Islam-tr Üyelerinin Anlık Hissiyatları

metin öztürk Çevrimdışı

metin öztürk

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
avam16 Çevrimdışı

avam16

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
image.jpeg

Nesîbe Lena Çevrimdışı

Nesîbe Lena

"عِشْ حَمِيداً، وَمُتْ شَهِيدًا"
İslam-tr Yazar
Bugün, selef akidesine tabi olduğumu öğrenen bir abla üstü kapalı çevrene dikkat dedi..
"Allah korusun, yoksa sen o selefi midir nedir onlardan olmayasın" dedi. Tebessüm ettim "Elhamdulillah öyleyim" dedim kalakaldı sonra işte nasihatler falan.
Birde mustazafa bağlı. Bir zamanlar bende onları sevdiğimi söylediğimde niye ayrıldın peki dedi. Bidatlerden bahsettim, şiadan vs. Sen ne düşünüyorsun peki şia hakkında diye sordum "Bilmiyorum" dedi. Suriye de ki cürümlerini anlatınca da şaşırdı.
Allahım Hidayet nasib etsin. O kadar samimi insan var ki oralarda..

Allahu alem.

mehmetakgün92 Çevrimdışı

mehmetakgün92

Üye
İslam-TR Üyesi
arkadaşlar normalde soru cevap bölümüne konu açtım ama gözükmüyor. özet olarak burda sorayım : normalde diyanet imamı arkasında namaz kılmıyorum fakat arkadaşlarım gidiyor diye bende gitsem bu şirk olur mu ??

avam16 Çevrimdışı

avam16

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
İlim sahibi arkadaşlar daha açık cevap vereceklerdir , benim cevabım ise cemaatle namazın önemini ve cemaati terk etmenin hükmü ile ilgili onlarca hadis varken ben buna cesaret edemezdim. Bir ara bende bu düşünceye kapıldım , yalnız benimkisi imamdan ziyade cemaatin gevşekliği yüzünden di , sonra bunun bir vesvese olduğunu düşünerek bundan vazgeçtim

Ebu Selman et-Turkî Çevrimdışı

Ebu Selman et-Turkî

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
MusaBinUmeyr Çevrimdışı

MusaBinUmeyr

Üye
İslam-TR Üyesi
Nedir bu insanların evlendirme merağı sanki kendileri evleniyormuş gibi hevesliler. Tamam ben evlenmek istemiyorum demiyorum ama ben çevremin beğendiği kızdan birşey beklemem ki. Annem dahi şöyle düşünüyor. Açık olsa da sen ona vesile olursun. Ben bilmediğim şeyin peşine koyulmam. Ha tebliğ edilir elbet anlatılır vesile olunur yaparımda. Ben hayatım üzerine kumar oynayamam:/ Ben onu bunu tanımak istemiyorum. Görüşmekte istemiyorum :/ Direk hayalimdeki nasibim çıksın karşıma :/

ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi
Nedir bu insanların evlendirme merağı sanki kendileri evleniyormuş gibi hevesliler. Tamam ben evlenmek istemiyorum demiyorum ama ben çevremin beğendiği kızdan birşey beklemem ki. Annem dahi şöyle düşünüyor. Açık olsa da sen ona vesile olursun. Ben bilmediğim şeyin peşine koyulmam. Ha tebliğ edilir elbet anlatılır vesile olunur yaparımda. Ben hayatım üzerine kumar oynayamam:/ Ben onu bunu tanımak istemiyorum. Görüşmekte istemiyorum :/ Direk hayalimdeki nasibim çıksın karşıma :/
Allah azze ve celle size ve bekar müslümanlara önce salih birer müslüman olmayı sonra saliha birer eş nasip etsin inşaallah. Değerli kardeşim hayalindeki nasibin direk karşına çıkmaz :) Bunu diyipte 5 yıl boyunca evlenecek birini arayan abiler tanıyorum. Unutmamalıyız ki bizler vesileler aramalıyız, en önemlisi bunu Allah'tan istemeliyiz. Bunun içinde önce Allah ile aramızı düzeltmeliyiz. Rabbim bu konuda bekar olan kardeşlere ümmeti kurtaracak ve yeşertecek evlilikler nasip etsin. Onları şeytanın tuzaklarından korusun. Ve söyledikleri ile onları imtihan etmesin inşaallah.

Son düzenleme:
M Çevrimdışı

Meliksah Kayaaaa

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Allah azze ve celle size ve bekar müslümanlara önce salih birer müslüman olmayı sonra saliha birer eş nasip etsin inşaallah. Değerli kardeşim hayalindeki nasibin direk karşına çıkmaz :) Bunu diyipte 5 yıl boyunca evlenecek birini arayan abiler tanıyorum. Unutmamalıyız ki bizler vesileler aramalıyız, en önemlisi bunu Allah'tan istemeliyiz. Bunun içinde önce Allah ile aramıza düzeltmeliyiz. Rabbim bu konuda bekar olan kardeşlere ümmeti kurtaracak ve yeşertecek evlilikler nasip etsin. Onları şeytanın tuzaklarından korusun. Ve söyledikleri ile onları imtihan etmesin inşaallah.
Allahumme amin ecmain.