Islam-tr Üyelerinin Anlık Hissiyatları

ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi
Bende de ne umdum ne buldum durumu oldu biraz. Sitenin ilk üyelerindenmişim bi kaç gün önce üye olmaya çalışırken farkettim. Ve birkaç gündür aktif olmaya karar verdim, ancak fazlasıyla üzüldüm, sitede alenen Buhari, Müslim, Tirmizi, İbn Mace, Ebu Davud hadisleri reddediliyor, görmezden geliniyor, sorgulanıyor. Selefi - Vehhabi alimleri örnek alınıp takip ediliyor, koskoca Osmanlıya laf ediliyor, her önüne gelene kafir, tağut deniliyor, IŞİD çizgisinde hareket ediliyor hatta aleni propagandası yapılıyor. 1-2 üyenin değil tüm sitenin çizgisi bu. Allah cümlemize hidayet nasip etsin inşallah, bu da bu forumdaki son mesajımdır.
Bunu samimi bir gözlem sonucu yazdığınız kanaatinde değilim. Hatasız olmadığımız kesin ama yazdıklarınızın çoğu vebal teşkil edecek kelimeler. Biraz tereddüt edin yazarken. Duanız içinde amin. Unutmayın son mesajınızdı. Selametle...

Ümmü Yasir Çevrimdışı

Ümmü Yasir

İşlerimizin hepsini düzelt Allah’ım...
İslam-TR Üyesi
Bende de ne umdum ne buldum durumu oldu biraz. Sitenin ilk üyelerindenmişim bi kaç gün önce üye olmaya çalışırken farkettim. Ve birkaç gündür aktif olmaya karar verdim, ancak fazlasıyla üzüldüm, sitede alenen Buhari, Müslim, Tirmizi, İbn Mace, Ebu Davud hadisleri reddediliyor, görmezden geliniyor, sorgulanıyor. Selefi - Vehhabi alimleri örnek alınıp takip ediliyor, koskoca Osmanlıya laf ediliyor, her önüne gelene kafir, tağut deniliyor, IŞİD çizgisinde hareket ediliyor hatta aleni propagandası yapılıyor. 1-2 üyenin değil tüm sitenin çizgisi bu. Allah cümlemize hidayet nasip etsin inşallah, bu da bu forumdaki son mesajımdır.
Ettiğin iftiraların vebalinden hiç mi korkmuyorsun be adam?? Kim kime kafir demiş, kim Işid'e güzel laflar etmiş ve kim alimlere kötü söz söylemiş??? Kendi adıma söyliyim bu dediklerinin hiçbirini yapmadım Ve buradaki kardeşlerim de yapmaz biliyorum. Evet hatalar olabilir ama bu dediklerin yenilir yutulur şeyler değil. Allah'tan kork!!! Diğer kardeşlerimi bilmem ama ben "sitenin çizgisi bu" dediğin için hakkımı helal etmiyorum sana!!!

Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
İftiraya varan bu sözlerinizle vebale girerek gidiyorsunuz, bilgilendirmek isterim. Nerde ne gördünüz bilmiyorum ama bu site İşid çizgisinde falan değildir; ateşten uzak durur gibi uzak dururuz bundan. Zaman zaman bahsettiğiniz gibileri gelirse de, çok sürmeden buradan giderler.

Hadis konusunda da kimse kafasına göre bi hadisi reddetmez. Uydurma hadisle amel etmeyiz; sahih hadisi ise red etmeyiz; sağlam senetle bize ulaşan hadise uymayı İslam'dan biliriz.

Zayıf bir hadis ise sahih bilinen hadislerin tersine değilse yine kayda alınır. Ama karşısında, daha sahih bir hadis varken, zayıf hadisle de amel etmeyiz.

Bunlar İslam'dan gelen, sağlam bilgiye tutunma zorunluluğu sebebiyledir. İslam, Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem 'in yaşadığı gibi, sadece böyle en iyi yaşanabilir.

Bunun dışında keyfine göre hadis reddeden birisini gördüyseniz, bu da diğer konuda olduğu gibi nadir bir durumdur. Elden geldiğince kendilerine gereken bilgilendirmeler yapılır, aksi halde onlar da çok durmaz giderler. Kısaca bu da sitenin geneline hamledilemez. Hakka girmeyin.

M Çevrimdışı

Mustafa Sabri

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Bende de ne umdum ne buldum durumu oldu biraz. Sitenin ilk üyelerindenmişim bi kaç gün önce üye olmaya çalışırken farkettim. Ve birkaç gündür aktif olmaya karar verdim, ancak fazlasıyla üzüldüm, sitede alenen Buhari, Müslim, Tirmizi, İbn Mace, Ebu Davud hadisleri reddediliyor, görmezden geliniyor, sorgulanıyor. Selefi - Vehhabi alimleri örnek alınıp takip ediliyor, koskoca Osmanlıya laf ediliyor, her önüne gelene kafir, tağut deniliyor, IŞİD çizgisinde hareket ediliyor hatta aleni propagandası yapılıyor.. Allah cümlemize hidayet nasip etsin inşallah, bu da bu forumdaki son mesajımdır.
üyeliğini devam ettirseydinde bu sakat bakış açısıyla fazla durmazdın. Bu sitenin en çok sevdiğim taraflarından biri ehli sünnet çizgisiyle hareket edip her türlü aşırılıktan uzak durmasıdır. Buraya her türden kişiler üye olabilir hadis inkarcıları gelir,aşırı tekfir hastaları gelir,tasavvufçusu gelir v.s. sapmış kişiler gelir bir iki gün durur ne olduğu anlaşılınca ya kendileri terk eder yada siteye girmeleri engellenir. Ama senin durumun farklı sen bir kaç mesaj görüdükten sonra 1-2 üyenin değil tüm sitenin çizgisi bu diyerek iftira atmışsın. Bu tavrınlada senin samimiyetine inanmıyor kasıtlı olarak bu aşağılık iftirayı attığına inanıyorum.

E Çevrimdışı

Ebu Enes EL Dadaşi

Allah'ım Kalplerimizi Cihadda Sabit Kıl Amin.
İslam-TR Üyesi
hoşbulduk inşallah kardeşim allah razı olsun, içerik olarak dememiştim ne umdum ne buldum diye :) gerçekten güzel bir site ve çok yararlı insanlar var allah onlardan razı olsun, bazıları hariç, ve ilk hissettirdikleri bu oldu malesef.

Akhi/ukhti ilk yazdığın konuda sorduğun soruların farkındasındır İnşaAllah hem imama müşrik diyordun hem arkasında namaz kılınır mı diyordun hem tüm cemaati müşriklikle itham ediyodun hemde beraber namaz kılınır mı diyodun ya sen Müşriğin anlamını bilmiyosun ki yazdıklarına bakınca pek bilmiyorsun gibi durmuyor yada başka bişey varda söylemek istemiyorum konuda o yüzden kitlendi yani sana karşı değil yazdıklarının yanlışlığına karşı yapılmış bişey.Konuyu saptırmayalım ve ne dediğimizin farkında olalım.

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Rabbimin izni ile birkac gun once bana nasip ettigi emanetime kavustum ALLAH İSLAM uzere ayaklarini kalbini sabit ve daim eylesin rabbim bu guzelligi kullarina ihsan eylesin ismini ömer koydum bi iznillah ismi gibi ömerin adaletine rasulallah in dostluguna nail olur
ALLAH zulcelal in en guzel kullarindan olurlar abisi ile insaallah amin :) ALLAH zulcelal ehlimizi İSLAM uzere dogan yasayan ve buyuyen ve o yolda ölen kullarindan ihsan eylesin amin

metin öztürk Çevrimdışı

metin öztürk

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Rabbimin izni ile birkac gun once bana nasip ettigi emanetime kavustum ALLAH İSLAM uzere ayaklarini kalbini sabit ve daim eylesin rabbim bu guzelligi kullarina ihsan eylesin ismini ömer koydum bi iznillah ismi gibi ömerin adaletine rasulallah in dostluguna nail olur
ALLAH zulcelal in en guzel kullarindan olurlar abisi ile insaallah amin :) ALLAH zulcelal ehlimizi İSLAM uzere dogan yasayan ve buyuyen ve o yolda ölen kullarindan ihsan eylesin amin

hayırlı olsun akhi evinede hayatınada bereket getirsin
Allah hayırlı bir ömür nasip etsin
yaradılış gayesinin bilincinde bir hayat nasip etsin.
rabbinin huzuruna cıktığında başı dik olanlardan eylesin
sıkıcı haberle dolu bir günün ardında güzel bir haberle gelen babasınada annesinede hayırlı evlat eylesin akhim

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
hayırlı olsun akhi evinede hayatınada bereket getirsin
Allah hayırlı bir ömür nasip etsin
yaradılış gayesinin bilincinde bir hayat nasip etsin.
rabbinin huzuruna cıktığında başı dik olanlardan eylesin
sıkıcı haberle dolu bir günün ardında güzel bir haberle gelen babasınada annesinede hayırlı evlat eylesin akhim
Amin akhim ALLAH razi olsun jazakallahu hayran kesira rabbim benim icin ettiginiz duayi hem bana hem sana hem tum kardeslerimize ihsan eylesin kabul buyursun amin :)

E Çevrimdışı

Ebu Huzeyfe eş Şami

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Allah mubarek etsin

ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi
Elhamdulillah sıkıntılar içinde böyle güzel haberler yüzümüzü güldürüyor :) Rabbim zurriyetini İslam'a bağışlasın. Onunla islam'ı islam ile de onu şereflendirsin.

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Elhamdulillah sıkıntılar içinde böyle güzel haberler yüzümüzü güldürüyor :) Rabbim zurriyetini İslam'a bağışlasın. Onunla islam'ı islam ile de onu şereflendirsin.
Amin jazakallahu hayr akhim ALLAH zulcelal sizlerede nasip eylesin

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
“Sana ihsân edileni Allah sana mübârek kılsın. Allah'a şükredenlerden olasın. (Çocuğun) bulûğa ersin ve onun iyiliğiyle rızıklandırılasın.” (Hısnul muslim)

Rabbim İslama ve sana bağışlasın yavrunu JuNDuLLAH kardeşim...
Amin jazakallahu hayr rabbim bana ettiginiz dualarin hayrini sizlere de ihsan eylesin ALLAH razi olsun :)

Ebu Selman et-Turkî Çevrimdışı

Ebu Selman et-Turkî

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
"Hiç karanlıktan sonra güneşin doğuşu gibi bir ışık gördün mü?"