Aslında müslümanlar olarak bizler islamı tam teşekkül hayatımızın bir yerine yerleştiremediğimiz için eğreti duran birşeyler oluyor..
Şöyleki bugün bütün gün Pakistan islam Cumhuriyeti vardı aklımda Suphanallah nedendir bilmiyorum.. Birşey yazasım geldi..
Söylediğime Pakistan'ı örnekleyecek olursam;
Aslına bakarsanız Pakistan'da islami temel kurallara şekilde ve dogmatik yaklaşıyorlardı(tabi Pakistan islami Cumhuriyeti varken, Allahualem şuan at izi it izine karışmışsa Allah swt'dan Pakistan halkına sekinet, refah ve teslimet diliyorum)
Pakistan'ın fikir ve hukuk adamları, eğitimin had safhada bulunan meselelerine dikkat etmek yerine, bölündüler ve enerjilerini, aşağı yukarı şeriat hukukunun ceza ve nikah meseleleri ile alakalı tartışmalarda heba ettiler..
Nasıl mı?
Onlar hırsızın eli kesilmeli mi yoksa basitçe zindana koymalı mı bitmez tükenmez tartışmalarını yaparken, devlet olarak Pakistan'ın temellerini sarsan, krize sebep ve hırsızlığın özel durumu olan rüşvet olağanüstü boyutlara ulaştı. Ee neticesinde dün güttükleri davayı kışkışlar oldular.
Nihayetil kelam;
Islami düzen, islam ideolojisine dayalı ve aidiyeti ile alakalıdır. Islam berileştirilmemeli, yerleştir kardeşim fıtrata..! Zaten yeri hazır ki fıtratta, sen sadece domino taşına dokunacaksın ve o yerleşecek..!
Belam'ın birini gördüm geçenlerde çıkmış bir kadın programına nasıl abdest alınacağını anlatıyor fesubhanallah .. Bid'at ehli ve şirk alametleri taşıyan birinin namazı ne derece Sahih olabilir ki abdest hazırlığı yapıyor dedim.
Işte davetçiler aşağılık kompleksine kapılıp ağzını açamayacak hale gelince, milletin din algısı böyle nasipsizlerin elinde topaç oluyor.
Namazda ellerin nasıl bağlaması hakkında ihtilaflar ve husumetler yapılıyor. O adamın akidesi düzgün olmadıktan sonra namazı Sahih olur mu düşünmüyorlar mı?
Hah işte millet bırakmış yılan ısırığını, sivrisineğin konduğu yeri kaşıyor.
Allah swt bizi hidayete erdirdikten sonra ayaklarımızı kaydırmasın.