Islam-tr Üyelerinin Anlık Hissiyatları

E Çevrimdışı

Ebu Ubeyde bin Cerrah

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
akhi bir aralar omzumdaydı genelde uzundur saçım. kestirdim mi de sadece 3 numaraya vurdurum yoksa berberler cins cins kesio hiç hoşuma gitmio :p
yakışır:cool:

sehid-ibnul-hattab.jpg

Y Çevrimdışı

yoldaki_muhendis

NEVER GIVE UP!!
İslam-TR Üyesi
Suudlu ama çeçenistanda mucahidlerin komutani oldu akhi.

çeçenistanda mucahidlerin komutani oldugunu biliyom ama sadece kendisinin nereli oldugunu bilmiyodum:)
benim sakalim çeçen mücahidlere benziyor, sonrada araplara:D
gençkende sivasli biyigi vardi:cool::D

Ahadun Ahad Çevrimdışı

Ahadun Ahad

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
"Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem başın bir kısmını tıraş edip bir kısmının (perçem olarak) bırakılmasını yasakladı." (Buhârî, Libâs 72; Müslim, Libâs 72, 113)

Yine İbni Ömer radıyallahu anhümâ şöyle dedi: Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem bir gün saçının bır kısmı tıraş edilmiş bir kısmı bırakılmış bir çocuk gördü, aile fertlerini böyle yapmaktan menedip şöyle buyurdu: "Ya hep tıraş edin ya hep bırakın!" (Ebû Dâvûd, Tereccül 14)

Yani saçımızın her yerini aynı uzunlukta birakicaz. Yanları 5e vurup tepeyi uzun tutmak olmaz heralde. Subay traşı vs bu hadislere aykırı herhalde. Yanlış düşünüyorsam düzeltirsiniz hocam.

O Çevrimdışı

omermuslim

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
hebbit kerrih Çevrimdışı

hebbit kerrih

İslam-tr Mudâvimi
Site Emektarı
"Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem başın bir kısmını tıraş edip bir kısmının (perçem olarak) bırakılmasını yasakladı." (Buhârî, Libâs 72; Müslim, Libâs 72, 113)

Yine İbni Ömer radıyallahu anhümâ şöyle dedi: Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem bir gün saçının bır kısmı tıraş edilmiş bir kısmı bırakılmış bir çocuk gördü, aile fertlerini böyle yapmaktan menedip şöyle buyurdu: "Ya hep tıraş edin ya hep bırakın!" (Ebû Dâvûd, Tereccül 14)

Yani saçımızın her yerini aynı uzunlukta birakicaz. Yanları 5e vurup tepeyi uzun tutmak olmaz heralde. Subay traşı vs bu hadislere aykırı herhalde. Yanlış düşünüyorsam düzeltirsiniz hocam.
hep böyleydim hayatım boyunca :) ya hep ya hiç :D küçükken 4 yaşımda falan (evet hatırlıyorum) saçımı amerikan kesti berber hoşumada gıttı bunun modelı ne dedım "amerikan" diyince ben türküm diye ağladım :D o gün ilk ve son oldu. :p