Islamin Onundeki Engelleri Ve Cozumlerini Yazalim

N Çevrimdışı

nereyeboyle

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
E Çevrimdışı

Ebu Ubeyde bin Cerrah

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
dogru söylüuon bunlar çakma bile olamazlar.... bir deniz gezmişin yeri bunlardan ayrıdır... dediğim gibi hasmın dahi kaliteli olması lazım
Akhi anarşinin özü iktidari tanımamak değil mi? Adamlar kendi dinlerinin doruk noktasina ulaştılar gezide. Şehit bile verdiler :)

hebbit kerrih Çevrimdışı

hebbit kerrih

İslam-tr Mudâvimi
Site Emektarı
Akhi anarşinin özü iktidari tanımamak değil mi? Adamlar kendi dinlerinin doruk noktasina ulaştılar gezide. Şehit bile verdiler :)
akhi iktidarı tanımayan bır guc olusturup sınıflara bolunmekte bır ıktıdar olusturmaya namzet.

N Çevrimdışı

nereyeboyle

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
anarşinin özü devletin birey üzerindeki otoritesini reddetmektir... daha ilerisi bireyci anarşizmdir; bu kollektif bilincin (cemaat, toplum , ümmet, aile, millet) hiç bir şekilde bireyi baskılamamasını savunur.... tabi kollektif birleşme söz konusu olmadan bir düşüncenin pratiğe dökülmesi, yayılması söz konusu olamayacagından bireyci anarşizm yaygın değildir

E Çevrimdışı

Ebu Ubeyde bin Cerrah

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
akhi iktidarı tanımayan bır guc olusturup sınıflara bolunmekte bır ıktıdar olusturmaya namzet.
anarşinin özü devletin birey üzerindeki otoritesini reddetmektir... daha ilerisi bireyci anarşizmdir; bu kollektif bilincin (cemaat, toplum , ümmet, aile, millet) hiç bir şekilde bireyi baskılamamsını savunur
Tamam işte benim dediğimin aynısı, siz daha güzel kelimeler kullandınız sadece, tek fark bu...:)

N Çevrimdışı

nereyeboyle

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Tamam işte benim dediğimin aynısı, siz daha güzel kelimeler kullandınız sadece, tek fark bu...:)
akhi boşver gezici zındıkları ...:)
hayatımda bu kadar gereksiz ve yine kendileri gibi gereksiz bir amaç için birleşen grup görmedim

Davetulislam Çevrimdışı

Davetulislam

Tağutu Reddeden Sağlam bir kulpa Tutunmuştur
İslam-TR Üyesi
Bismillahirrahmanirrahim.
Genel olarak bakar isek bütün bunlar tağuti sitemden ve yandaşlarından geliyor.Fakat Bazı Sorumluluklarda insanlara aittir.
Günümüzde Küfre Maşa olmuş insanlar İnsanların akıllarını karıştırmaktadırlar misalen.
1-İslamı Sorgulamak(Biz Şöyle,Böyle yapmassak nasıl bilgili oluruz.Biz Böyle şöyle yapmassak Okullara başvurmassak Halimiz harap vs.)
Allah sana bu konu hakkında Emir ve yasaklarını gerek ayetleriyle gerekte rasulleriyle bildirmiş.Bre hey cahil Allahın sana verdiği emri değiştirmek ne haddine.!
2- Günümüzde Değişik Değişik Fırkaların Çıkması: Bu nedenlede insanların Ve daha dolayısıyla tağutların insanların kafalarını karıştırması yönünde bir çıkar olmuştur. -Ha bunlara bak hepsi kendine müslüman diyor. Hepsi ayrı ayrı bu ne biçim islam.! Demezlermi elbette derler.
3-Günümüzde Sapık inançların yaygınlaşması: Örneğiin günümüzde içinde ve dışında sapıklık olan Baş sallama,Kendinden Geçme Gibi insanların uydurduğu şeyler.
Ve daha bir çok nedenler....

EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
1-İslamı Sorgulamak(Biz Şöyle,Böyle yapmassak nasıl bilgili oluruz.Biz Böyle şöyle yapmassak Okullara başvurmassak Halimiz harap vs.)
Allah sana bu konu hakkında Emir ve yasaklarını gerek ayetleriyle gerekte rasulleriyle bildirmiş.Bre hey cahil Allahın sana verdiği emri değiştirmek ne haddine.!
...
Akhi bildigimiz uzere fen-i ilimleri taleb etmek farzdir(kifaye).Tip,matematik,fizik kimya biyoloji genetik uzay bilimi geometri mekanik iletisim ulasim elektorik... ve dahasiyla bunlarin alt bilim dallari.Peki bu farz nasil pratige dokulecek hangi yontemle...engelleri soylemek kolay asil onemli olan bu engelleri kaldiracak uygulanabilir pratik bilgiler.teoriden ote olarak.

Nasil bir cozum sunuyorsun.Bu ilimleri biz ve cocuklarimiz nasil elde edebilir ?Bunu mustafa sabri akhi de sordum sanada soruyorum.

Davetulislam Çevrimdışı

Davetulislam

Tağutu Reddeden Sağlam bir kulpa Tutunmuştur
İslam-TR Üyesi
Akhi bildigimiz uzere fen-i ilimleri taleb etmek farzdir(kifaye).Tip,matematik,fizik kimya biyoloji genetik uzay bilimi geometri mekanik iletisim ulasim elektorik... ve dahasiyla bunlarin alt bilim dallari.Peki bu farz nasil pratige dokulecek hangi yontemle...engelleri soylemek kolay asil onemli olan bu engelleri kaldiracak uygulanabilir pratik bilgiler.teoriden ote olarak.

Nasil bir cozum sunuyorsun.Bu ilimleri biz ve cocuklarimiz nasil elde edebilir ?Bunu mustafa sabri akhi de sordum sanada soruyorum.
Evet bu ilimleri öğrenmek farzı kifayedir.Ama bu mesele bir müslümanın küfürde tasarruf sahibi olduğu manasına gelmez.Günümüzde matematik türkçe gibi ilimler öğreten kitaplar ve sidiler çoktur. Sidilerde çocuklara açıklayan hocalarda vardır.Veyahut eğer sen veya ailenden bazıları bu tür ilimleri biliyorsa oda öğretebilir.Geçenki olan bir Tartışmada Bir arkadaşın dediği gibi Biz Bunları öğrenmessek ne edeceğiz vs.. Gibi Mazeretler teknolojinin gerçekleştitiği bu dönemde bu mazeretler söz konusu değildir.Bir Müslümanın küfürde tasarruf sahibi asla olamaz.!Veyahut bazen özel hocalar tutuluyor onlara şartlarınızı söylemek kaydıyla öğretmenlik yaptırabilirsiniz.
Velhamdulillahirabbil alemin

EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Evet bu ilimleri öğrenmek farzı kifayedir.Ama bu mesele bir müslümanın küfürde tasarruf sahibi olduğu manasına gelmez.Günümüzde matematik türkçe gibi ilimler öğreten kitaplar ve sidiler çoktur. Sidilerde çocuklara açıklayan hocalarda vardır.Veyahut eğer sen veya ailenden bazıları bu tür ilimleri biliyorsa oda öğretebilir.Geçenki olan bir Tartışmada Bir arkadaşın dediği gibi Biz Bunları öğrenmessek ne edeceğiz vs.. Gibi Mazeretler teknolojinin gerçekleştitiği bu dönemde bu mazeretler söz konusu değildir.Bir Müslümanın küfürde tasarruf sahibi asla olamaz.!Veyahut bazen özel hocalar tutuluyor onlara şartlarınızı söylemek kaydıyla öğretmenlik yaptırabilirsiniz.
Velhamdulillahirabbil alemin
Peki diyelim bu ilimler hep videolanmis ve cdlerde toplanmis.Peki ogrenciler akillarina takilan noktalar , sorular ve konunun guncelligi nasil olacak.

Ozel hocalara acaba her an polis tarafindan basilabilir gayri resmi ders siniflarinda ders verir mi.

heycan Çevrimdışı

heycan

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi

akhi ben de şöyle düşünüyorum;şu anda bir çok mühendislik bölümünden,bir çok sağlık bölümünden mezun bilinçli kardeşlerimiz var Allahualem bu mezunlardan yüzde kaçı okulda öğrendikleriyle mücahidlere yardım ediyor eğer ki bu tip bölümlerden mezun olanlar bilgilerini mücahidlerin hizmetine verseydi bir çok şey farklı olurdu Allahualem durum böyle olunca da bunlar biraz kendimizi kandırmak gibi geliyor bana yani ne kötü ortamlardan uzaklaşıyoruz ne de öğrendiğimiz bilgileri müminlerin hizmetine sunuyoruz böyle yuvarlanıp gidiyoruz Allah bizi affetsin...

EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
bir Tartışmada Bir arkadaşın dediği gibi Biz Bunları öğrenmessek ne edeceğiz vs.. Gibi Mazeretler teknolojinin gerçekleştitiği bu dönemde bu mazeretler söz konusu değildir
Ayrica akhi bu soylemi cok sloganik buldum.Mucahidin eline almis oldugu silah bile teknolojiden geciyor.(muhendislik,kimya vb)Kafamizi topraga gomup gercegi gormemezlikten gelmeyelim...