Islam-tr Üyelerinin Anlık Hissiyatları

Ümmü Yasir Çevrimdışı

Ümmü Yasir

İşlerimizin hepsini düzelt Allah’ım...
İslam-TR Üyesi
Bir erkeğin/bayanın (tokalaşmada) elinin havada kalmasida davettir aslında...
Bizim burda aile doktorumuz vardı eşimi ona muayeneye götürdüğümde elini uzattı bende müslümanım o yüzden elini tutamam dedikten sonra "saygı duyarım" dedi ve ondan sonraki görüşmelerimizde de hiç elini uzatmadı :)

M Çevrimdışı

Muzammil

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Aslında müslümanlar olarak bizler islamı tam teşekkül hayatımızın bir yerine yerleştiremediğimiz için eğreti duran birşeyler oluyor..
Şöyleki bugün bütün gün Pakistan islam Cumhuriyeti vardı aklımda Suphanallah nedendir bilmiyorum.. Birşey yazasım geldi..
Söylediğime Pakistan'ı örnekleyecek olursam;
Aslına bakarsanız Pakistan'da islami temel kurallara şekilde ve dogmatik yaklaşıyorlardı(tabi Pakistan islami Cumhuriyeti varken, Allahualem şuan at izi it izine karışmışsa Allah swt'dan Pakistan halkına sekinet, refah ve teslimet diliyorum)
Pakistan'ın fikir ve hukuk adamları, eğitimin had safhada bulunan meselelerine dikkat etmek yerine, bölündüler ve enerjilerini, aşağı yukarı şeriat hukukunun ceza ve nikah meseleleri ile alakalı tartışmalarda heba ettiler..
Nasıl mı?
Onlar hırsızın eli kesilmeli mi yoksa basitçe zindana koymalı mı bitmez tükenmez tartışmalarını yaparken, devlet olarak Pakistan'ın temellerini sarsan, krize sebep ve hırsızlığın özel durumu olan rüşvet olağanüstü boyutlara ulaştı. Ee neticesinde dün güttükleri davayı kışkışlar oldular.
Nihayetil kelam;
Islami düzen, islam ideolojisine dayalı ve aidiyeti ile alakalıdır. Islam berileştirilmemeli, yerleştir kardeşim fıtrata..! Zaten yeri hazır ki fıtratta, sen sadece domino taşına dokunacaksın ve o yerleşecek..!
Belam'ın birini gördüm geçenlerde çıkmış bir kadın programına nasıl abdest alınacağını anlatıyor fesubhanallah .. Bid'at ehli ve şirk alametleri taşıyan birinin namazı ne derece Sahih olabilir ki abdest hazırlığı yapıyor dedim.
Işte davetçiler aşağılık kompleksine kapılıp ağzını açamayacak hale gelince, milletin din algısı böyle nasipsizlerin elinde topaç oluyor.
Namazda ellerin nasıl bağlaması hakkında ihtilaflar ve husumetler yapılıyor. O adamın akidesi düzgün olmadıktan sonra namazı Sahih olur mu düşünmüyorlar mı?
Hah işte millet bırakmış yılan ısırığını, sivrisineğin konduğu yeri kaşıyor.
Allah swt bizi hidayete erdirdikten sonra ayaklarımızı kaydırmasın.

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
Normalde yeni mesajlar çoğalınca okundu diye toplu işaretlerdim bazen.
Şimdi ahilerin anlık hissiyatları yüzünden bunu yapamıyorum..
Ve elim yanlışlıkla gider de orda adım çıkar diye de tereddüt etmiyor değilim.
Çünkü daha önce yaptığım bir hata yüzünden böyle dikkat etmem gerekiyor.
E ismin çıksa ne olur ki?

Muwahhide Tevhid Çevrimdışı

Muwahhide Tevhid

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Aslında müslümanlar olarak bizler islamı tam teşekkül hayatımızın bir yerine yerleştiremediğimiz için eğreti duran birşeyler oluyor..
Şöyleki bugün bütün gün Pakistan islam Cumhuriyeti vardı aklımda Suphanallah nedendir bilmiyorum.. Birşey yazasım geldi..
Söylediğime Pakistan'ı örnekleyecek olursam;
Aslına bakarsanız Pakistan'da islami temel kurallara şekilde ve dogmatik yaklaşıyorlardı(tabi Pakistan islami Cumhuriyeti varken, Allahualem şuan at izi it izine karışmışsa Allah swt'dan Pakistan halkına sekinet, refah ve teslimet diliyorum)
Pakistan'ın fikir ve hukuk adamları, eğitimin had safhada bulunan meselelerine dikkat etmek yerine, bölündüler ve enerjilerini, aşağı yukarı şeriat hukukunun ceza ve nikah meseleleri ile alakalı tartışmalarda heba ettiler..
Nasıl mı?
Onlar hırsızın eli kesilmeli mi yoksa basitçe zindana koymalı mı bitmez tükenmez tartışmalarını yaparken, devlet olarak Pakistan'ın temellerini sarsan, krize sebep ve hırsızlığın özel durumu olan rüşvet olağanüstü boyutlara ulaştı. Ee neticesinde dün güttükleri davayı kışkışlar oldular.
Nihayetil kelam;
Islami düzen, islam ideolojisine dayalı ve aidiyeti ile alakalıdır. Islam berileştirilmemeli, yerleştir kardeşim fıtrata..! Zaten yeri hazır ki fıtratta, sen sadece domino taşına dokunacaksın ve o yerleşecek..!
Belam'ın birini gördüm geçenlerde çıkmış bir kadın programına nasıl abdest alınacağını anlatıyor fesubhanallah .. Bid'at ehli ve şirk alametleri taşıyan birinin namazı ne derece Sahih olabilir ki abdest hazırlığı yapıyor dedim.
Işte davetçiler aşağılık kompleksine kapılıp ağzını açamayacak hale gelince, milletin din algısı böyle nasipsizlerin elinde topaç oluyor.
Namazda ellerin nasıl bağlaması hakkında ihtilaflar ve husumetler yapılıyor. O adamın akidesi düzgün olmadıktan sonra namazı Sahih olur mu düşünmüyorlar mı?
Hah işte millet bırakmış yılan ısırığını, sivrisineğin konduğu yeri kaşıyor.
Allah swt bizi hidayete erdirdikten sonra ayaklarımızı kaydırmasın.

Allahumme Amin.
Güzel açıklama olmuş bacım..

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
Ben erkekler bizim tarafa giriyor diye onları ifşa etmiştim hatırla şimdi orda adım yazarsa benim için hiç iyi olmaz zannımca.

Yaa bir işe kalkmadan önce iki defa düşünmek varmış bunu iyi belledim artık..
Himm anladım:) ama o zaman yeni açılan sayfa vs cift taraflı idi,kendine cok yüklenme. Olur oyle şeyler. Zaten topluca azar yemiştik ,))

Elyesa Abdurrahman Çevrimdışı

Elyesa Abdurrahman

"Hüküm ancak Allah'ındır..." En'am 57
İslam-TR Üyesi
Biliyoruz biz böyle iyiyiz...
Allah senden razı olsn ablam sizler forumda yani bir hatadan eleştirilsenizde vallahi gözümüz yollarda sizin gibi peçeli ablaları görmekte çok azaldı sizler vallahi şeriatı için kanıyla canıyla mücadele edeceklerin annesisiniz Allah sizden razı olsn sizin gibi tevhidi muvahhide ablalar bizim başımızın tacı bu küfür diyarlarında erkeklerden dahada zorlanıyorsunuz biliyoruz vallahi Allah sizden razı olsn nedense çok duygulandm bu msjı yazarken üzüldüm inşeAllah sizin hayatınızı zorlayan tagutları bu kardeşleriniz yok edecek ! O erkekli kadınlı otobüslere binmenize göz yumdugumuz şu erkekliğimiz nolcak : ((

Muwahhide Tevhid Çevrimdışı

Muwahhide Tevhid

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Allah senden razı olsn ablam sizler forumda yani bir hatadan eleştirilsenizde vallahi gözümüz yollarda sizin gibi peçeli ablaları görmekte çok azaldı sizler vallahi şeriatı için kanıyla canıyla mücadele edeceklerin annesisiniz Allah sizden razı olsn sizin gibi tevhidi muvahhide ablalar bizim başımızın tacı bu küfür diyarlarında erkeklerden dahada zorlanıyorsunuz biliyoruz vallahi Allah sizden razı olsn nedense çok duygulandm bu msjı yazarken üzüldüm inşeAllah sizin hayatınızı zorlayan tagutları bu kardeşleriniz yok edecek ! O erkekli kadınlı otobüslere binmenize göz yumdugumuz şu erkekliğimiz nolcak : ((

Allahumme Amin Ecmain kardeşim..
Allah azze ve celle'nin vadi haktır şeriat gelecek biz görsekte görmesekte.
Ama bizim yaşamımız Rabbimizin rızası için, vallahi O razı olsunda hayatın zorluğu bize kolay olur biiznillah.
Rabbim sizin gibi kardeşlerinde sayısını arttırsın ve sizin elleriniz ile hakkı hakim kılsın.. Allahumme Amin..

I Çevrimdışı

ibni abbas

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Kitap fuarını soru bankası/deneme sınavı almak için kullanıyorlar sadece :) Onlar da olmasa kimsecikler olmayacak. Servislerle geliyor her okul. Zamanında bizi de götürmüşlerdi. Biz de soru bankası almıştık:) Aradan az biraz yıl geçecek ve ben bu tarz kitaplar alacağımı hiç aklıma getirmezdim. Ne kadar şükretsem azdır.

İSAM iki yeni kitap çıkarmış. İkisi de hadisle alakalı, tabi almadan duramadım :) Hadislerde gizli kusurlar ve Hadisleri Anlama Sorunu. İkisi de doktora çalışmasıymış.

Okuma sırasına bu ikisini alayım inşaAllah. Hadis çalışmaları bende torpillidir her zaman:)