MÜRCIE - SELEFIYYE - HARICI.
Bir münadi mahallenin basindan cagirdi , mürciye kim dedi? ses cikmadi
harici kim dedi? yine ses cikmadi.
Sonra evlerin icine girdi ve sordu mürciye kim dedik ? ev halkindan biri biz degiliz ! lakin su kapidir dedi . O kapiya varip soruldu sen mürciyeymissin ? dedi yok iftiradir. bunu söyleyen ancak haricidir .
tekrar eski kapi calindi , harici kim dedik niye ses etmedin ? dedi bu iftiradir.Daha önceki kapiya mürciye etiketi yapistirdigi icin bu sefer dediki harici su ileridekidir.
ilerideki kapiya varildi ve ac kapiyi seni harici seni. Evin sakini dediki bu acik bir iftiradir ! ben harici degil selefiyyeyim !.
Seni bana gönderen ya haricidir ya mürciyedir. Ve devamen dediki ; ben bu sokak ehlini bilirim !!.
Sana hallerinden haber vereyim. dinle!!! ;
Bunlar uyuyan iki kimsedir; birinin uykusu cook derindir sokagi yiksalar duymaz.öteki nin uykusuda cook hafiftir her tikirtinin sokagi yikacagini sanir ve ortaligi telasa verir.
veya bunlar iki köledir sahiplerinin bostaninda calisan ;
biri bostani sahibinden daha cok sever. Sahibinin musade verdigine dahi riza göstermez . öteki ise bostana korkuluk dahi olmaz. sahip cikmaz vede koruyup gözetmez.
yada bunlarin hali ayni bölükte kilic sallayan iki askerdir ;
Biri pek acimasizdir kadin cocuk ayirmaz katl eder.
öteki nin icinde korku kök salmistir az zorlanmayla ayaklari geri döner.
Esasen bunlar mahallemizin yüz karasi , istikametin bas belasi ve fitnenin de uykusunu kaciranlardir.
Temsil-i hikaye- Abdul muntakim SLF-71-----