Islam-tr Üyelerinin Anlık Hissiyatları

Berkant Dinçkaya Çevrimdışı

Berkant Dinçkaya

Sanatlı bir eser, sanatkârı icab eder.
İslam-TR Üyesi
Allah neden direkt cennete almadı diyenler Allah' ı birazcık tanısalardı; O' nun engin rahmetini, merhametini, affını, şefkatini... birazcık da olsa hissedebilselerdi, bir kerecik gönülden "ALLAH!" diyen bir kulunun cennete girebilmesi için sayısız nimetlerini o kulundan esirgemeden, devamlı olarak yardım etmesini ve O merhameti sonsuz padişahın kulu olabilmeyi de yine O' nun izni ile olabileceğini idrak edebilselerdi bu söylediklerine öyle pişman olurlardı ki...

Denizler mürekkep olsa da yetmez O' nu anlatmaya.

Her şey O' nun izniyle oluyor. Elhamdülillah

Alemlerin Rabbine hamd olsun ve bu yazıyı okuyanlardan Allah razı olsun. :)

Tihame Çevrimdışı

Tihame

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
20170624_124433_HDR.jpg

5-6 aylık kapımın önüne bırakmışlar ben ona muhammed ismini verdim ağlama sesini duydum.. Anlık hissiyatımı siz düşünün..

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
Nesîbe Lena Çevrimdışı

Nesîbe Lena

"عِشْ حَمِيداً، وَمُتْ شَهِيدًا"
İslam-tr Yazar
Fada Çevrimdışı

Fada

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعونَ

Onlar; başlarına bir musibet gelince, “Biz şüphesiz (her şeyimizle) Allah’a aidiz ve şüphesiz O’na döneceğiz” derler.

Allah azze ve celle bu âyetiyle amel etmeyi müslümanlara nasip etsin. Ciddi manada ders alınacak bir âyet. Sahabeyi kiramın ağızlarında ıslanmayan bu ayet günümüzde tabut yazısı olmuş. Halbuki en ufak bir sıkıntı sonrası yüreğin ve ağzın hissetmesi gereken ilk mesaj, ilk uyanış bu âyet olmalıdır.

Allah azze ve celle halanıza Şafii ismiyle şifa versin. Yeri ve zamanı olmayacak belki ama bu tür mesajları dua isteme bölümüne yazarsanız çok kişi görür. Dolayısıyla çok kişide dua eder. Dua müminin sığınağıdır. Bu yüzden diğer müslümanların gıyabımızda yaptığı dualarınada ihtiyacımız çok var. Allah azze ve celle tekrar yardımcınız olsun ve şifa versin.

cezakAllahu hayran.
elhamdulillah ailem bunun bilincinde. birbirimize defaatle ayetler, hadisler hatırlatıyoruz. başka türlü insan ölümün karşısında nasıl dayanabilir ki?
doktorumuz 1.5-2 ay sonra bilinci kapanabileceğini ve kaybedebileceğimizi söyledi ama o toprağa girmediği müddetçe umudu kesmeyip elimizden geleni yapacağız inşaAllah. gerçekten de şükretmek ile uzaktan yakından alakamız yok. biz bu sağlığımızın, bir sağlam gözümüzün şükrünü bile yapmaktan aciz, nankör insanlarız. oysa Allah'ın merhameti ne büyük.
bana adımı veren, kızı bilip yanından ayırmayan, her an her koşulda destekleyen insanı kaybetme korkusu, ömrümün en ağır imtihanlarından bir tanesidir herhalde. Rabbim Teala bizlere bu imtihandan, bizden razı olacağı şekilde geçebilmeyi nasip etsin.

Allah dua eden herkesten razı olsun. Allah'a emanet olasınız.

ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi
cezakAllahu hayran.
elhamdulillah ailem bunun bilincinde. birbirimize defaatle ayetler, hadisler hatırlatıyoruz. başka türlü insan ölümün karşısında nasıl dayanabilir ki?
doktorumuz 1.5-2 ay sonra bilinci kapanabileceğini ve kaybedebileceğimizi söyledi ama o toprağa girmediği müddetçe umudu kesmeyip elimizden geleni yapacağız inşaAllah. gerçekten de şükretmek ile uzaktan yakından alakamız yok. biz bu sağlığımızın, bir sağlam gözümüzün şükrünü bile yapmaktan aciz, nankör insanlarız. oysa Allah'ın merhameti ne büyük.
bana adımı veren, kızı bilip yanından ayırmayan, her an her koşulda destekleyen insanı kaybetme korkusu, ömrümün en ağır imtihanlarından bir tanesidir herhalde. Rabbim Teala bizlere bu imtihandan, bizden razı olacağı şekilde geçebilmeyi nasip etsin.

Allah dua eden herkesten razı olsun. Allah'a emanet olasınız.
Elhamdulillah, Allah azze ve celle yardımcınız olsun. Bundan 5-6 yıl önce doktorlar babamın yaşaması hakkında istatistiksel konuşarak yaşama ihtimalinin % 10 olduğunu, hastaya bir nevi ölü gözüyle bakmamızı söylediler. Tam bir hafta boyunca yoğun bakımda kaldı. Bir hafta sonra Allah azze ve celle Şafii ismiyle şifa verince hekimler şaş kaldı. Tabi bizede şükretmek düştü. Elhamdulillah, şu bir gerçektir ki tıptan ümit kesilir ama Allah azze ve celleden ümit kesilmez. Çünkü tüm dünyayı yoktan var eden, Şafii ismiyle gönüllere ve bedenlere şifa veren O'dur. Buna iman ederek sadece O'ndan yardım dilemekte takvanın bir boyutudur. Allah tekrardan yardımcınız olsun, teyzemiz gıyabında inşaAllah dua edeceğim.

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi