"...esad gidecek ya gidecek ya ölecek o zaman bu iş çözülecek..."
Şimdiye kadar esed'in düşmanları gitti.
Savaş devam ediyor.
Bu sözleri not edin. 139 ülkenin galibi esed'tir.
Şunu yarın görürseniz şaşırmayın. Siyasi hükümet takla atıp söylediklerinin tersini yaparsa...
Çünkü onların dediklerinin dışında bir şey demiyorsunuz.
Sanki NOKTA yazmadan nokta olmazmış gibi. Bazıları gazı gitmediği için nokta yazıyor.
Haklısınız. İslamiyye bilim dışında bu başlık altında ben bir şey yazmayacağım...
İsrailden kötü bir devlet tanımıyorum. Ortodoks yahudiler senin bahsettiğin ehli kitap ve onlar bile İsrail bayrağını yakıyor. Günümüzdeki İsrailin yıkılıp gerçek İsrail’in kurulmasını bekliyorlar.
Müslüman olmak için kelime-i şahadet senin için yeterli değil.
Esed mi geldi sana dedi ben Ali'yi rab kabul ediyorum.
Haklı olabilirsin ama kısmen çünkü biri çok geniş bir coğrafya biri çok kalabalık bi coğrafya. Uç durumlar görülebilir ki görülüyor ama geneli böyledir demek mümkün değil. Fakat İsrail öyle mi küçük bir ülke ortalama insan yoğunluğu var ama tüm dünyada eli kolu var. Filistinli vatansız (kimlik olarak-Suriye’de mülteciysen almanyada mülteci olmuş) bir kişiyle muhabbet etmiştim mahkeme önünde kesinlikle yhudiler haklıdır diyor anca yahudiler arası davalar araştırılır Arap veya Filistinli biri her zaman haksızdır dava sonuçlarının oranlarına bakan herkes bunu görür demişti. Yani devlet eliyle haksızlık var ki bu çok ağırdır. sistematik faşizm. Çin’de de sistematik faşizm var ama sadece Uygur Türklerine. Yani yüzey ölçümü olarak çok küçük bir alan tüm ülkeye kıyasla. Hindistan’da çok müslüman var modinin sağcı hükümeti zulmediyor ama hükümetler gelip geçici. Geçen yıllarda sağcılık muhafazakarlık popülerdi tüm dünyada şimdi geri liberalizm geliyor. Zaten hep öyle oluyor bi sağcı dönem oluyor dünyada bi solcu dönem.Çin daha kötü. Milliyetçi Hindistan da. İsrail kendi vatandaşı Müslümanlara genellikle daha yumuşak davranıyor bu iki devlete kıyasen.
Diyorum ki islamın gülüde var kılıcıda
Haklı olabilirsin ama kısmen çünkü biri çok geniş bir coğrafya biri çok kalabalık bi coğrafya. Uç durumlar görülebilir ki görülüyor ama geneli böyledir demek mümkün değil. Fakat İsrail öyle mi küçük bir ülke ortalama insan yoğunluğu var ama tüm dünyada eli kolu var. Filistinli vatansız (kimlik olarak-Suriye’de mülteciysen almanyada mülteci olmuş) bir kişiyle muhabbet etmiştim mahkeme önünde kesinlikle yhudiler haklıdır diyor anca yahudiler arası davalar araştırılır Arap veya Filistinli biri her zaman haksızdır dava sonuçlarının oranlarına bakan herkes bunu görür demişti. Yani devlet eliyle haksızlık var ki bu çok ağırdır. sistematik faşizm. Çin’de de sistematik faşizm var ama sadece Uygur Türklerine. Yani yüzey ölçümü olarak çok küçük bir alan tüm ülkeye kıyasla. Hindistan’da çok müslüman var modinin sağcı hükümeti zulmediyor ama hükümetler gelip geçici. Geçen yıllarda sağcılık muhafazakarlık popülerdi tüm dünyada şimdi geri liberalizm geliyor. Zaten hep öyle oluyor bi sağcı dönem oluyor dünyada bi solcu dönem.
Filistinli vatansız (kimlik olarak-Suriye’de mülteciysen almanyada mülteci olmuş) bir kişiyle muhabbet etmiştim mahkeme önünde kesinlikle yhudiler haklıdır diyor anca yahudiler arası davalar araştırılır Arap veya Filistinli biri her zaman haksızdır dava sonuçlarının oranlarına bakan herkes bunu görür demişti. Yani devlet eliyle haksızlık var ki bu çok ağırdır. sistematik faşizm. Çin’de de sistematik faşizm var ama sadece Uygur Türklerine. Yani yüzey ölçümü olarak çok küçük bir alan tüm ülkeye kıyasla.
Hindistan’da çok müslüman var modinin sağcı hükümeti zulmediyor ama hükümetler gelip geçici. Geçen yıllarda sağcılık muhafazakarlık popülerdi tüm dünyada şimdi geri liberalizm geliyor. Zaten hep öyle oluyor bi sağcı dönem oluyor dünyada bi solcu dönem.
Uygurlara mahsus olsa da Çin'in sistematik asimile hamlesi İsrail'in hukuksuzluğunu da, Hindistan'ın ırkçı saldırılarını da geçiyor. Bunu vurgulamak önemli çünkü çoğunluk İsrail'i en şerli düşman olarak görüyor. Belki Kudüs hürmetine, belki de benim tahminim solcuların ve bazı liberallerin de bu davaya destek çıkmasından ötürü. Aynı solcular bu arada Çin'i ve Rusya'yı temize çıkarıyorlar.
Doğu bloğunun ise Sol'un çöküşünün ardından bir neo-faşizm benimsediğini düşünüyorum. Sen ne düşünürsün?
"Onlar Amerikancı İslam’ı istiyorlar. Onlar abdesti bozan şeylere fetva veren, ama Müslümanların siyasi, iktisadi ve ictimai durumlarına fetva vermeyen İslam’ı istiyorlar."nedense o kılıcı 100 yıldır biz hıc goremedık kardesım kusura bakma
"...esad gidecek ya gidecek ya ölecek o zaman bu iş çözülecek..."
Şimdiye kadar esed'in düşmanları gitti.
Savaş devam ediyor.
Bu sözleri not edin. 139 ülkenin galibi esed'tir.
Şunu yarın görürseniz şaşırmayın. Siyasi hükümet takla atıp söylediklerinin tersini yaparsa...
Çünkü onların dediklerinin dışında bir şey demiyorsunuz.
Sanki NOKTA yazmadan nokta olmazmış gibi. Bazıları gazı gitmediği için nokta yazıyor.
"Onlar Amerikancı İslam’ı istiyorlar. Onlar abdesti bozan şeylere fetva veren, ama Müslümanların siyasi, iktisadi ve ictimai durumlarına fetva vermeyen İslam’ı istiyorlar."
Şehid seyyid kutub (R.a.)
Evet bende işkembe için yaşayanlar bunu istermi? diye soruyorum.bende bundan bahsediyorum nıye ters dustuk anlamadım
Evet bende işkembe için yaşayanlar bunu istermi? diye soruyorum.
Aslında memnun felan değiller olmalarının mümkünatı yok(bknz. 6.125)sadece kendilerinden kaçmaya çalışarak günü kurtarma derdinler.Ayrıca şirk halinde bu kadar nimet veren rahman itaat halinde neler verir(14.7) Belamlar milleten elde ettikleri az bir karşılık için ALLAH'ın ayetlerini gizliyor ve tahrif ediyorlar.Ayrıca şimdiye kadar yazdıklarım da şunu anlatmaya çalıştım bizim taviz verme hakkımız yok.işittik ve itaat ettik deme yükümlülüğümüz var.Ayrıca senide çok iyi anlıyorum müslümanım diye görünenlerin riyakarlıklarını gördükçe öfkeleniyorsunAslında olay su
insanlar dunyadan memnunlar ve bu hosnutlukları bozulmasın diye de çogu seyden taviz verip kaçmaktalar.Sonunda bu tavizler öyle bir noktaya ulasıyor ki kişiyi dinden uzaklaştırıp boş beleş işlere yönlendiriyor.
İnsan veya müslüman diyelim mantıken şöyle bir düşünmeli;
Peygamberlerimizin bile başlarına nice işler turlu turlu musıbetler gelmişken senın rahat bir şekilde yaşaman gerçektende normalmi ?
Böyle birşey mumkunmu..!
Değil tabiki de. Zalim zalimliğinden asla geri durmaz. muslumanda akıllı olacak muslumanlığından taviz vermeyecek.
Burada sınavları hep kaybedıyoruz.
Aslında memnun felan değiller olmalarının mümkünatı yok(bknz. 6.125)sadece kendilerinden kaçmaya çalışarak günü kurtarma derdinler.Ayrıca şirk halinde bu kadar nimet veren rahman itaat halinde neler verir(14.7) Belamlar milleten elde ettikleri az bir karşılık için ALLAH'ın ayetlerini gizliyor ve tahrif ediyorlar.Ayrıca şimdiye kadar yazdıklarım da şunu anlatmaya çalıştım bizim taviz verme hakkımız yok.işittik ve itaat ettik deme yükümlülüğümüz var.Ayrıca senide çok iyi anlıyorum müslümanım diye görünenlerin riyakarlıklarını gördükçe öfkeleniyorsun
Aslında olay su
insanlar dunyadan memnunlar ve bu hosnutlukları bozulmasın diye de çogu seyden taviz verip kaçmaktalar.Sonunda bu tavizler öyle bir noktaya ulasıyor ki kişiyi dinden uzaklaştırıp boş beleş işlere yönlendiriyor.
İnsan veya müslüman diyelim mantıken şöyle bir düşünmeli;
Peygamberlerimizin bile başlarına nice işler turlu turlu musıbetler gelmişken senın rahat bir şekilde yaşaman gerçektende normalmi ?
Böyle birşey mumkunmu..!
Değil tabiki de. Zalim zalimliğinden asla geri durmaz. muslumanda akıllı olacak muslumanlığından taviz vermeyecek.
Burada sınavları hep kaybedıyoruz.