Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Mealci mutezile takımı cumayı kadına farz mı görüyor yoksa ben mi yanlış anlıyorum evimin bitişiğinde bir mescid var 3,4 senedir takip ediyorum kadınlar her hafta cuma kılıyor.
Mealci mutezile takımı cumayı kadına farz mı görüyor yoksa ben mi yanlış anlıyorum evimin bitişiğinde bir mescid var 3,4 senedir takip ediyorum kadınlar her hafta cuma kılıyor.
Beni yanlış anladınız latife yaptım yani devle(ışid) halkı tekfir etmiyor filan diyorlardı madem halkı tekfir etmiyor ne diye kilisteki insanları öldürdü müslüman dese öldürmezdi. Bu arada bu ne kin bu ne nefret böyle neyse sizinle tartışmaya girmeyeceğim.
Bende ozel harekattan istifa ettim kalmak istedigim halde annem ve diger ailem diyarbakirda kalirsan hakkimizi sana helal etmeyiz deyince geri döndüm nice arkadaşlarımız şehit oldu ve diger arkadaşlarımızda Allah yolunda sehit olmak icin can atıyor hickimse bizim gibi vatan evlatlarına tagutun ordusu diyemez oturdugunuz yerden ahkam kesmeyin lutfen
Beni yanlış anladınız latife yaptım yani devle(ışid) halkı tekfir etmiyor filan diyorlardı madem halkı tekfir etmiyor ne diye kilisteki insanları öldürdü müslüman dese öldürmezdi. Bu arada bu ne kin bu ne nefret böyle neyse sizinle tartışmaya girmeyeceğim.
Bende ozel harekattan istifa ettim kalmak istedigim halde annem ve diger ailem diyarbakirda kalirsan hakkimizi sana helal etmeyiz deyince geri döndüm nice arkadaşlarımız şehit oldu ve diger arkadaşlarımızda Allah yolunda sehit olmak icin can atıyor hickimse bizim gibi vatan evlatlarına tagutun ordusu diyemez oturdugunuz yerden ahkam kesmeyin lutfen
Elhamdülillah biz namazımızıda kildik orucumuzuda ibadetimizide aksatmadan yaptik komutanlarimizda ters tepkinin aksine yardimci oldular ve desteklediler 3 5 tane soyu bozuk yuzunden sehitlerimizi tagutun askerleri diye itham ediyorsunuz ya Allah ıslah etsin ne deyim hala orada gorev yapan iman dolu arkadaşlarım bu dusuncelerinizi gorse ne kadar üzülür bilemiyorum
Hicbir zaman kendi canımızı malimizi düşünmedik sadece vatan ve halkımız icin oradaydık ne yaptiysak sizin icin yaptik ve hala yapanlar var orgenerali yoneticisi vs ne düşünür bilemem ama kendinden ailesinden vazecip orada gorevde bulunan şehid olan arkadaşlarıma tagutun askeri diyerek hakkina giriyorsunuz bilmis olun siz evinizde huzur icinde yatarken biz dağlarda yattık be..kac kisi kaçırıldı kac kisi aklini oynatti hala tedavi goruyor kac arkadas sakat kaldi mayina basti kac sehidin karisi hamileydi bebegi vardi hic kimse benim kardesime meslektasima sehidime tagutun askeri diyemez Allah ya ıslah etsin yada kahru perisan etsin bu sitede 1 dakika durmam boyle dusunene asla hakkimi helal etmiyorum
Elhamdülillah biz namazımızıda kildik orucumuzuda ibadetimizide aksatmadan yaptik komutanlarimizda ters tepkinin aksine yardimci oldular ve desteklediler 3 5 tane soyu bozuk yuzunden sehitlerimizi tagutun askerleri diye itham ediyorsunuz ya Allah ıslah etsin ne deyim hala orada gorev yapan iman dolu arkadaşlarım bu dusuncelerinizi gorse ne kadar üzülür bilemiyorum
Kardeşim; bu iş (tağuta) askerlerin şahsı imani durumlarıyla ilgili değildir. Öyle olsaydı (verdiğim linki okumuş olsaydın) Mekke küfür devletinin silahlı kuvvetlerine katılmak zorunda kalan sahabelerin öldüklerinde, Ebu Cehil'in ilke ve inkılaplarıyla yönetilen devletin bekası için öldüklerinden dolayı kelime-i şehadetlerinin geçersizliğinin (Nisa 97) nedenini anlardın.
Şimdi sana veya senden daha takvalı olarak Laik demokratik Türkiye cumhuriyetinda askerlik yapılmasına gelirsek;
Asker, öldüğünde komutanının, yâni hangi rejimin mudaafası için can vermiş ona göre değerlendirilir. Tâbi İslamda.
Askerdeki şahısların ferden imanı ve ameli durumlarının geçerliliği rejime göre değerlendirilir.
Şeriatla yönetilen bir memleketin mudafası için ölen herkes (asker/mucahid, sivil vs fark etmez) şehiddir.
Kerhane, meyhane, faiz kurumları, kumar işletmeyi helal yaparak Allah'a ve Rasuluna harb açarak gelir elde eden, Şeriata savaş açan beşer mahreçli küfür düzenlerin bekası için ölen küfür üzerine ölür.
Siteden giderek hakikatlere göz yummuş olursunuz. Bizden, görüşlerimizin delillerini isteyiniz. Kur'an-ı Kerim ve hadis-i şerifler dahilinde eh-i sunnete aykırı bir delil var ise siz delillendirin biz görüşümüzden dönelim. Aksi taktirde Kur'an ve sunnete siz teslim olun ve tabularınızı yıkın!
Sabır, insaf ve tefekkurlu olarak yazılarımıza yaklaşın inşeAllah
O dediğiniz sistem eskiden mevcuttu simdi mevcut olanlar eski sistem kafasinda olanlar artik askeriyelerde mescid var ibadet icin tolerans var hatta ben uzmanliga basladigimda ilk egitim yeri manisa kirkagac ti orda bile bu uygulamalar mevcuttu ki egitimden başını kasiyamazsin ama is ibadet olunca herkes tolerans gosteriyordu buna emin olun simdiki yeni nesil yani askeriyedeki yeni nesil cok farkli bir kafada cemaat yapip cuma kilmak olsun nobetleri oruca gore duzenlemeler olsun sonucta bularda boluk komutaninin izniyle oluyor yani demek istiyorum ki ordu değişiyor bunda su an ki hukumetin faydasi çok ayrıca sunuda anlamiyorum ne yapsaydik birakalimda hendek acmaya devam mi etselerdi bak ne hale getirdik oraları tamam hos bir durum değil belki ama ne olursa olsun ite kopege birakacak degiliz bu memleketi elimizden geleni yaptık o dinsizlere karsi kelime i sahadetlerle tevhid lerle birakalim oz yoneti ilan etsinler yillarca musluman kanıyla sulanmis guneydogu topraklari komunistin pkk nin elinde kalsin oyle mi yok oyle bişey en dogrusunu Allah u teala bilir kim sehid kim kafir