Islam-tr Üyelerinin Anlık Hissiyatları

AbdulFettah Çevrimdışı

AbdulFettah

94.7 - Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul.
İslam-TR Üyesi
Piyasada ne kadar çok hadis inkarcısı türemiş böyle, mayoz mitoz bölünme fln geçirmişler anlaşılan, küffara tahammül ettikçe azıyor azıtıyor

Son düzenleme:
Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
Rabbimiz! Bize hidayet verdikten sonra kalblerimizi saptırma; katından bize bir rahmet ihsan et! Şüphesiz ki sen, çok çok bağışlayansın
ali imran 8

AbdulFettah Çevrimdışı

AbdulFettah

94.7 - Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul.
İslam-TR Üyesi
Az önce bi hadis inkarcısıyla tartıştım adamda gavur inadı var ya resmen.. Zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyo sürekli, Diyorum ya madem Kur'anda herşey yazıyor hadislere başka hiçbir kıtaba vs gerek yok(tarih kıtaplarıda dahil) bana haç ibadetini yapmak için kabenin şeklini şemalini söyle nerededir bu kabe mekkenın neresinde tam adresi hangi ayette yazıyor fln tartışıyoz adam bana hakaret etmeye başladı Bu internet ortamında yapılan tartışmaların pek verim vermeyeceğini düşünüyorum, insanın yüzüne karşı söyleyemeycegi şeyi sanal alemde çok rahat istediklerini söylüyorlar yol geçen hanına çevirmişler faceyi, her türden pislik var

Fada Çevrimdışı

Fada

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Azılı bir hayaletin kuşatması altında, silahlı ve fakat tek başımayım.
El-hamdülillahi alâ külli hâl.

A Çevrimdışı

Alkâme

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Üç gündür foruma giriş yapamıyordum malum yazma yasağı aldım ama yine takip ediyordum forumu şu hadis inkarcıları varya daha önce uzun süre takıldım onlarla yurtta haftalık ders filan yapıyorlar filan neyse burada yine aynı olayı müşahede ettim ki ahlaksızlar yahu sırf hadiste güzel ahlaktan bahsettiği için mi yüz çeviriyorsunuz ? Yoksa haşa kurandamı güzel ahlak geçmiyor ? Ee kuran deyib duruyorsunuz hani kuran ey iman edenler niçin yapmayacağınız şeyleri söylüyorsunuz (saf 2) Hulasa ibn ömerin dediği gibi onlara söyle ibn ömer onlardan beridir(kaderi inkar edenlere söylüyor) neyse kardeşler o bu değilde üç gün yazma yasağı çok ağrıma gitti hak etmişimdir belki ama foruma o kadar sapıklar geldi geçti o kadar kötü laf ettiler onlara uyarı yapıldı bizede yapılsaydı ya. Selametle :)

Ebu Selman et-Turkî Çevrimdışı

Ebu Selman et-Turkî

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Derin pişmanlık içerisindeyim, Rabbimin bir kanununu daha boşladım ve olan oldu yine.

"Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız?" (Enbiya : 10)

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Derin pişmanlık içerisindeyim, Rabbimin bir kanununu daha boşladım ve olan oldu yine.

"Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız?" (Enbiya : 10)
Biz ALLAH tan raziyiz o da bizden razi olsun ve kalplerimizi dini uzere sabit kilsin insaa ALLAH amin

Ebu Selman et-Turkî Çevrimdışı

Ebu Selman et-Turkî

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
bu videodakiler bu şekilde Allah'ı zikretmiyorlardır inşallah. öyle anladım ama...?!

Yanlış anlamadin.
Ama şu var sofilik dediğimiz şey sadece cübbeli ne bilim naksici vs den ibaret değil.
Envai çeşit hareket var kollara gore.
Bu mesela hangi kola ait bilemiyorum.

Misal ruafilerin kendilerini sisleme hadisesinin kökünde ruafi seyhinin basindan geçen hadise ile başlar.

Hikayw şudur: ruafi seyhi peygamberi cok gormek ister. Kabri basindayken ağlar.
O sira da kabirden peygamberin elinin çıktığını görür cezb haline girer ve belinde bıçağı bacağına saplar. Onu goren muridani da ayni seyi yapar var ve şişleme hadisesi ortaya cikar.
Sonra bu rituel haline gelir. Sembolik olarak kalir. O cezb haline tekrar girebilmek icin yapar.

Ve hatta bazıları bunu hz yusuf kissasindaki kadinlarin ellerini kesmesi ile ilintiler.

Amaç o ani hatirlamak, yad etmek, hürmet gostermektir.

Sema nin çıkış noktasi ve yahut diğerlerinin hareketlerinin hep boyle hikayesi var.

Sazeliye kolu mesela derkaviyye Hay zikrinde yerinde sallanir. Ki kalpteki gunahlar dokulsun.

Ve daha neler neler..

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
yani "ameller niyetlere göredir" misali, uydurup uydurup durmuşlar... ama görünen halleri: hepsi dinlerini oyun ve eğlence edinenlerden ibaret.

ne diyeyim, çok üzücü. özellikle videodaki örnek, ilk gören için şok edici. Allah cümlesine hidayet versin.

Bizim eleştirdiğimiz şey aslinda tasavvuf örgüsü içinde şu zamanda bulundugumuz tarikat donemi tarikattir. Hicri 3 yy.a bakar incelerseniz cok ciddi farklar goreceksiniz.

Türkiye deki tarikatlara bakarsaniz ne kadar çok çıkış noktasindan uzaklaştığını gorurusunuz.
Daha yakını kuzey afrika tarikatlaridir ne bilim guney yemen mesela.
Mevzuya cok geniş bir tablodan bakilmasi gerekir sadece bu konuda değil cok konuda oyle.

Çünkü doğru okuma yapilmasi mümkün olmaz, eksik olur.
Tarih bize bunu gostermistir hep.

Aslinda bunlari eğlenmek icin yapmıyorlar.
Dedigim gibi hurmeten.

Girdigim meclislerin icinde hicbiri eğlence barindirmiyor bazisi cok sert. Paso kaide var.

Şifa bulmak istersen gel halka olalim hoppada zippa da zikir cekelim demezler. Virdler vardir tabi o ayri.

Odevdir hergün Bakara suresi okumak.
Ne bilim baskasinda sarttir teheccud ve sabah namazi sonrasi uyumamak gibi. Intisap kabul olmaz çünkü. Vs vs farkli iste.

Fakat zaman çetrefilli.

Kim ne olduğu bilinmeyen zamanlar..
El Hasil;

Vallahi Allah en doğrusunu bilir.

Ebu Mervan Çevrimdışı

Ebu Mervan

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Hikayw şudur: ruafi seyhi peygamberi cok gormek ister. Kabri basindayken ağlar.
O sira da kabirden peygamberin elinin çıktığını görür cezb haline girer ve belinde bıçağı bacağına saplar. Onu goren muridani da ayni seyi yapar var ve şişleme hadisesi ortaya cikar.
Sonra bu rituel haline gelir. Sembolik olarak kalir. O cezb haline tekrar girebilmek icin yapar.

Ve hatta bazıları bunu hz yusuf kissasindaki kadinlarin ellerini kesmesi ile ilintiler.

Amaç o ani hatirlamak, yad etmek, hürmet gostermektir.

Sema nin çıkış noktasi ve yahut diğerlerinin hareketlerinin hep boyle hikayesi var.

Sazeliye kolu mesela derkaviyye Hay zikrinde yerinde sallanir. Ki kalpteki gunahlar dokulsun.

Ve daha neler neler..

İnanmam :)