Islama Giriş Reddiye Ile Başlar, Kabul Ile Devam Eder

C Çevrimdışı

cendel

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
İSLAMA GİRİŞ REDDİYE İLE BAŞLAR, KABUL İLE DEVAM EDER

RED VE KABUL

1- RED: ''LA'' REDDİYESİ

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

İslama girişin ön temeli olan Kelime-i Tevhid girişindeki ‘’LA’’ islama girmek için gereken reddin anlamıdır.. İslama girmek için ilk önce Kur’an’dada belirtildiği üzere tağutları reddetmek gerekir. Tağutları reddetmeden iman gerçekleşmez.İmanın sahih bir iman olması için tağutlar (sahte ilahlar) reddedilir.

Sırayla tağuta örnek vererek açıklayalım inşaALLAH.

Tağut; Haddini aşmış mahluk demektir.
Örnek verecek olursak bunlar;

ALLAH’ın dışında hüküm koyan yöneticiler,
Bu kanunlar ile insanları yöneten kişiler,
ALLAH’ın hükümleri dışındaki hükümlerle muhakemeye zorlayan kişiler,
Gaybı bildiğini iddaa eden kişiler, vs..

Sevgi, dostluk, düşmanlık, itaat, bağlanma, muhakeme olma, dua, korku, adak, namaz ve uluhiyyetle alakalı herhangi bir konuda kendisine ibadet edilen Allah-u Teâlâ dışındaki her varlık taguttur.
Allah-u Teâlâ'nın şeriatine muhalif olan bütün kanun ve şeriatlerin her biri birer taguttur.
Küfür, fesat ve sapıklıkta öncü olan herkes birer taguttur.

Kısaca ALLAH’a has olan ibadeti ALLAH’la birlikte veya sadece bir başkasına yapmak imanı sahih bir iman şehadeti sahih bir şehadet yapmaz, iman iddaası geçersiz olur.
Tağutu reddetmeden iman geçersiz olur.

"O halde kim Tağut'u reddedip Allah'a inanırsa, kopması mümkün olmayan sağlam kulpa yapışmıştır. Muhakkak ki Allah Semi'dir, Alim'dir." (Bakara: 2/256)

Tağutu reddetmek ise 3 türlü olduğunda red gerçek bir red olur.
1-Dil ile reddetmek,
2- Kalb ile buğz etmek,
3- Amellerde bunu göstermek.
Bunlardan herhangi biri yapılmadığında iman geçersiz olur.
Örnek verecek olursak; dil ile reddeden, kalb ile buğz eden ama amellerinde tağuta sevgi besleyen, onun (tağutun) kanunları ile muhakeme olan kişinin reddi boş bir red olur.

Günümüzde iman iddaasında bulunan kişiler tağuta muhakeme olmanın caiz,
Tağutun askeri olmanın caiz,
Tağuta sevgi beslemenin caiz olduğunu iddaa ediyorlar. Bu kişiler oy vererek tağuta destek oluyorlar.halbuki tağuta oy vermek beni yönet manasına gelip, küfürdür.
Çünkü tağuta oy verildiğinde tağut, oy verenleri İSLAM ŞERİATı ile değil beşer ürünü şeriat (demokrası) ile yönetecektir.
Bu tarz kişiler TEVHİD’in ne olduğundan habersiz küfür üzerinde yaşayan kişilerdir. Kendi küfürlerine başkalarınıda ortak etmek isterler. Bu tarz kişilere Tevhid anlatılmalı küfürden imana davet edilmelidir, küfründe ısrar ederse gerekli tavır alınmalıdır.

Kur’an’da Tağut:
'' Dinde zorlama yoktur. Doğruluk ile sapıklık birbirinden kesinlikle ayrılmıştır. Kim Tağut'u, azgınlığı reddederek Allah'a inanırsa kopması sözkonusu olmayan, sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. Hiç kuşkusuz Allah herşeyi işitir, herşeyi bilir.’’(Bakara/256)

"Kafirlerin dostları ise tağutlardır. Onları nurdan karanlıklara çıkarırlar. İşte bunlar ateş ashabıdırlar ve orada ebedi olarak kalacaklardır." (Bakara/257)

‘’Şu kendilerine kitaptan bir pay verdiklerimizi görmüyor musun? Bunlar puta ve tağut'a (şeytana) inanırlar ve kâfirler hakkında `Bunların yolu müminlerin yolundan daha doğrudur' derler’’ (Nisa/51)

‘’ Gerek sana ve gerekse senden öncekilere indirilen kitaplara inandıklarını ileri sürenleri görmüyor musun? Bunlar karşı çıkmakla, tanımamakla emredildikleri Tağutun hakemliğine başvurmak istiyorlar. Şeytan onları koyu bir sapıklığa düşürmek istiyor.’’(Nisa/60)

‘’Müminler Allah yolunda, kafirlerse Tağut (şeytan) uğrunda savaşırlar. O halde şeytanın dostlarıyla savaşınız. Çünkü şeytanın hilesi-düzeni zayıftır.’’ (Nisa/76)

‘’ De ki; "Allah katında bundan daha kötü konumda olanları size bildireyim mi? Allah'ın lanet ettiği, gazabına uğrattığı, aralarından bir bölümünü çarpıtarak maymuna ve domuza dönüştürdüğü kimseler ile tağuta (şeytan) tapan kimselerdir. Bunlar konumları en kötü ve doğru yoldan en sapmış olanlardır.’’ (Maide/60)

‘’Biz her millete "Allah'a kulluk ediniz, tağuta (şeytana) tapmaktan sakınınız" diyen bir peygamber gönderdik. Kimini Allah doğru yola iletti, kimi de sapıklığı haketti. Yeryüzünde geziniz de peygamberlerini yalanlayanların sonunun ne olduğunu görünüz.’’ (Nahl/36)

‘’ Tağuta kulluk etmekten kaçınan ve Allah'a yönelenlere müjde var. Müjdele kullarımı.’’(Zümer/17)

Bu ayetlerden sonra hala tağuta muhakeme olmanın caiz olduğunu söyleyebilirmisiniz ?
Bu tağuta ‘’bizi yönet’’ diye oy verirmisiniz ?
Tağutlara sevgi gösterisinde bulunabilirmisiniz ?
Bu, tağut düzen devam etsin diye bu sistemde görev alırmısınız ?

Cevaplarınız evet ise:
"Apaçık belgelerle indirdiklerimizi ve insanlar için Kitap'ta açıkladığımız hidayeti gizlemekte olanlar; işte onlara, hem Allah lanet eder, hem de lanet ediciler lanet eder." (Bakara/159)

2-KABUL: ‘’İLAHE İLLALLAH’’ KABULU

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

Sahte ilahları (tağutu) reddettiğimize göre gelelim neleri kabul etmemiz gerektiğine.

Yani: ilahın sadece ve sadece ALLAH olduğunu kabul etmektir.

İlah ise; ibâdet edilmeye lâyık, yani kudret ve kuvveti önünde huşû ile boyun eğip ibâdet ve itaat etme gereği duyulan, herşeyin O'na muhtaç olduğu bir varlık demektir. İlâh kelimesi, gizlilik ve esrârengizlik mânâlarına da gelir ki, böylece ilâh, görülmez ve ulaşılmaz bir varlıktır. İlâh, İslâmî ıstılahta şu anlamlara gelir: "Otorite sahibi, kanun koyan, ibâdet edilen, rızık veren, hesaba çeken, kendisine ihtiyaç duyulan." İlâhlık ve otorite birbirini gerektirir. İlâh denildiğinde, aklımıza, hayatımız için kanun koyan, nizam ve hukuk belirleyen ve kayıtsız şartsız hâkimiyet sahibi Allah (c.c.) gelmelidir.

"Senden önce hiçbir Rasul göndermiş olmayalım ki ona: "Benden başka ibadete layık hiçbir ilah yoktur, yalnızca bana kulluk edin" diye vahyetmiş olmayalım." (Enbiya/25)

"Bil ki! Allah’tan başka ibadete layık hiç-bir ilah yoktur." (Muhammed/19)

"Allah’tan başkasına çağıranlar şefaate hak kazanamayacaklardır. Ancak kelime-i şehadetin manasını bilerek şehadet edenler bundan müstesnadır." (Zuhruf/86)

İbn-i Ömer (r.a)'den Rasulullah (s.a.s)'in şöyle dediği rivayet edilmiştir:
‘’İslam beş şey üzerine bina olmuştur: Allah'tan başka ibadete layık ilah olmadığına ve Muhammed (s.a.s)'in Allah'ın kulu ve Rasulü olduğuna şehadet etmek, namazı gerektiği gibi kılmak, zekatı vermek, haccetmek, ramazan orucunu tutmak.’’ (Buhari-Müslim)

Ebu Abdullah Tarik b. Eşyam (r.a): ''Rasulullah (s.a.s)'in şöyle dediğini işittim'' demiştir:
‘’Kim La ilahe illallah Muhammedun Rasulullah der ve Allah'tan başka ibadet edilenleri reddederse malı ve kanı haram olur. Sonra onun hesabı Allah'a aittir.’’ (Müslim)
Bu gibi hadisler çoktur.

La ilahe illallah’ın Gerekleri: Allah-u Teâlâ’yı ibadet konusunda birlemek, emrettiği şekilde O’na ibadet etmek, onun dinini yeryüzünde hakim kılmak için bütün gücü harcamak, şirkin her türünden ve bu kelimeyi bozacak her çeşit inanç, söz ve amellerden uzaklaşmaktır.

Son duamız:
Alemlerin RABB’i olan ALLAH’a Hamd olsun.

Selam Hidayete Tabi Olanlara.

R Çevrimdışı

rambo

Üyeliği İptal Edildi
Banned

Mücadelem adlı kardeş islama giriş redle başlamaz

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Nasıl başlarız rahman ve rahim olan ALLAH'IN adıyla deriz ....
Adıyla rahman ve rahim olanın demeyiz...
LA İLAHE İLLALLAH
derken la başa gelmez cümle arapcada manasını sondan alır yani biz tercüme ederken derizki Allah (c.c) dan başka ilah yoktur ....
Buda demek oluyor ki öncelikle RABBİ tanıyacaz neye inandıgımızı bilicez kime ibadet edecegimizi bilicez vede kimden yardım isteyecegimizi bilecegiz eger bunları bilirsek neyi niçin reddettigimizi biliriz.O zaman kanunu nicin Allahın koydugunu vede bizim niçin ona uymamız gerektigini biliriz...
YANİ din redle başlamaz kabulle başlar onun için islamın ilk emri OKU dur oku ki cahil kalma yaradan rabbin adıyla oku nasıl yaradıldıgını ögren ....
Din emir dinidir önce emri ögren sonrada uygula

KavlulFasl Çevrimdışı

KavlulFasl

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Siz gerçekten Ciddi misiniz bu savunduklarınızda öyleyse ,

Bize Önce ''ISBAT'' ve Sonra ''NEFY'' edilir dediğiniz bu ''DİN'' i bir mevzuda ''DELİL'' inizi getirin ?!

Önce ''ISBAT ve Sonra NEFY'' diyorsunuz ...Öyleyse Isbat edin bekliyoruz...

Ayet - Hadis -İcma- Kıyas ve Kaynak bekliyorum İnşallah..

Mücadelem adlı kardeş islama giriş redle başlamaz

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Nasıl başlarız rahman ve rahim olan ALLAH'IN adıyla deriz ....
Adıyla rahman ve rahim olanın demeyiz...
LA İLAHE İLLALLAH
derken la başa gelmez cümle arapcada manasını sondan alır yani biz tercüme ederken derizki Allah (c.c) dan başka ilah yoktur ....
Buda demek oluyor ki öncelikle RABBİ tanıyacaz neye inandıgımızı bilicez kime ibadet edecegimizi bilicez vede kimden yardım isteyecegimizi bilecegiz eger bunları bilirsek neyi niçin reddettigimizi biliriz.O zaman kanunu nicin Allahın koydugunu vede bizim niçin ona uymamız gerektigini biliriz...
YANİ din redle başlamaz kabulle başlar onun için islamın ilk emri OKU dur oku ki cahil kalma yaradan rabbin adıyla oku nasıl yaradıldıgını ögren ....
Din emir dinidir önce emri ögren sonrada uygula

R Çevrimdışı

rambo

Üyeliği İptal Edildi
Banned
irhabiyyun arapca biliyosan arapca yaz ve ordan başla TÜrkce soldan saga yazılır ve okunur arabca saglan sola yazılır maanası soldan saga verilir. bunu bilmek basittir .
la ilahe illallah aslında arapca Türkcede soldan saga yazılırken aracada sagdan sola yazılır eger manayı Türkcedeeki gibi mana verirsek yoktur ilah Allahtan başka olması gerekir ama Türkcede la diye hayır yok onun için yazılımı arapca yaz ve manayı arapca ver Allahtan başka ilah yoktur.
yani öncelik Allahın varlıgı sonra Allahı tanıdıktan sonra ilahların reddi insan bilmedigini nasıl reddecek yada neyi red edecek bilmek şart.

R Çevrimdışı

rambo

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Allahın varlıgın ın isbatı deil, ben müslümanım ilk inen sureye bakarsan ,manasına bakarsan, deliller orda.Biz müslümanların olca yaşadıgı bir ülkede dogdugumuz için Allah inancı bizim için kolay ama bunu bide yabancı ülkede yaşayan misal budistlerin isevilerin Allah inancları nasıl olacak internette avusturalyalı bir müslümanın nasıl islam la tanıştıgını anlatan 15 dakkalık bi kısa filim var onu izlersen ne dedigimi anlarsın

KavlulFasl Çevrimdışı

KavlulFasl

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Niyetini anlamadı Site Yöneticiside değilim yazınızıda bu yüzden olmalı bir Pasif Üye silimez Öncelikle ''ZAN'' altına bırakarak yazı yazmayı bırakın..

Arapça Tercemesi ile alakası yok ''USULUD-DİN'' dahi bilmeyen Sizsiniz bana Delil olarak bunu Arapça Tercemeyi mi getirdiniz...Subhanallah,,,:D

Şimdi daha iyi farkına varıyorum nasıl bir TİPİK insan oldığunuzu bana VİDEO yu Delil getiriyorsun...Subhanallah...:D

Demek ki Müşrikler Allah -Subhanahu ve Teala-yı tanımıyordu bilmiyordu..Bu yüzden Rasulullah Onlara ''LA İLAHE İLLALLAH'' demeleri için Yıllarca Savaştı öyle mi ?

Subhanallah..

Allahın varlıgın ın isbatı deil, ben müslümanım ilk inen sureye bakarsan ,manasına bakarsan, deliller orda.Biz müslümanların olca yaşadıgı bir ülkede dogdugumuz için Allah inancı bizim için kolay ama bunu bide yabancı ülkede yaşayan misal budistlerin isevilerin Allah inancları nasıl olacak internette avusturalyalı bir müslümanın nasıl islam la tanıştıgını anlatan 15 dakkalık bi kısa filim var onu izlersen ne dedigimi anlarsın

KavlulFasl Çevrimdışı

KavlulFasl

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
İKRA Süresi Rasulullah-Sallallahu aleyhi ve Sellem-i Müslüman yapmak için mi İndirilmişti,Subhanalah,

Utanmasanız Rasulullah-Sallahu aleyhi ve Sellem-i ''ŞİRK'' ile İTHAM edeceksiniz...

Allah Rızası için sana bir Kardeş olarak yazıyorum bir dahada yazılarına CEVAP yazmak istemiyorum...

Dininizi yap-boz tipi Hocaefendilerin İnandığı şekilde değil kendin öğrenmeye çalış hem böylece hiç kimsenin ''BAĞLISI OLMAZSINIZ'' daha iyi olur...

İnanın söyledikleriniz savunduklarınızı savunan Binlerce Müslüman şimdi Derin bir Pişmanlık çindeler..

yusuf Çevrimdışı

yusuf

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
selamun aleykum

akhi hakkini helal et .. bu adama sinirlenmemek elde degilmis .. ne demeli biliyorum ... rabbim kolaylik versin ..

R Çevrimdışı

rambo

Üyeliği İptal Edildi
Banned
irhabiyyun anlama kapasiten 0 kusura bakma dinin nasıl başladııgını bilmeden ön yargılı bi şekilde okursan olacagı bu arabcayı türkceye çevirmeyi bilmeden arapca dersi vermeye kalkıyosunuz sonrada dinin usulunden bahsediyosunuz yarım doktor hesabı yarım hocalık yaparsan arabca terceme etmeyi bilmezsen ögrenemezsin ögrenemeyince de saga sola sal dırırsın
ayrı eten bida söyleyim hic bi hoca efendiye baglı deiilim

R Çevrimdışı

rambo

Üyeliği İptal Edildi
Banned
murat demir işine gelmeyen şeylere hemen sinirleniyomusun yapma dinle ama işine gelmesin ama hakaret te etme

R Çevrimdışı

rambo

Üyeliği İptal Edildi
Banned
irhabiyyun bak dostum la ilahe illallah böyle yazılmaz.
"illallah ilahe la" arabca sagdan sola yazılır sen arabcayı soldan saga yazarsan ona göre meal verirsen inanc olmadan red olmaz bunuda bilemezsin sonrada başkalarını cehaletle suçlarsın .
O video dedigin şeyde anlamazsın sen Türkiyede ytiştigin için insan Allahı bulmadan digerlerini inkar edemezin örnegiydi ama kapasiten yetmemiş yapacak bişiyim yok bardak bardak kadar sürahide sürahi kadar su alır

KavlulFasl Çevrimdışı

KavlulFasl

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Burada Sana ''RAMBO'' luk yaptırıcağımızı ''ZAN'' ederek Bel'am Hocalarını veya Sapık Fikirlerini yayacağın bir yer ''ZAN'' nına kapıldıysan yanılırsın...

ÖNCE GİT BİR ''İTİKAD'' dersi al ''MÜRCİE' veya sapık bir Fırkadaki Hocanın elinden değil kendi başına sonra Seni ADAM yerine koyup Cevap vereceğim.

R Çevrimdışı

rambo

Üyeliği İptal Edildi
Banned
"Niyetini anlamadı Site Yöneticiside değilim" "Burada Sana ''RAMBO'' luk yaptırıcağımızı ''ZAN'' ederek" yav iki yüzlülk yalan müslüman a yakış maz . konuşmaya tahammülülünüz yok sıkışınca "Sapık Fikirlerini yayacağın bir yer ''ZAN'' nına kapıldıysan yanılırsın..." fikrimin sapık oldugunu söylüyorsun birazdanda kafir dersin . Hocamada gelince senin yaşın kadar afganistanda savaştı senin gibiler kendi fikrinden olmayanlara tahammül gösteremeyince hakaret başlarlar bunada üzülürüz rabbim akıl ihsan etsin tevhidi bi düşünceye dahi tahammülü olmayanları

KavlulFasl Çevrimdışı

KavlulFasl

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Böylece, helak olacak kişi apaçık bir delilden sonra helak olsun, diri kalacak kişi apaçık bir delilden sonra hayatta kalsın. Şüphesiz Allah, gerçekten işitendir, bilendir.
(Enfal 42)

Aslında Biz bu ''KELAM''cıya ve Onların ''MÜRCİE'' sapık Hocalarını ''İFŞA'' ettik olay buydu...Daha Önceki Rumuzu nedir bilmiyorum ancak yeni bir Rumuz ile burda ''FİTNE'' çıkarmak için geldiği apaçıktır...

MÜCAHİD VE MUVAHHİDLERE TERÖRÜST DİYEN BÜTÜN BEL'AMLAR HEDEFİMİZDİR.
VE ONLARIN DESTEKÇİSİ ONLARIN TAPICISI, SAVUNUCUSU KENDİNE BEL'AMLARI ''ŞİAR'' EDİNEN TÜM UNSURLAR...

KAFİR deme-memize Rağmen Ona ''KAFİR'' diyormuşuz gibi göstermek kimlerin ''AHLAKI ve TAVRI'' dır bunu çok iyi biliyoruz..

Şu var ki Bizler Selefi Salih'in yolunda gideceğiz Önümüze ''MÜRTEDLER ve BEL'AMLAR''DA çıkacaktır ve SELEFİMİZ onları nasıl ''İFŞA'' ettiler VE oYUNLARINI BOZDUYLARSA BİZDE BUNU YAPACAĞIZ... Bu İşin tabiatı budur..

Artık ''BEL'AM KÖPEKLERE'' Hiç kimse tapamayacak ve Onları savunamayacak,Kendi CEMAATİNİ Allah-Subhanahu ve Teala-nın Cemaati olduğunu ve SEÇİLMİŞ CEMAAT olarak göstermeleri bu Oyunu TEZGAHLAYANLARIN oyunları bozulacaktır...

VALLAHİ ve BİLLAHİ diyorum Şimdiye kadar Kimsenin ayağı Kaymasın diye yazmıyordum ancak artık bakıyorum ki ''CEHALET'' içindeki kimseler Allah-Subhanahu ve Teala-dan ve Rasulullah-Sallahu aleyhi ve Sellem-den daha çok ( BEL-AM KÖPEKLERİ) Savunuyor ve Onları Kötülediği- karaladığı MÜCAHİDLERİ KARALAMAYA ve Onların savunduğu SAPIK İNANÇLARI Destekler olmuşlardır...

Cahilliği bahane ederek Müslümanlara DİL uzattınız Zarar edecek olan sizler ve ''RAB'' edindiğiniz BEL'AMLAR olacaktır...

R Çevrimdışı

rambo

Üyeliği İptal Edildi
Banned
"Aslında Biz bu ''KELAM''cıya ve Onların ''MÜRCİE'' sapık Hocalarını ''İFŞA'' ettik olay buydu...Daha Önceki Rumuzu nedir bilmiyorum ancak yeni bir Rumuz ile burda ''FİTNE'' çıkarmak için geldiği apaçıktır..."

irhabi daha ce başka nikle gelmedim fitne çıkarmak gibi derdimde yok ben senin yerinde olsam helal lik dilerim
" BEL-AM KÖPEKLERİ) Savunuyor ve Onları Kötülediği- karaladığı MÜCAHİDLERİ KARALAMAYA ve Onların savunduğu SAPIK İNANÇLARI Destekler olmuşlardır..." gizliyi ve saklıyı bilen rabbim içimizdekileride biliyor mücahidleri yada ailelerini yada cezaevlerinde kileri dünyanın neresinde olursa olsun yermek aşagılamak yada davaları konusunda mezhep ırk renk ayrımı güdüyorsak yada kim güdüyorsa rabbim kahhar ismiyle kahreylesin ..
Bizim anlatmaya çalıştıgımız diger yazılarıda okursan ben müslümanım diyene biz kafir dersek vede eger o insanlar müslüman cıkarsa imanımız tehlikeye girer onun için ben müslümanım diyene hemen sen müslüman deilsin diyemezyizz diger yazılarıda dikkatli okumanı tavsiye ederim

kskaya Çevrimdışı

kskaya

Üye
İslam-TR Üyesi
john rambo kardeş bi bayan örnek diye diyorum sahneye cıkıyor yüzü gözü boya erkeklere şarkı söylüyor icki icilen bir yer ama bu kadın akşam eve gidiyor ben ALLAH-ı seviyorum inanıyorum namaz kılıyor oruc tutuyor nasıl bir sevgi nasıl bir iman oluyor bu rabbin bayandan kuran ve sünnette istediği iman böylemi yada adam camiye gidiyor gündüzde boş vakitte kahveye gidip orda tavla oynuyor bu rabbin istediği imanmı artık gerisini sen tamamla beri olması red etmesi lazımmı bir şeyleri sence cok basit bi soru

R Çevrimdışı

rambo

Üyeliği İptal Edildi
Banned
kskaya kardeş öncelikle bahsettigimiz konu meyhane birahane deil hoca efendi yada islami camia agzıyla abi sizin bahsettiginiz insanların yaşam tarzlarını savunuyomuşuz gibi bi yazı sitiliniz var içki içilen yerleri savunmamız veo ortamla durmamız gibi bir durum olamaz senlerce insanları bu ortamlardan kurtarmakiçin mücadele etmişken bu ortamları savunmak gibi derdimizde yok,,
Dediginiz hasletleri işleyenler yada boş oturanlar günahkardır savunulacak bi tarafları olmadıgı gibide kafir olmazlar ama büyük günah işleyenlerden olurlar mücadele edilmesi gereken bi durum günahkar deyip bırakaayacagımız gibi...

R Çevrimdışı

rambo

Üyeliği İptal Edildi
Banned
yazının başında jhon demişsin o nu kabul edemiyoruz ayrı eten eksik yazmışız bizim bahsettigimiz hocaların gittigi yerler camiler

kskaya Çevrimdışı

kskaya

Üye
İslam-TR Üyesi
kardeş espiri amaclı dedim rambo diye görünce eksik gibi gördüm alışmışız eskiden jhon rambo lafına hakkını helal et kardeş amacım seni sinirlendirmek değil ama ben sana cevap o örnekleri coğul düşünsen cevap cıkıyor ama tabiki çeşitli anlamlarda cıkıyor mesela senin bakış acından
neyse kardeş ben sana bir örnek veriyim birde ibn-i kesirin yorumu ayet hakkında .
"Sana indirilen Kur'an'a ve senden önce indirilen kitaplara iman ettik diye, boş iddialarda bulunanlara bakmaz mısın? Onlar Tagut'un huzurunda muhakeme olmak (hükümlerine boyun eğmek) istiyorlar. Halbuki Tağut'u inkâr etmekle (tekfir etmekle, lânetlemekle) emrolunmuşlardı" (en-Nisa 4/60) buyurulmuştur. Bu ayette Tağut'un hükümlerine boyun eğen ve kalben razı olanların, iman iddialarının boş olduğu ifade edilmektedir. İbn-i Kesir bu ayetin tefsirinde "Allahü Teâlâ Tağut'un hükümlerine kalben teslim olanların iman iddialarını red etmektedir" diyerek, meselenin özüne işaret eder (İbn Kesir, Tefsir, Beyrut 1969, I, 519).
neyse kardeş ALLAH SWT cümlemizin ayaklarını ve kalbini sıratıl müstakimde sabit kılsın yardımından ve rahmetinden kesmesin es-selamun alaykum