Islam-tr Üyelerinin Anlık Hissiyatları

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
İhh dan ve ona yardım eden tum kardeslerden ALLAH zulcelal razı olsun 900 kısı kapasıtelı hatayda yetım koyu acılıyor.

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Batı Finlandiya'da dün kaydedilen lokal bir yağış. Acak mayıs ayı ortasında ki bu yağış yağmur değil kar!

C_hzvTmUQAEYksv.jpg

C_hzvj-U0AALP0C.jpg

C_hzwAvV0AEoLAz.jpg

C_hzwhnUQAAqAnh.jpg

M Çevrimdışı

Muzammil

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Bugünlerde burdaki kardeşlerin pasifliği bam telimdi. Onları öyle gamsız görünce gönül koymuştum ve moralim feci bir şekilde bozuktu. Geçen gün öyle şiddetli bir yagmur yağıyordu ki sadece birkaç dakika içinde insanı sudan çıkmış balığa cevirecek türdendi. Adımlarımı hızlandırdım fakat yolumun üzerinde ayakları çıplak bir çocuk gördüm, titriyordu. Kazağının altinda birşeyler saklıyor diğer eliyle insanlara birşeyler dağıtmaya çalışıyordu. Yanına yaklaştım.
"Bu yağmurda ne işin var aslan parçası" dedim.
"Işim var" dedi. Ne işi diye sorunca kazağının altında ıslanmasın diye sakladığı gazete/afiş türünden birini uzattı.
Gazeteye baktım. Solcu kesimin içinde bolca propaganda yaptığı, dağlara çağırdığı bir gazeteydi. Ona "o halde ben bunların hepsini senden satın alayim sen evine git olur mu?"
Dedim. Cevabı kanımı dondurdu

Son kaçgündür ne zaman enerjim tükense onun bu sözleri beni kendime getiriyor.
"BEN BUNLARI PARAYLA SATMIYORUM. ANNEM DEDI BU BIZIM DAVAMIZ"..
! الله أكبر
Çocuğun gözlerine baktım. "Annene söyle bunları benden davası olan bir kardeş aldı sana kızmaz"dedim.
Ardından uzun bir dil dökmeden sonra zorla aldım ve otobuslerden birine bindirip yolladım.
Nasıl bir idrak ve bilinç..
Ahmed B.Hanbel'in hapisteki hırsızla diyaloğu geldi hatırıma.

Davası batıl olana bakın bir de davası hak olana..

Ümmü Yasir Çevrimdışı

Ümmü Yasir

İşlerimizin hepsini düzelt Allah’ım...
İslam-TR Üyesi
Sıkıntılarla bizleri unutmadığını hatırlatan Rabbimize hamd olsun...Herkes gibi benim de dert ve sıkıntılarım oldu...olacaktır da...Ama insanoğlu nekadar da nankördür ayetine nekadar da uyduğumu gördüm. SubhanAllah:( Çünkü Rabbim bana sayısız nimetler veriyor bunların hamdini yarım yamalak yaparken bir kaç musibete maruz kalınca hemen teslimiyetimin azalıp vesveselere kapılıp gittiğim bir dönemden geçtim...geçiyorum...

Gerek özelden gerekse ortak alanda benden söz edip hatrımı soran bütün kardeşlerimden Allah svt razı olsun. Sizi tek tek saymıycam. Siz zaten kendinizi biliyorsunuz. İyiki varsınız...Rabbim hepinizden razı olsun....Ben sizi seviyorum Allah svt da sevsin...

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Kendım cok yorgunum sureklı bır ınsan yorgun olurmu hep uyuyasım var uyusam uyusam hıc uyanmasam oylece uyusam
Hastalık dıyecegım oda degıl gevseklık desem bı ınsan her zaman gevsek olamaz.
Fren sıstemım tutukluk yapmıs gıbı
Abs devreye gırmıyor.
Bu ara cok yorgunum bı uyusam sankı sureklı uyuyacakmısım gıbı. ALLAH zulcelal sıfa versın.

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Her cagiran yavru kediyi bir araya topladim bakalim ne olacak anneleri birakmis sanirim

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
İnsanlar dunya hayatını cok sevdı ve gevseklık gosterDı onları dunya yanılttı yanlıs amellere surukledı.

İslamın Izzetı gerı gelsın Dıye Yanlızca Ahiretı ısteyen Ve her daım ölümü arzulayan sehadete asık ALLAH yolunda ılmı bedenı ve malıyla mucadele edecek er yıgıtlere ıhtıyac vardır.Cunku Rasulallah ve ashabı aynen boyle ıdı.

Fada Çevrimdışı

Fada

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Henüz tam olarak okumadım lakin okuduğum kısma kadar herhangi bir sıkıntı görmedim ben. Eser şuana kadar şeyhülislam'ın ayetler hakkında yaptığı tefsirin bir derlemesi gibi. Şahsen ben çok beğendim şuana kadar..

Şu da var ki, mecmu'ul fetavanın tercümesinin de gayet güzel olduğunu duydum. Evinde şeyhülislam'ın külliyatı olmayanların almalarını tavsiye ederim kesinlikle...

CezakAllahu hayran ablacığım :asik:
Allah ilmimizi hayır ile artırsın.