Islam-tr Üyelerinin Anlık Hissiyatları

Y Çevrimdışı

yoldaki_muhendis

NEVER GIVE UP!!
İslam-TR Üyesi
a hiç olurmu, çok profesyonel çalisiyom akhi, her üyenin huy ve karakterini anlamaya çalisiyom:D
benim mesajlarima hiç dua etmeyen fakat benim konustugum kisilerin mesajlarina dua eden okadar kisi varki, ben hangi birine cimri deyim.
yani ben daha çok magruz kaliyom ama napalim insanlara dua et diye zorlayamazsinya onlara dua gelince güzel ama onlar ya çok az yada hiç etmiyor.. bunuda senin vesilen ile demis oldum, firsat verdigin için tesekkürler:cool::p

ama ben her üyeyi kastetmedimki onlar kendilerini zaten bilir:) edende var etmeyende, ben sahsen ederim ama bazen ilk duayi ben etmekten utaniyom bu ayri bir konu:D
ben kendimden süphe etmem o yüzden bazen karsimdakinin dua etmesini beklerim, yoksa ben zaten edicem ama bazilari neden hiç kimseye dua etmez, yada özellikle bana etmez üye oldugumdan beri hala devam ediyor ve ben bu akhileri anlayamiyorum.
yani kisaca ben dua edenlerdenim merak etme, eger etmediysem mutlaka birsey vardir yoksa neden esirgeyeyimki

ufak bir açiklama yapayimda kardesler beni yanlis anlamasin insaAllah

bu üstte yazdiklarimla ben bana dua etmeyen kisileri filan sevmiyom anlamina gelmez(tabi dua eden baska oluyor:hmmm:
ama ben Allah için burdaki kardesleri seviyorum, bana gönlünüzden dua edin, iste o dua kalicidir ve bana bu gerek
ben sizleri görebilirmiyim bilmiyom ama sivastada bir kardesinizin oldugunu sakin unutmayin
sözlerimde samimi olmakla beraber içten yazdim
sizleri çok seven kardesiniz ahmet

A Çevrimdışı

amel

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Mesele ateistler ise yaşadığım olayı okumalısınız bence :D

Bir gün facebookta ateistlerin grubuna üye olup tartışmaya başladım. Meğer ki ilk tartıştığım kişi site grup adminiymiş büyük baş ateist yani :kptmya:

Sonra Adnan oktarin kuranda ki mucizeler kitabından (kitap onun adına ama kitabta ki bilgileri araştırıp basan o değil, araştırmacılar) edindiğim bilgilerle o ateiste kuran ın bir insan tarafından yazilmadigina o Allah sözü olduğunu ispatlamaya çalıştım. Örneğiayın dünya etrafında ki izlediği yörünge=kuran da bunun kuru bir hurma dalı şeklinde olduğu anlatılıyor
2. Demirin oluşma ortamının dünya olmadığı ancak yüksek sıcaklık gerektiren yerler olduğunu, bununda güneş ve yıldızlarda mevcut olduğunu anlattım(bilimsel olarak)=kuran dan delil olarak ta "...Allahın demiri gökten(uzaydan) gönderdiğini ifade eden ayeti yazdım. Ve benzer bir çok şey...

Sonuç; büyük baş ateist cevap vermedi ve çıktı :)
Aksam oldu biraz kuran okuyayım dedim. Okuduğum bir ayette dikkatimi çeken bir kelimenin anlamı için meali açıp okuduğum da: tamda şöyle bir ayet okuduğumu farkettim. Diyordu ki onlar sağır dilsiz ve Kördürler inanmazlar(Allahu alem. Birkac yıl oldu anca bu kadar hatırlıyorum)
Bu ayeti okudugumda şok olmuştum. Çünki sanki o gün yasadim olay sonucunda Allah: sen ne yaparsan da inanmazlar der gibiydi.

O gece ayrıca bir rüya gördüm.
Rüyamda ortam sanki mahşeri andırıyor gibiydi l. Boş bir arazide hava hafif karanlık elimde de bir kılıç vardı. Ve üzerinde siyah (katrandan cehennem) elbisesi Olan insanlar sıraya geçmişler ve gelenin boynuna kılıcı indiriyordum ve kafaları yere düşüyordu.sonra sıradaki kişi geliyor aynı şeyi yapiyordum.
Sanırım sen o kunuşmayı yazarken ben yanındaydım :D hatırlıyormusun ?

Y Çevrimdışı

yoldaki_muhendis

NEVER GIVE UP!!
İslam-TR Üyesi
valla hiçbişey anlamadım kardeşim, ben isem açık açık söyleyebilirsin. .. gerçi konu ne onu bilmiyorum ama ...bana kızacaksın ama bence böyle şeylere fazla takılıyorsun... Dünyanın bir ucunda nice kardeşler vurulup düşerken cincik boncuğa takılmayalım lütfen

haklisin kardesim susuyorum
kusura bakmayin, mesajida siliyorum

N Çevrimdışı

nereyeboyle

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
@Ahmet_el_SivaSi akhi yanlıs anlama lafım sana değil fakat kardeşlerime ve bizzat kendime bir hatırlatma olarak söylüyorum bunu ... belki de içinizde en az cihad ve şehadetten bahseden benim, çünkü gerçekçi olmak gerekiyor kardeşlerim ...
bir kardeş vardı aynı evde kaldığım, her dakka eften püften şeylere ağlar, gelip bana sarılır seni cok seviyorum lütfen beni bırakma derdi ... Bu tur şeyler açıkcası bana ters... ve sürekli cihada gitmekten bahsederdi. .. sonunda dayanamayıp sen dedim höt deseler korkup kaçacak birisin bi de cihaddan mı bahsediyorsun dedim , cihada cıkarsam iman gücü gelir ta ta ta kafirleri tararız dedi ... hı hı tararsın dedim :) kusura bakmayın ama cok fazla alıbgablık ben sana küstüm ama ya :( git basımdan, beni sevmiyorsun tarzı şeyler ne allahaskına ... kız gibi hareketler bunlar ... etek giyelim o zaman bunları yapacaksak. ..

CİHADA GİTMEYİ DÜŞÜNEN BIR KARDEŞ ÖNCE ERKEK OLMAYI ÖGRENMELİ. .. YOKSA CİHADIN C SİNİ ŞEHADETİN Ş SİNİ AĞZINA ALMASIN KİMSE ETEK GİYSİN EVİNDE TALİBİNİ BEKLESİN. .. KUSURA BAKMAYIN AMA BU BÖYLE

A Çevrimdışı

Alkâme

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
@Ahmet_el_SivaSi akhi sen elektronikçiydin değil mi bana şey lazım multisim programı lazım 7493 entegresi ile 0-13 sayıcı devresi ve 7493 ile 0-99 sayıcı devre şemalarını bulamıyorum sen biliyorsan yardımcı olabilir misin ?

Y Çevrimdışı

yoldaki_muhendis

NEVER GIVE UP!!
İslam-TR Üyesi
@Ahmet_el_SivaSi akhi sen elektronikçiydin değil mi bana şey lazım multisim programı lazım 7493 entegresi ile 0-13 sayıcı devresi ve 7493 ile 0-99 sayıcı devre şemalarını bulamıyorum sen biliyorsan yardımcı olabilir misin ?

eger bildigim birseyse yardimci olmaya çalisirim akhi ; )

simdi anladigim kadariyla sen multisim programini indirmek istiyorsun, dogrumu anladim akhi, ben sahsen baska bir program kullaniyom

sana yardimci olmam için bana biraz daha anlatman lazim, türkçe tabirleri daha yeni ögreniyom heleki elektronik türkçe tabirleri daha zor: 0-13 sayici devresi ve 0-99 devresi ne demek, bahsettigin 7493 entegresini buldum ama sen neyi istiyorsun.

A Çevrimdışı

Alkâme

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
eger bildigim birseyse yardimci olmaya çalisirim akhi ; )

simdi anladigim kadariyla sen multisim programini indirmek istiyorsun, dogrumu anladim akhi, ben sahsen baska bir program kullaniyom

sana yardimci olmam için bana biraz daha anlatman lazim, türkçe tabirleri daha yeni ögreniyom heleki elektronik türkçe tabirleri daha zor: 0-13 sayici devresi ve 0-99 devresi ne demek, bahsettigin 7493 entegresini buldum ama sen neyi istiyorsun.
Evet akhi multisim programı lazım bana birde 7493 entegresini kullanarak 0-13(yani 0,1,2 diye 12 ye kadar sayar) sayıcı devresi yapmam lazım aynı şekilde 7493 entegresi kullanarak 0-99 sayıcı devresi yapmam lazım.

Y Çevrimdışı

yoldaki_muhendis

NEVER GIVE UP!!
İslam-TR Üyesi
Evet akhi multisim programı lazım bana birde 7493 entegresini kullanarak 0-13(yani 0,1,2 diye 12 ye kadar sayar) sayıcı devresi yapmam lazım aynı şekilde 7493 entegresi kullanarak 0-99 sayıcı devresi yapmam lazım.

ben program için fazla yetenekli degilimki, ama multisim programi için birsey bulursam sana söylerim akhi

eger dedigin entegreyi dogru anladiysam burda data'si var: http://www.circuit-electronique.fr/datasheet_7493.php

akhi kusura bakma ama sayici ne onu gene anlamadim, su resimdeki gibi birseymi yapmak istiyosun:

electronique_compteur_001.gif

A Çevrimdışı

Alkâme

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
ben program için fazla yetenekli degilimki, ama multisim programi için birsey bulursam sana söylerim akhi

eger dedigin entegreyi dogru anladiysam burda data'si var: http://www.circuit-electronique.fr/datasheet_7493.php

akhi kusura bakma ama sayici ne onu gene anlamadim, su resimdeki gibi birseymi yapmak istiyosun:

Ekli dosyayı görüntüle 10299
resimdeki doğru ama o proteusdan hazırlanmış yani isis den bana multisim lazım neyse cezakellahahu hayran akhi data sheet den bakarım.

Elyesa Abdurrahman Çevrimdışı

Elyesa Abdurrahman

"Hüküm ancak Allah'ındır..." En'am 57
İslam-TR Üyesi
Y Çevrimdışı

yoldaki_muhendis

NEVER GIVE UP!!
İslam-TR Üyesi
resimdeki doğru ama o proteusdan hazırlanmış yani isis den bana multisim lazım neyse cezakellahahu hayran akhi data sheet den bakarım.

akhi ben proteus kullaniyorum bu yüzden bunu paylastim iste özür dilerim
kusura bakma akhim yardimci olamadim ama türkçe tabirleri daha yeni ögrenmeye basladigim için çok zor oluyor.
bu arada elektronige merakin oldugunu bilmiyordum : )