Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Evlilik tavsiyeleri üzerine bir eser arıyorum. Özellikle karı ve kocanın her ikisi de ehli dünya iken evlenip,ilerleyen dönemde eşlerden birisinin islami hakikatlere erismesi ve sonrasında yasanbilecek ailevi sıkıntılara çözümleri iceren bir eser. Ya da bir yazi - video - kisi vs.
Efendimizin eslerij arasındaki dinen denklikle ilgili hadisi ne kadar da doğruymuş. Yaşayarak görüyorum fena bir şekilde. La yukellifullahi nefsen illa vusaha...
akhi bu videoyu defalarca seğretmişimdir
imtihan keşke hep ibadetlere sabretmek ile olsada namazımızı kılıp orucumuzu tutup cennete girebilsek
talip olduğumuz cennet ise elbetde ücretide büyüktür
bedel ödemeden cennete girmek zor akhi
Çaresiz biz sizi biraz korku, biraz açlık, biraz da mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme ile imtihan edeceğiz. Müjdele o sabredenleri! Bakara 155
akhi bu videoyu defalarca seğretmişimdir
imtihan keşke hep ibadetlere sabretmek ile olsada namazımızı kılıp orucumuzu tutup cennete girebilsek
talip olduğumuz cennet ise elbetde ücretide büyüktür
bedel ödemeden cennete girmek zor akhi
Çaresiz biz sizi biraz korku, biraz açlık, biraz da mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme ile imtihan edeceğiz. Müjdele o sabredenleri! Bakara 155
Allah razı olsun. Nureddin hocami sıkı takip ederim. Çok şükür çok katkısı oldu bana.
Ev hayatımda ikilemde çok kalıyorum. Eşim şüphesiz art niyetli degil. Düne kadar bende onun gibiydim. Şimdi ise okuma ve ilmimi arttirma istegim cok fazla. Bazi yanlışlar görünce duzeltmeden de duramiyorum. Bu sefer hanim soguyo. Arada kaliyorum. Allah razi olduktan sonra gerisi onemli degil diyerek kati davransam esim (emanetim) benden ve islamdan soguyor. Yine Allah rizasi icin esimi islama isindirmam adina bszi seylerden Taviz versem ben gittikce imani degerlerimi yitiriyorum. Kafayı yiyecek hale geliyorum bazen.
Allah razı olsun. Nureddin hocami sıkı takip ederim. Çok şükür çok katkısı oldu bana.
Ev hayatımda ikilemde çok kalıyorum. Eşim şüphesiz art niyetli degil. Düne kadar bende onun gibiydim. Şimdi ise okuma ve ilmimi arttirma istegim cok fazla. Bazi yanlışlar görünce duzeltmeden de duramiyorum. Bu sefer hanim soguyo. Arada kaliyorum. Allah razi olduktan sonra gerisi onemli degil diyerek kati davransam esim (emanetim) benden ve islamdan soguyor. Yine Allah rizasi icin esimi islama isindirmam adina bszi seylerden Taviz versem ben gittikce imani degerlerimi yitiriyorum. Kafayı yiyecek hale geliyorum bazen.
acele etme akhi
şöyle düşünki sana bir görev verilmiş ve ücretinide Allahdan alıcaksın
"Kadınlara hayırhah olun, zira kadın bir eyeği kemiğinden yaratılmıştır. Eyeği kemiğinin en eğri yeri yukarı kısmıdır. Onu doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan eğri halde kalır. Öyleyse kadınlara hayırhah olun."[Buharî, Nikâh 79, Enbiya 1, Edeb 31, 85, Rikâk 23; Müslim, Radâ 65, (1468); Tirmizî, Talâk 12, (1188).]
bu işin en kolayı boşanmakdır
en zoru ise insana cenneti kazandırır
Amin, Allah razı olsun abi. Ben bi dernekte çalışıyordum. Hem grafik tasarım işlerine bakıyordum hem de açıp kapatıyordum. Derneğin kadınlarıyla aramız bozuktu, bir kaç kere ağızlarının payını verince eşlerine söylemişler. Eşleri de merkezde yüksek bi konumda. Gerisi malum
Son cümle gerçekten ihtiyacım olan birşeydi. Allah razı olsun.
Acele etmemem gerektiginin farkındayım. Belki de ömüt boyu bu şekilde sınavım devam edecek.
Nasıl davranmam gerektiğini oturtamıyorum. Yumuşak davransam bir türlü, katı olsam başka türlü sorunlar oluyor. Ortasını deniyorum o da olmuyor. Allah'in rızasının hangisinde olacağını kestirebilsem, her türlü sonucu göze alıp oraya yöneleceğim. Bakalım birkac kitap tavsiyesi aldım. Faydalanabilirim inşaAllah.
Su forumda olmasa konustugum dertlestıgım kımsem yok
ondan ayrı bır yerınız var.Herkezın ayrı ayrı yerı var .Arkadasım da gardasımda sızsınız.
ALLAH razı olsun hepınızden.
Allah razı olsun değerli kardeşim, bende dün uyumadan önce seni düşünüyordum Cundullah'tan ses yok inşaallah iyidir diyordum. Allah'ın dilemesi, sabah adımı andığını gördüm Rabbim seni cennetiyle mükafatlandırsın, dünya hayatında hayırlı, bereketli, helal nimetleri ile seni nimetlendirsin, seni ve ehlini cehennem ve kabir azabından korusun inşaallah.
Allah razı olsun değerli kardeşim, bende dün uyumadan önce seni düşünüyordum Cundullah'tan ses yok inşaallah iyidir diyordum. Allah'ın dilemesi, sabah adımı andığını gördüm Rabbim seni cennetiyle mükafatlandırsın, dünya hayatında hayırlı, bereketli, helal nimetleri ile seni nimetlendirsin, seni ve ehlini cehennem ve kabir azabından korusun inşaallah.