Aleyküm selam biraderim,
Acizane birşeyler söylemek istiyorum. Birincisi her arkadaşlık ya da iletişim kendine özgüdür. Yani tecrübeli arkadaş olsa da olmasa da senin, çevrenden çok kendini geliştirmen gerekiyor. İkinci husus birilerine kafir veya münafık demek vallahi çok büyük bir iddia. Yani ilimde bir yerlerde değilsen bu şekilde ithamlar ya da etkiketler başta senin itikadına zarar verir. Ayetlerde hadislerde insanlarla güzel konuşmanın çok etkili olduğu belirtilir. Sözün güzelini, etkili olanı kalbe dokunanı söylesen sanırım ki yanlış insanlar da senden birşeyler alır. İnancından taviz ver denilmez tabi ama kırmadan sakin ve en önemlisi de delillerle açıklama yaptığın zaman sanmıyorum ki o kişiler inancında birşeyler düzelmesin. Şahit olduğum ve takip ettiğim bir olay anlatayım:
Bir okulda din kültürü öğretmeni vardı, yanlış diye herşeye müdahale eder herşeye karışır ve huzursuzluk çıkarırdı. Bana da sorardı işte kadın öğretmenler neden açık, erkek kız öğrenciler neden yanyana oturuyor vs. Allahu alem din de öyle emrediyordu. Ancak sorun şu ki dini anlatmak yerine herşeye müdahale, bu haram, şu cehennemlik diye diye.... çok uzatmayayım Bir gün aklı nasıl olmuşsa yerinden gitmiş ve okulun ortasında cinnet mi geçirmiş her ne olmuşsa çırılçıplak soyunmuş , yani üstünü başını yırtmış şunu kabul etmiyorum buna müsade etmiyorum Allah beni seçti vs vs Sonuç olarak Akıl Ruh Sinir hastalıkları bölümüne yatırdılar. Sonrası ne oldu bilmiyorum. Demem o ki tebliğ de , davet de güzel bir dille , anlayışla idrak ile olmalı. Peygamberimiz nasıl yapmışsa öyle ! Uymuyorsa uzaklaşırsın, hayırlı birşey diyecek olursan dersin, yoksa da yok. Benim fikrim böyle.
Davetin de , hicretin de hayırlısı olsun..