Ben şükrediyorum,inancım da sonsuz ama niye benim hiç mucizelerim olmuyor..Ben zor zamanımda Allah'ımı hatırlamadım..aksine sıkıntı içinde hayat ile boğuşurken insan Allah'tan uzaklaşıyor..Dünyevi meseleler insanı zora sokuyor.Ben babamın iki haftada bir profösere verdiğimiz muhayne parasını nerden bulucam diye düşünürken inanın ettiğim duaların hiç içine giremiyorum..3 senedir kendim için büyük bir sınav veriyorum..Eskiden ne kadar mutlu ve huzurluymuşum..Mutluyken,sağlıklı iken maddi sıkıntı çekmezken yani herşey yolunda olduğu zamanlarda ben her akşam arapça bilmediğim için Kuran'ın Türkçe mealini okur ağlardım..Herkes için özeldir belki ama Allah'ımla aramda özel bir bağ olduğuna inanırdım..Ben öyle sizin kadar islamı birebir yaşamıyorum..Saçı açık,normal giyinen öyle cemaat falan bilmeyen ama ailesinden din eğitimi olmasada iyi ahlak almış biriyim.Çok zor dönemler geçiriyorum.Yaşamaktan bıktım,çok rencide oldum,gururum çok kırık..Sadece ama sadece babamın canı için kız başıma mücadele veriyorum.Bu siteyide tesadüfen buldum..İçimi dökmek anlatamadıklarımı anlatmak istedim sadece...Tek isteğim babamın hastalığından dolayı oluşan borçlarımız var ve ben deli gibi çalışmama rağmen yetemiyorum..Ayrıca babamada yansıtmıyorum ki morali bozulmasın tedavisi olumsuz olmasın diye.Tek isteğim bu sıkıntılar yüzünden yolumdan sapmamak,günah işlememek ..Bunun için dua ediyorum..ama eskiden Allah'ım hep sesimi duyardı şimdi ise kendimi çok yanlız hissediyorum...
güzel kardeşim dünyanın imtihan alanı olduğunu unutma !!!beterin beteri var
Bunca sıkıntıların olması RABBİMİZİN,bize olan nimeti
Bu gibi sıkıntılarla RABBİM,kulunu temizlemekte.ALLAH (c.c) ne kadar bağlı olduğunu,nasıl bir durum sergileyeceğini beklemekte.ALLAH (c.c) her insana kaldırabileceği yük yükler.
Bir ayeti kerimede ALLAH sübhanALLAHU teala şöyle buyurmakta
Peygamber ve beraberindekilere öyle şiddetli bir sıkıntıya uğradılar ki ALLAH'ın yardımı ne zaman demeye başladılar ? ALLAHın yardımı pek yakındır.
Habbab bin eret (r.a) kendisine yapılan işkencelerden dolayı ALLAH Resulu (s.a.v) yanına gider onu,kabenin gölgesine oturmuş elbisesini yastık yapıp ona dayanmış olduğu halde bulur
Ya Resulallah;ALLAHa bizim için dua edermisin şu işkencelerden kurtulalım diye istekte bulunur
Buna mukabil ALLAH Resulu (a.s)
Sizden önce nice kimseler vardı ki onlardan birini yakalayıp,yere bir çukur kazıp başı dışarıda bırakarak,başının üstüne bir testere konulup ikiye ayırırlardıda bu onun imanını geri çevirmezdi
Nice öyleleride vardı ki demir tırnaklarla etlerini sinirlerinden ayırırlardı ki yinede bu yaptıkları onların imanından vaz geçirmeye yetmezdi.
Ey Habbab vallahi ALLAHın yardımı yakındır fakat sizler acele ediyorsunuz.
RABBİM,kimseye şiddetli musibeter nasip etsin amin vallahi çok zor
RABBİM,sizede en kısa zamanda sıkıntılarınızın gitmesini nasip etsin amin