Selamün aleyküm arkadaşlar.Ben 24 yaşında İslamı gerçek manada 18 yaşında tanıyan bir gencim.Namazı vs kılmam ise 2-3 aylık.Şimdi ailem müslüman ancak kuralları uygulamayan bir aile.Ben 18 yaşından sonra hayat önceliğim değişti islama daha önem verir oldum.Hatta bu galiba üniversite hayatımı da etkiledi.Eskiden çok para kazanmak için daha çok çalışırdım ama şuan okul nerdeyse tamamen boşladım ve Türkiyenin en iyi okullarını bölümlerini bıraktım şimdi yine iyi bi bölümdeyim ama yine başarısızım ancak düşük bir kademede memuriyet şansı çıktı karşıma(kalorifercilik,hizmetli gibi)Bu şansla hem daha çok dine yönelip hem aileden biraz uzaklaşmam iyi olur gibi geliyor ancak ailem buna tamamen karşılar.Bunca zaman arkanda durduk şimdi durmayacağız bizi daha fazla rezil etmene izin vermeyeceğiz evden çıktığın anda bir daha geri dönüş yok vs diyorlar.Şimdi İslami açıdan ne yapmam lazım?Eğer evde kalırsam okulu bitiremeyip ortada kalmaktan korkuyorum.Ben eskisi gibi çalışamıyorum.Biraz yalnız biriyim çok sosyal biri değilim,çok iletişimim iyi değil.Eğer ailemden uzaklaşırsam zaten iyi olmayan akraba ilişkilerimin tamamen kopması olabilir.Bundan korkuyorum.Ama evdeki ortamı da sevmiyorum.Bağımlı olmayı sevmiyorum.Bağımsız olmadığımdan ötürü bazı şeylere ses çıkaramıyorum.N e yapacağımı bilmiyorum.Bazen Allah bana İslama daha yönelmem için dış dünyaya açılmam için bir yol verdi gibi geliyor ama ailem böyle yapınca napacağımı bilmiyorum.Şuan ben bir büyükşehirde din kurallarını çok önemsemeyen insanların arasında yaşıyorum.Ama memuriyetin olduğu şehir küçük bir anadolu şehri baya uzakta yaşadığım yerden.Başaramamaktan yalnız kalmaktan korkuyorum ama Allahın yardım edeceğini de düşünüyorum.Fikirleriniz benim için önemli yardımcı olursanız ufuk açarsanız çok sevinirim