İslami Bilgi Yarışması: Bir Soru Bir Cevap

Sükunet Çevrimdışı

Sükunet

Twitter: @sknttt
İslam-TR Üyesi
Üstteki soruyu biliyorum ama yazmayayim.

Ekstra bir matematik yazayim.

3 ü 5 kurustan 20 yumurta kac lira eder : )

bulana özel hediyem var : )

Üstteki soruyu lütfen atlamayalim.

kaç lira eder? diye sormuş acaba yanıltmacalı sorumu. çünkü cevap 1 lira bile etmez.

ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi
Üstteki soruyu biliyorum ama yazmayayim.

Ekstra bir matematik yazayim.

3 ü 5 kurustan 20 yumurta kac lira eder : )

bulana özel hediyem var : )

Üstteki soruyu lütfen atlamayalim.

Öncelikle 20 tane 5 kuruş 1 lira eder.
1÷20=0.05 eder.

20 tane yumurta olduğu için bulduğumuz sonucu 20 ile çarpalım;

20×0.05=1 lira eder.

Son olarak 3 tane yumurta 5 kuruş ettiği için çıkan sonucu 3'e bölerek sonucu buluruz.

1÷3=0.333....(3 devirli sayı) lira eder.

ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi
kaç lira eder? diye sormuş acaba yanıltmacalı sorumu. çünkü cevap 1 lira bile etmez.
Bende öyle düşündüm ama normalde alışveriş yaptığında yahut zamlar açıklandığı zaman 15.6 lira vs vs deniliyor. Yani küsüratıda lira olarak sayıyorlar. Aklıma o geldiği için bende küsüratlı cevap verdim : )

Muwahhide Tevhid Çevrimdışı

Muwahhide Tevhid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Öncelikle 20 tane 5 kuruş 1 lira eder.
1÷20=0.05 eder.

20×0.05=1 lira eder.

Son olarak 3 tane yumurta 5 kuruş ettiği için çıkan sonucu 3'e bölerek sonucu buluruz.

1÷3=0.333....(3 devirli sayı) lira eder.

Tamam işte 33.3 kuruş lira değil yani..

Hatta bunun bi değişik versiyonu bi ara çok soruluyordu. 5'i 5 liradan 5 yumurta kaç lira eder diye bunu görünce aklıma o soru geldi..

ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi
Tamam işte 33.3 kuruş lira değil yani..

Hatta bunun bi değişik versiyonu bi ara çok soruluyordu. 5'i 5 liradan 5 yumurta kaç lira eder diye bunu görünce aklıma o soru geldi..
Bilmiyorum abla düz matematik yaptım : ) IsLaM4eVeR abiyi bekliyorum : ) ayrıca tam çıkmaz abla, devirli bir sonuç çıkıyor.

!slam4ever Çevrimdışı

!slam4ever

لا اله الا الله
Admin
Beni cuma sabahi karamsarliga ittiniz. Koca islam-tr forumunda soruyu cözebilen cikmamis. Bu aciyla kahvalti bile yapamam artik. Size buradan teessüflerimi gönderiyorum. :acpsnr: :ban::ban::ban::ban::ban::ban::ban::ban:

!slam4ever Çevrimdışı

!slam4ever

لا اله الا الله
Admin
Allahdan umud kesilmez. Bugün aksama kadar süre devam ancak son soran kardesin sorusunu atlamayalim lütfen.

Nesîbe Lena Çevrimdışı

Nesîbe Lena

"عِشْ حَمِيداً، وَمُتْ شَهِيدًا"
İslam-tr Yazar
Beni cuma sabahi karamsarliga ittiniz. Koca islam-tr forumunda soruyu cözebilen cikmamis. Bu aciyla kahvalti bile yapamam artik. Size buradan teessüflerimi gönderiyorum. :acpsnr: :ban::ban::ban::ban::ban::ban::ban::ban:

Mantık ile alakası olmasaydı 'özel hediye' olmazdı diye düşünüyorum )

Sükunet Çevrimdışı

Sükunet

Twitter: @sknttt
İslam-TR Üyesi
"Yumurta para etmez" olacaktı cevap galiba: ) Hadi ben işe kaçtım...Cevabı sonra okurum artık: ))
Bir ipucu gibi geldi bana bu :) 18 yumurta 30 kuruş ediyor sona kalan 2 yumurta 5 kuruş etmiyor dolayısı ile doğru cevap 30 kuruş :D Salladım belki tutar...

ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi
Allahdan umud kesilmez. Bugün aksama kadar süre devam ancak son soran kardesin sorusunu atlamayalim lütfen.
18 yumurta 0.30 kuruş lira yapar. Geriye kalan 2 taneside 5 kuruştan hesap görür(bakkala 0.33 kuruş veremeyeceğimiz için). Yani cevap 0.35 kuruş lira.

Geri
Üst Ana Sayfa Alt