Islam-tr Üyelerinin Anlık Hissiyatları

I Çevrimdışı

ibni abbas

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
fusha yani arapça kitap dili

Kitabi dil derken bile ammice ile fark var . Suriyeliler de tabiki fasih demiyor fusha diyor :) Bizde yöresel kelimeler var ama bu kadar ayrı dil gibi durmuyor. Ama fasih Arapça ile ammice çok alakasız.

İlk iki cümleyi denemeye çalışayım dedim de arapça nasıl yazacağım? Telefonda klavye sanal olduğu için harfler de arabic oluyor. Ama pcde Arapça klavyeye çevirsem Arap alfabesinin yerlerini bilmiyorum. Nasıl yazıyorsunuz Arapça yazanlar başka yerde yazıp buraya mı kopyalıyor?

E Çevrimdışı

Ebu Enes EL Dadaşi

Allah'ım Kalplerimizi Cihadda Sabit Kıl Amin.
İslam-TR Üyesi
MÜRCIE - SELEFIYYE - HARICI.

Bir münadi mahallenin basindan cagirdi , mürciye kim dedi? ses cikmadi
harici kim dedi? yine ses cikmadi.

Sonra evlerin icine girdi ve sordu mürciye kim dedik ? ev halkindan biri biz degiliz ! lakin su kapidir dedi . O kapiya varip soruldu sen mürciyeymissin ? dedi yok iftiradir. bunu söyleyen ancak haricidir .

tekrar eski kapi calindi , harici kim dedik niye ses etmedin ? dedi bu iftiradir.Daha önceki kapiya mürciye etiketi yapistirdigi icin bu sefer dediki harici su ileridekidir.

ilerideki kapiya varildi ve ac kapiyi seni harici seni. Evin sakini dediki bu acik bir iftiradir ! ben harici degil selefiyyeyim !.
Seni bana gönderen ya haricidir ya mürciyedir. Ve devamen dediki ; ben bu sokak ehlini bilirim !!.

Sana hallerinden haber vereyim. dinle!!! ;
Bunlar uyuyan iki kimsedir; birinin uykusu cook derindir sokagi yiksalar duymaz.öteki nin uykusuda cook hafiftir her tikirtinin sokagi yikacagini sanir ve ortaligi telasa verir.

veya bunlar iki köledir sahiplerinin bostaninda calisan ;
biri bostani sahibinden daha cok sever. Sahibinin musade verdigine dahi riza göstermez . öteki ise bostana korkuluk dahi olmaz. sahip cikmaz vede koruyup gözetmez.

yada bunlarin hali ayni bölükte kilic sallayan iki askerdir ;
Biri pek acimasizdir kadin cocuk ayirmaz katl eder.
öteki nin icinde korku kök salmistir az zorlanmayla ayaklari geri döner.

Esasen bunlar mahallemizin yüz karasi , istikametin bas belasi ve fitnenin de uykusunu kaciranlardir.

Temsil-i hikaye- Abdul muntakim SLF-71-----

Vallahi herşeyi çok güzel özetlemiş okumanızı tavsiye ederim akhiler ukhtiler ...

E Çevrimdışı

Ebu Enes EL Dadaşi

İslam-TR Üyesi
Rüyamda okuldaydım, öğretmenim de IsLaM4eVeR abiydi. Forumdan yüzünü görmeden rüyamda gördüğüm ama uyanınca yüzünü hatırlamadığım ikinci kişi.

Daha önce de Mustafa Sabri abiyi görmüştüm. Beni bi duvar dibinde dövüp tehdit ediyordu :D

Vay Mustafa abiye bak abi çocuğu niye bu kadar korkutuyosun baksana rüyalarına kadar girmişsin yapma böyle şeyler :) Akhim bidaha biri falan sıkıştırıp dövüp tehdit falan ederse çağır yani bi kelimene bakar sıkıntı yok ;) :)

ك Çevrimdışı

كعب بن مالك

La İlahe İllallah
İslam-TR Üyesi
Vay Mustafa abiye bak abi çocuğu niye bu kadar korkutuyosun baksana rüyalarına kadar girmişsin yapma böyle şeyler :) Akhim bidaha biri falan sıkıştırıp dövüp tehdit falan ederse çağır yani bi kelimene bakar sıkıntı yok ;) :)
Mustafa abi dövmeyecekte kim dövecek:) adam etmek için döver sadece benim abim :)

E Çevrimdışı

Ebu Enes EL Dadaşi

İslam-TR Üyesi
M Çevrimdışı

Mustafa Sabri

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Mustafa abi dövmeyecekte kim dövecek:) adam etmek için döver sadece benim abim :)
Benim gibi yaşlı biri ancak rüyada adam döver zaten :ssrtcbya: Şaka bir yana Müslümanlariçin heleki genç kardeşlerimiz için hayırdan başka bir şey düşünmeyiz. Bu arada sizler gibi güzel kardeşleri tanımama vesile olduğu için İslam-tr yi kuran ve kurulmasında emeği geçenlerden Allah razı olsun.:)

E Çevrimdışı

Ebu Enes EL Dadaşi

İslam-TR Üyesi
Benim gibi yaşlı biri ancak rüyada adam döver zaten :ssrtcbya: Şaka bir yana Müslümanlariçin heleki genç kardeşlerimiz için hayırdan başka bir şey düşünmeyiz. Bu arada sizler gibi güzel kardeşleri tanımama vesile olduğu için İslam-tr yi kuran ve kurulmasında emeği geçenlerden Allah razı olsun.:)

Amin Ecmain abi bizimde sizin gibi abileri tanımamıza vesile olduğu içinde Allah onlardan razı olsun :)

ك Çevrimdışı

كعب بن مالك

La İlahe İllallah
İslam-TR Üyesi
Allah sana ve ailene hayr versin abi, ADAMSIN :)

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Diyorum ey fakir kul sen bu dunyaya neden geldin
ALLAH a kulluk ve ibadet etmek icin
Peki nasil

kuran ve rasulallah in ogrettigi sekilde.

Ee sen ne yapiyorsun dedigin gibi mi

Yoksa isittik deyip itaat etmiyormusun ?

Ediyorum bi iznillah!
O zaman kalk ve kendine gel ozune don davani savun.
Subhanallah
Bunu telkin eden seytan olamaz.

Furkan el turki Çevrimdışı

Furkan el turki

Kötü Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
geçen bende bi rüya gördüm, sahilde dolaşıyordum, havada zaten kötüydü yavaştan yağmur yağmaya başladı ama zamanla hızlandı, hızlandıkça bir şeyi farkettim diğer insanlarla birlikte, çok şaşırmıştık üstümüze yağmur gibi damla damla çamur yağıyordu, yerlere yağdıkça yerler kirleniyordu, hatta emin olmak için elimi havaya kaldırdım, elime damladıkça da elim çamur oldu...

Allah bu rüyanın hayrını versin bana...
Rüya tabiri bilen varsa yorumlayabilirmi??
sırf merakımdan soruyorum, yoksa umrumda olmaz...
:)o_O

Furkan el turki Çevrimdışı

Furkan el turki

Kötü Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ya hu adam efsane diyorum, anlamıyosunuz...
:);)
mustafa abi bize kıyak yapsana,
israili bombalasanaaaaaa :kptmya::kptmya: