Islam-tr Üyelerinin Anlık Hissiyatları

A Çevrimdışı

Abdulvahid Selam

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
@Süleyman Incek ne gibi bilgiler verdiler. Kisaca soyleyebilirmisin. Cunku ilim ehline baska avama baska soylemek benim bildigim sofilerde var. (Tartisma yaratmak icin degil gercekten merak ettigim icin soruyorum)

A Çevrimdışı

Alkâme

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Bizim evin önünde bir mescid var dernek adı altında bunlar mustafa isyanoğlu(islamoğlu) taifesinden ilginç olan ise bunların imamı eskiden ismailağaya mensup sofiymiş daha sonra tarikatcıların sapıklıklarını öğrenince bunları terk etmiş. Sofi iken tevhide döneni anlarımda, Bu adam ise sofi iken keskin bir dönüşle hadisleri bile inkar etme derecesine nasıl gelir onu hala aklım almıyor.

hebbit kerrih Çevrimdışı

hebbit kerrih

İslam-tr Mudâvimi
Site Emektarı
Bizim evin önünde bir mescid var dernek adı altında bunlar mustafa isyanoğlu(islamoğlu) taifesinden ilginç olan ise bunların imamı eskiden ismailağaya mensup sofiymiş daha sonra tarikatcıların sapıklıklarını öğrenince bunları terk etmiş. Sofi iken tevhide döneni anlarımda, Bu adam ise sofi iken keskin bir dönüşle hadisleri bile inkar etme derecesine nasıl gelir onu hala aklım almıyor.
akhi o kişiyi takip et bence hepsini bırakıp dogru yolu bulacak. inşallah. bulur.

A Çevrimdışı

Alkâme

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
akhi o kişiyi takip et bence hepsini bırakıp dogru yolu bulacak. inşallah. bulur.
Akhi adam yaşı büyük biri ve daha yeni sofilikten dönen biri değil zamanında çok konuştuk ama olmadı Allah svt hidayet nasip etsin inşeAllah mücahidleri destekliyor muvahhidlerin çoğunuda tanıyor ama adam mealci

Y Çevrimdışı

yoldaki_muhendis

NEVER GIVE UP!!
İslam-TR Üyesi
Esselam aleykum we rahmetullahi we berekati

sofilerin icinde bulunmus olan akhilere duyuru... Bana burdan bildiri yapabilirmisiniz cok acil, tanidigim akhiler olursa benim icin daha kolay olur konusmasi
Hic bir konuya bakamiyom cunki telden giriyom :'( ve forumda fazla kalamiyom
sizleri seven stranger : D

A Çevrimdışı

Alkâme

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi

sofilerin icinde bulunmus olan akhilere duyuru... Bana burdan bildiri yapabilirmisiniz cok acil, tanidigim akhiler olursa benim icin daha kolay olur konusmasi
ben bulundum akhi hayr olsun inşeAllah

E Çevrimdışı

Ebu Ubeyde bin Cerrah

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi

Gittin sofilere mi karıştın, Allah iyiliğini versin emi. :)

M Çevrimdışı

muhammed ikbal sivasi

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
selamun aleykum akhiler 4 halife dönemini derinlemesine anlatan sahih bir kitap-külliyat tarzı önerebileceğniz ne var? pdf dosyasıda varsa ayrıyetten önerebilirseniz çok güzel olur. Allah razı olsun şimdiden.

N Çevrimdışı

nereyeboyle

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
nedenini bilmediğim bir biçimde bana tavır alan kardeşler var ... ben birine tavır aldıgım zaman bunu söylerim , inşeallah siz de söyleyin ki hatam varsa düzeltmem için tebliğ ve nasihat ve kardeşliğin kolayca yıkılmaması düsturumuz olur .... ha yok bu tutuma devam edeceklerse, benim sorduğum sorulara yorum yazıp konunun kilitlemesine de vesile olmasınlar...selamun aleykum

Y Çevrimdışı

yoldaki_muhendis

NEVER GIVE UP!!
İslam-TR Üyesi
H Çevrimdışı

Hattab Amedi

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Biraz hüzün,biraz mutluluk....
Medresei yusufidekileri ziyaretten gelyorum,doya doya sarıldım ve öptüm o başeğmez muvahhid kardeşlerimi...moral aldım,teselli buldum,onlar bize moral verip sabırlı olun diyordular,o kadar mütevazilerki...22 yıldır içerdedirler,o tebessümleri beni yiyip bitirdi...
Rabbim sizleri başımızdan eksik etmesin...

N Çevrimdışı

nereyeboyle

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
.......

Kral onu da yakalatıp işkence etmeye başladı. O kadar ki, o da rahibin yerini haber verdi. Bunun üzerine rahip getirildi.
Ona: “Dininden dön!” denildi. O bunda direndi. Hemen bir testere getirildi. Başının ortasına konuldu. Ortadan ikiye bölündü ve iki parçası yere düştü. Sonra genç getirildi.
Ona da: “Dininden dön!” denildi. O da bundan kaçındı.
.......

eski insanlar ne kadar yiğitmiş böyle , bizim en yiğitlerimiz bile böyle değil ...

Bu da tam metin ;

Muslim, Sahih’inde, Suheyb’den (r.anh), Rasulullah’ın (s.a.v.) şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir:
“Sizden önce bir kral vardı. Onun bir de sihirbazı vardı. Sihirbaz yaşlanınca krala:
“Ben artık yaşlandım. Bana bir oğlan çocuğu gönder ve sihir yapmayı öğreteyim!” dedi. Kral da öğretmesi için ona bir genç gönderdi.
Gencin geçtiği yolda bir rahip yaşıyordu. (Bir gün giderken) rahibe uğrayıp onu dinledi, konuşması hoşuna gitti. Artık sihirbaza gittikçe, rahibe uğruyor, yanında oturup onu dinliyordu.(Bir gün) sihirbaz, delikanlıyı yanına gelince dövdü. Genç de durumu rahibe şikayet etti.
Rahip ona: “Eğer sihirbazdan korkarsan, “Ailem beni oyaladı!” de; ailenden korkacak olursan, “Beni sihirbaz oyaladı” de!” diye tenbihte bulundu.
O bu halde (devam eder) iken, insanlara engel olan büyük bir canavara rastladı. Kendi kendine, “Bugün sihirbazın mı, rahibin mi daha üstün olduğunu bileceğim!” dedi.
Bir taş aldı ve, “ALLAHım! Eğer rahibin işi, sana sihirbazın işinden daha sevimli ise, şu hayvanı öldür ve insanlar geçsinler!” deyip, taşı fırlattı ve hayvanı öldürdü. İnsanlar yollarına devam ettiler.
Delikanlı rahibe gelip durumu anlattı. Rahip ona:
“Evet oğlum, bugün sen benden üstünsün! Görüyorum ki, yüce bir mertebedesin. Sen imtihan geçireceksin. İmtihana maruz kalınca sakın beni anlatma!” dedi.
Çocuk, anadan doğma körleri ve alaca hastalığına yakalananları tedavi ediyor, insanları diğer hastalıklardan da kurtarıyordu. Onu kralın gözleri kör olan bir arkadaşı işitti. Birçok hediyeler alarak yanına geldi ve:
“Eğer beni tedavi edersen, şunların hepsi senindir” dedi.
O da: “Ben kimseyi tedavi etmem, tedavi eden ALLAH’tır. Eğer ALLAH’a iman edersen, sana şifa vermesi için dua edeceğim. O da şifa verecek!” dedi. Adam derhal iman etti, ALLAH da ona şifa verdi.

Adam bundan sonra kralın yanına geldi. Eskiden olduğu gibi yine yanına oturdu.
Kral: “Gözünü sana kim iade etti?” diye sordu.
“Rabbim!” dedi.
Kral, “Senin benden başka bir rabbin mi var?” dedi.
Adam: “Benim de senin de rabbimiz ALLAH’tır!” cevabını verdi.
Kral onu yakalatıp işkence ettirdi. O kadar ki, (gözünü tedavi eden ve ALLAH’a iman etmesini sağlayan) gencin yerini de gösterdi.
Genç de oraya getirildi.
Kral ona: “Ey oğul! Senin sihrin körlerin gözünü açacak, alaca hastalığını tedavi edecek bir dereceye ulaşmış, neler neler yapıyormuşsun!” dedi.
Genç: “Ben kimseyi tedavi etmiyorum, şifayı veren ALLAH’tır!” dedi.
Kral onu da yakalatıp işkence etmeye başladı. O kadar ki, o da rahibin yerini haber verdi. Bunun üzerine rahip getirildi.
Ona: “Dininden dön!” denildi. O bunda direndi. Hemen bir testere getirildi. Başının ortasına konuldu. Ortadan ikiye bölündü ve iki parçası yere düştü. Sonra genç getirildi.
Ona da: “Dininden dön!” denildi. O da bundan kaçındı.

Kral, onu da adamlarından bazılarına teslim etti. “Onu falan dağa gö türün, tepesine kadar çıkarın. Zirveye ulaştığınız zaman (tekrar dininden dönmesini talep edin); dönerse tamam, aksi takdirde dağdan aşağı atın!” dedi.
Gittiler, onu dağa çıkardılar.
Genç: “ALLAHım, bunlara karşı, dilediğin şekilde bana yardım et!" dedi.
Bunun üzerine dağ onları salladı ve hepsi de düştüler.

Genç yürüyerek kralın yanına geldi.
Kral: “Yanındakilere ne oldu?” dedi.
“ALLAH, onlara karşı beni korudu” cevabını verdi.
Kral onu adamlarından bazılarına teslim etti ve: “Bunu bir gemiye götürün. Denizin ortasına kadar gidin. Dininden dönerse tamam, aksi takdirde onu denize atın!” dedi.
Söylendiği şekilde adamları onu götürdü.
Genç orada: “ALLAHım, dilediğin şekilde bunlara karşı bana davran!” diye dua etti. Derhal gemileri alabora oldu ve boğuldular.

Genç yine yürüyerek hükümdara geldi.
Kral: “Yanındakilere ne oldu?” diye sordu.
Genç: “ALLAH onlara karşı beni korudu” dedi. Sonra krala: “Benim emrettiğimi yapmadıkça sen beni öldüremeyeceksin!” dedi.
Kral: “O nedir?” diye sordu.
Genç: “İnsanları geniş bir düzlükte toplarsın, beni bir kütüğe asarsın, sadağımdan bir ok alırsın. Sonra oku, yayın ortasına yerleştirir ve: “Gencin Rabbinin adıyla” dersin. Sonra oku bana atarsın. Eğer bunu yaparsan beni öldürürsün!” dedi.

Hükümdar, hemen halkı bir düzlükte topladı. Genci bir kütüğe astı. Sadağından bir ok aldı. Oku yayının ortasına yerleştirdi. Sonra: “Gencin Rabbinin adıyla!” dedi ve oku fırlattı. Ok çocuğun şakağına isabet etti. Genç, elini şakağına, okun isabet ettiği yere koydu ve ALLAH’ın rahmetine kavuşup öldü.

Halk: “Gencin Rabbine iman ettik!” dediler. Halk bu sözü üç kere tekrar etti.
Sonra krala gelindi ve: “Ne emredersiniz? VALLAHi korktuğunuz başınıza geldi. Halk gencin Rabbine iman etti!” denildi.
Kral hemen yolların başlarına hendekler kazılmasını emretti. Derhal hendekler kazıldı. İçlerinde ateşler yakıldı.
Kral: “Kim dininden dönmezse onu bunlara atın!” diye emir verdi.
İstenen derhal yerine getirildi. Bir ara, beraberinde çocuğu olan bir kadın getirildi.
Kadın oraya düşmekten çekinmişti, çocuğu:
“Anneciğim sabret. Zira sen hak üzeresin!” dedi.”
(Muslim, hadisi Kitabu’z-Zuhd ve’r-Rekâik’te, Ashab-ı Uhdud, Sihirbaz ve Gencin Kıssası Bâbı’nda rivayet etmiştir. Ahmed, hadisi Suheyb’den RadıyALLAHu Anhu rivayet etmiştir)

dehşet verici

İ Çevrimdışı

İbn Muhammed

الله اكبر و العزة الله
İslam-TR Üyesi
İşe gidip gelirken serviste Fehmeddin Hocayı dinliyorum. Bugün ihmal ettiğim bazı şeyleri bana tekrar hatırlattı, tevekkül ve teslimiyet. Bazı sıkıntılarım ve kafama takılan şeyler var, Fehmeddin Hoca'nın dediğine göre dünyayı yanlış okuyormuşum. Misal şu, Mısır'da belli bir dönem Eğitim bakanlığı öğretmenlerin maaşlarını ödeyemez konuma gelir. Haftasonlarını mesaiden saymaz, yaz tatillerini mesaiden saymaz ve ona göre maaş ödermiş. Geçim sıkıntısı çeken bazı hocalar yazın tarlalarda çalışır, mahsul eker, çapa yaparmış. Hocanın biri Köylüyle dertleşmiş. 'Şu kadar borcum var, gelirim bu kadar, ben nasıl geçineceğim vs.' Köylünün verdiği tek cevap 'Desene Allah öldü (haşa)'. Düşündüm de o köylü kadar (Allah ona rahmet etsin) tevekkülümüz yok bizim. Rızkın kaynağını, nimetleri verenin kim olduğunu unutuyoruz. Sebebi düşünmeden sonuca odaklanıyoruz ve huzur kalmıyor. Allah cümlemizi O'na tam olarak teslim olan kullarının arasına katsın.

AbdulFettah Çevrimdışı

AbdulFettah

94.7 - Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul.
İslam-TR Üyesi
@nereyeboyle profil resmin hayırlı olsun ahim :)
96696.jpg

Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
pkklı bir domuzun suriyeli ve sakallı bir kardeşimize hakaret edip dövdüğü videoyu izledim.İçim öfkeyle doldu.Olay türkiye'de gerçekleşti(sanırım istanbul'du).Ve sakala da hakaret etti şerefsiz kafir it.Bu haysiyetsiz köpeği iyi bir dövüp paçavra niyetine çöp bidonuna atmak ve hastanelik etmek isterdim.Vallahi önümde bundan daha sevimli bir amel göremiyorum.Ama lanet olsun ki kimliğini tespit edemiyor ve yerini bulamıyor kimse.Üstelik istanbulu da hiç bilmiyorum.Subhanallah. :(

Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Biraz hüzün,biraz mutluluk....
Medresei yusufidekileri ziyaretten gelyorum,doya doya sarıldım ve öptüm o başeğmez muvahhid kardeşlerimi...moral aldım,teselli buldum,onlar bize moral verip sabırlı olun diyordular,o kadar mütevazilerki...22 yıldır içerdedirler,o tebessümleri beni yiyip bitirdi...
Rabbim sizleri başımızdan eksik etmesin...

ne 22 yıl mı?zahirde ne suç işlediler?(İslamiyete karşı suç işlemediklerini biliyorum da devlete göre ne suç işlediler demek istiyorum)

Bu İslamcı topluluklara (cemaatlere) çok yükleniyorlar,mesela aklıma metin kaplan hoca geliyor babası cemaleddin kaplan'ın İslam akidesiyle yeni yeni tanıştığım dönemlerde videolarına bakıp birşeyler öğreniyordum :( İslami bir hareket kurmaya çalıştı sonuç hapishaneden çıkamıyor subhanallah.Aynı şekilde aralarında tasvip etmediğim gruplar olsada İslami kimliği olan türk el kaide,hizbullah,hizbuttahrir,ibda-c,müslüman gençlik grubu,vasat,afid(kaplancılar) gibi gruplara yapılmadık zulüm kaldı mı merak ediyorum doğrusu :(