Islam-tr Üyelerinin Anlık Hissiyatları

HCT Çevrimdışı

HCT

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Kadınlar, erkeklere göre zayıf yaratılmışlardır. Kabul etseler de etmeseler de bu böyledir. Ama Müslüman kadınlar, mümine kadınlar bunun bir yaratılış olduğunu bilirler.

Fakat şunu çok iyi bilirler ki, Allah Zulcelâl Adil’dir. Adalet kendisinin isimlerindendir.

Kadının üzerinden dünyada o kadar mesuliyetler kaldırılmış ki; kadın, İslam’da gerçekten kadın olarak yaşadığı zaman mutluluğu çok iyi bir şekilde tadar.

Mesuliyetin azaldığı oranda ahirette de kurtuluşun daha kolay olacağı bilinciyle, onların mutlulukları orada da devam eder اِنْ شَاءَ اللّٰهُ.

İşte kadın, evin içerisinde hükümdar, çocuklarının annesi ki, bu çok büyük bir makamdır, onların mürebbiyesi, onların öğretmeni ve onların hayat gibi bir meseleye hazırlanışında fiili ders veren muhakkiktir.

Kadın, kocasının hazırlanışında, dıştaki düşman yığınlarına karşı koymasında, kocasının yardımcısı, arka savunma hattının başkomutanıdır.

Kadın, kocası için bir lokomotif, onun için eksikliği gideren gönüllü bir yardımcıdır.

Kadın, ailelerin birleştirilmesinde çok iyi bir düsturdur.

Fakat bunları yapmazsa; kadın, üzerine görev olmayan şeylerle uğraşırsa; kadın, kocasını idare etmeye kalkarsa; kadın, düşmanların sözünü dinlerse, şeytana uyarsa, nefsine uyarsa, çok güzel sözlerle kendini aldatan insanların sözlerine laflarına kulak açarsa, onların sözlerini dinlerse, asli kaynağından çıkar.

Gücünün yetmediği şeyleri kendisine yük eder. Çöker, biter, anne olamaz, sözü geçmez, kocasının yanında o münevverliğini kaybeder. O erkekleşmenin verdiği bir tiksintiyle karşı karşıya kalır.

Kadını, kim ne derse desin iddia ediyorum, İslam dışındaki bütün inançlar, bütün izmler, bütün görüşler, bütün ikler, bir cinsel obje olarak görürler. Hangi kadın bunu inkâr edecek? Bunu gördüğün zaman vereceğin ek bir teşhis vardır; akılsızsın.

Kadın bunun farkına varır, obje olduğunun farkına varır ve kendisini de cinsel obje olarak teşhir etmeyi özgürlük bilerek, hayatını öyle geçirmesi gerektiğini zanneder. Gizemini kaybeder, iffetini kaybeder ve sonuç; o kutsal müessese çöker, yıkılır. O insanlar ayrılır. Yara bütün ömür boyu devam eder ve her zaman kanar.

Onun için kadınlar bir Rabia-tul Adeviyye’yi örnek alsınlar. Filistin’deki kadınları örnek alsınlar.

Filistin’de bir kadın şunu söylüyor: Amacım on çocuk doğurmak; beşini Allah Teâlâ’ya şehit olarak yetiştirmek, ikisini de dış ülkelere gönderip Allah Teâlâ’nın dininin davetçileri olmalarını sağlamak, diğerlerini de evin iaşesinin teminini ve bana yardım etmesini sağlamak.

O kadınlar yenilir mi? O kadınlar tarif edilen kadınlar değil midir? Yoksa cinsel obje olarak gösterilen kapitalizmde, demokraside, hulasa insanların kendi uydurdukları her türlü sistemde, annelik gibi ulvi bir duygudan şekli bozulur diye uzak duran kadın, asli görevinin de ötesinde ancak ve ancak objeliği kabul etmiş gönüllü kölelerdir.

Efendileri ise, onlara kem gözlerle bakan herkestir.

Biz bunun ötesinde açılmayı düşünmüyoruz. Çünkü edebimiz buna müsait değildir.

xena Çevrimdışı

xena

God bless Me...
İslam-TR Üyesi
HCT ; Konu kadın erkek üstünlüğü konusu değil, ki ...

Ahlaki söylemlerin sürekli kadınlar üzerinden yapılması, İffet haya edep namus şeref gibi ahlaki değerler kadına da erkeğe de FARZ dır...
Allahın emri ve muradı budur..... 'Siz mi daha iyi biliyorsunuz, yoksa Allah mı?'(bakara 140)

Onlarla bizim gibi müslüman olmalarını sağlayıncaya dek savaşacağız !!

____Ali b. Ebu Taalib_____

Ümmü Yasir Çevrimdışı

Ümmü Yasir

İşlerimizin hepsini düzelt Allah’ım...
İslam-TR Üyesi
Allah rızası için bu konuyu artık kapatsanız kardeşlerim...Yoksa bütün konular tek tek kilitlenecek ve herkes birbirine kırılıp, kırıcı kelimeler kullanacak. Unutmayalım ki bu forumun birsürü üyesi yanısıra birsürü de misafiri var. Kendimizi nasıl tanıttığımıza dikkat edelim...

xena Çevrimdışı

xena

God bless Me...
İslam-TR Üyesi
Hicret ;Sen onların söylediklerine karşı sabret,Rabbin için sabret.

En güzel sonuç muttakiler içindir, Şüphesiz Allah, sabredenlerle beraberdir.

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
E Çevrimdışı

elistishad

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
yacapak tek şeyin zikir olduğunu bilme acısı....

Ekli dosyalar

• Allah Yolundaki Mücahidin Zikirleri.pdf
    364.6 KB · Görüntüleme: 10
ebu_zerr Çevrimdışı

ebu_zerr

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Agresif patronla kavga ettim işi bıraktım:mad: patronlara göre beyaz Koleyiz zenciler bile hava kararinca paydos ediyorlar.

ebu_zerr Çevrimdışı

ebu_zerr

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Ben allah için 10 senelik işi bıraktım 2 seneden ne olur hasbunallah ve nimel vekil

ebu_zerr Çevrimdışı

ebu_zerr

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Elbiseyi toplarken is buldum hayırdır dediler bıraktım hemen bize başla. Dedim biraz dinleneyim bayramdan sonra konuşalım dedim.

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Yedıncı gunde bıttı elhamdullıllah
Kaldı ıkıgun umarım hakkıyla eda eder
Arefeyıde hakkıyla ugurlarız
Abla ALLAH seni hayirla mukafatlandirsin
Cennet ile riziklandirsin bereket ve hayr ihsan eylesin ve tum kardeslerimizi cennetlerde komsu ihsan eylesin amin.