Bugün öğle saatlerinde hastahanede o kadar bunaldım ki ne yapacağımı bilemedim. Dalgınlığım o kadar had safhaya erişmiş olacak ki çantamın sırtımda olduğunu dahi unutmuşum. Aklıma geldiği gibi Allah'a hamd getirdim ve en yakın Camii'nin yolunu tutup yola koyuldum. Camii'den içeri girip Kur'an okumaya hazırlanan bir amca görünce hamd getiridim sonra selam verdim. İçeri girdikten sonra çantamdan kitabımı çıkararak okumaya hazırlanıyordum ki aklıma not defteri ve kalem çıkarmak geldi. Onları çıkarmak için kitabı halıya koyunca o amca uzaktan büyük bir hiddetle 《Kitabı neden halıya koydun, kaldır saygısızlık etme》dedi. İlkten hatamı anlamadım bende 《Efendim amca》diye seslendim. Yanıma yaklaşan amca 《Kitapta Allah'ın âyetleri, Rasûlun hadisleri yok mu》 diye sordu. Bende 《İllaki vardır》diye cevap verdim. Amca daha sonra memleketimi sordu. Söyleyince 《Yahu o şehrin milleti bu tür konulara ehemmiyet verir ve dikkat eder》dedi. Bende 《Haklısın amca Allah razı olsun》diyerek, her ne kadar yanlış bir üslupla nasihat etmeye çalışsada ona hak verdiğimi ima etmeye çalıştım. Amca sözlerimi duyunca 《Bak evladım buna ehemmiyet vermeyen biri zor adam olur. Yani senden adam olmaz》dedi. Bunu duyduğum gibi 'Allah beni sınıyor' dedim kendi kendime. Düşüncelerimden sıyrılıp amcaya yönelerek 《Amcacım çok büyük konuşmadınız mı? Benden sakın bu sözleri nasihat olarak almamı beklemeyin》diyebildim. Amca rahle alıp önüme koyduktan sonra 《Evladım ben yağlı sözlerden ve havalı sözlerden hoşlanmam. Direk söylerim 》dedi. Bende haddim olmayarak bir ders vermek için 《Değerli Amcacım hatamı ilk gördüğünüzde bu rahleyi getirip önüme koysaydınız ve bana 'Evladım kitabını bu rahleye koy saygısızlık etme' deseydiniz, şuan size hayır duasında bulunuyor olacaktım》dedim. Daha sonra 《Allah yine de sizden razı olsun》deyip kitabı okumaya başladım. Amca bu sözlerimden sonra biraz mahçup bir şekilde tek kelime etmeden uzaklaştı.
Amca gittikten sonra 'Bu amca ya buranın imamıysa' diye kendi kendime sayıklayıp durdum (sonradan anladım ki bu amca buranın imamı). Sonra Allah'tan mağfiret diledim.