin. Vesveseleri giderecek olan şey ilimdir.Sabah akşam zikirlerinizi aksatmayın.Gece namazlarına mutlaka kalkın.Sabah namazından sonra uyumayın.Tefsir okumaya gayret edin.Hadisleri ve şerhlerini okumaya gayret edin.Allah'tan yardım isteyin.Sürekli dua edin.Sonunda o vesveseler gidecektir.

M Çevrimdışı

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Oğlum var eşim var.
Çocuğumu korumaya çalışıyorum. Sadece okula yolladığım için küfüre mi düşüyorum, asla rızam yok küfür dolu bir sistemde okul okumasına ama param yok ki özel okula yollayayim.
Okula göndermek evet sıkıntılıdır ama okula gönderip çocuğunu koruyanları ilimle tanınan bir alimin tekfir ettiğini görmedim.Günümüzde aşırılar kafalarına göre insanları tekfir ediyorlar.Size tavsiyem her akide öğreteyim diyenden akide öğrenmeyin.

Y Çevrimiçi

yalandunya1990

Üye
İslam-TR Üyesi
İhtilaflara takılı kalmak sizi hepten daha beter hale getirir. Bırakın ihtilafları kulluğunuzu düzeltmeye çalışın. Dua edin ,gece namazlarına kalkın.İslam alimlerinin tefsirlerini okuyun.Hadis ve hadis şerhlerine bakın.Günümüzde ne olduğu belli olmayan haricilerden akide öğrenmeyin.Hele hele mealcilerden hiç öğrenmeyin. Vesveseleri giderecek olan şey ilimdir.Sabah akşam zikirlerinizi aksatmayın.Gece namazlarına mutlaka kalkın.Sabah namazından sonra uyumayın.Tefsir okumaya gayret edin.Hadisleri ve şerhlerini okumaya gayret edin.Allah'tan yardım isteyin.Sürekli dua edin.Sonunda o vesveseler gidecektir.
Teşekkür ederim

Horasan Fedaisi Çevrimdışı

Horasan Fedaisi

Hayye ale'l-cihad
İslam-TR Üyesi
Oğlum var eşim var.

sistemin radikalliği azalsa da artık yüz senenin etkisi olarak dinsizlik ve ahlaksızlık çok fazla arttı. haliyle arkadaş ortamı ve bazı hocaların kafa yapısı vb ayrıca sorunlara sebep olabiliyor

Şuanlık durumunuz el vermese de yine de Allah hicret nasib etsin

Akidede de dmden bazı hususları anlatırım İnşaAllah

Y Çevrimiçi

yalandunya1990

Üye
İslam-TR Üyesi
sistemin radikalliği azalsa da artık yüz senenin etkisi olarak dinsizlik ve ahlaksızlık çok fazla arttı. haliyle arkadaş ortamı ve bazı hocaların kafa yapısı vb ayrıca sorunlara sebep olabiliyor

Şuanlık durumunuz el vermese de yine de Allah hicret nasib etsin

Akidede de dmden bazı hususları anlatırım İnşaAllah
Teşekkür ederim size.
Allah yaşamak istediğimiz hayatı bizlere yaşarken nasip etsin.

İstantinabul Çevrimdışı

İstantinabul

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
imanla küfür arasındaki çizgi çok net olarak ayrıldığına öncelikle bir inan ve şu soruları sor kendine okula gitmek tam olarak ne zaman küfür bahçesinde top oynayınca mı yoksa kapısından girince mi yoksa tarih hocasının dersine girince mi yoksa 17. haftada işlenen ve küfür sözü söylenen derse girince mi ? peki ya çocuk 17. haftada işlenecek olan ve küfür sözü söylenecek olan derse girmezse ? veyahut girip de hakikati fısıldarsa yine de kafir olur mu ? OLMAZ. senin çocuğunu sokakta da küfür sözlerine rastlayabilir sokağa da mı salmayacaksın

Son düzenleme:
Y Çevrimiçi

yalandunya1990

Üye
İslam-TR Üyesi
imanla küfür arasındaki çizgi çok net olarak ayrıldığına öncelikle bir inan ve şu soruları sor kendine okula gitmek tam olarak ne zaman küfür bahçesinde top oynayınca mı yoksa kapısından girince mi yoksa tarih hocasının dersine girince mi yoksa 17. haftada işlenen ve küfür sözü söylenen derse girince mi ? peki ya çocuk 17. haftada işlenecek olan ve küfür sözü söylenecek olan derse girmezse ? veyahut girip de hakikati fısıldarsa yine de kafir olur mu ? OLMAZ. senin çocuğunu sokakta da küfür sözlerine rastlayabilir sokağa da mı salmayacaksın
Haklısınız.

S Çevrimdışı

SiyamiK

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Selamün aleyküm.
Şu sıra çok konu açar oldum biliyorum.
Sebebi ise kalp sorunları ve buna bağlı olarak anksiyete yaşıyor oluşum.
Ben İslam'ı yaşayamıyorum arkadaşlar. Çok zorlanıyorum ihtilaflar noktasında. Asla kalbin mutmain olmuyor. Her şey küfür her şey şirk gibi geliyor.
Öyle ki artık İslam üzere ölmemin imkansız olduğuna inanır oldum.
Öyle ki artık intihar etmeyi düşünür oldum.
Kime gitsem farklı bir delil ile bir şey konuşuyor.
En son nikahımın da sünnete uygun olmadığını öğrendim. Veli izni şarttır dendi izni aldık. Velim nikahımda bulunmadı. Bu nikah batılmış. Bir oğlum var zina çocuğu dendi.
Çocuğum okula başladı küfür dendi.
Ben 12 senedir İslam üzere kalmaya çalıştıkça batmışım.
Allah beni helak etmiş gibi hissediyorum.
Lanetlenmiş bir kul gibi.
Vallahi billahi sadece sahabelerin iman ettiği gibi bir iman istedim.
Nasıl baş ediyorsunuz bu tarz konularla, sizler nasıl yaşayabiliyorsunuz dininizi?

Şimdiden Allah razı olsun.
Es selamun aleykum muhterem kardeşim. Alimlerin ilim meclislerinde bulununuz. İlim meclisleri rahmet deryalarıdır ve Allah Rasulünün (sav), Ashâbı Kiramın yoludur. Şeytanın gayesi insandan imanını çalmaktır. Peygamnberler ve salih kullar ile uğraşmış şeytan biz neyiz ki! "Kime gitsem farklı konuşuyor" diyorsunuz; herkese gitmeye gerek yok. Ehli sünnet alim illaki vardır Allahın izniyle. Dua elbet işin başıdır. Acziyetimizi, Allaha son derece muhtaçlığımızı itiraf ederek dua edeceğiz. Rabbimiz size inayetiyle elbet yardım edecektir. Selametle kalınız. Rabbim hidayet pınarlarını sizden eksik kılmasın.