sayın site yöneticileri insaf lütfen,
bu ilk ve son yazım olacaktır. tesadüfen girip okuduğum konu hakkında halkı saçma sapan düşünce ve gururunuz yüzünden hataya sürüklediğiniz içindir.
yazdıklarınıza katılmak mümkün deyil mesela İmam Gazali sizin gözünüzde bidat ehlinden mi? yapmayın. sadece işinize gelen ayetleri hadisleri cımbızlayarak ne amaç güttüğünüz belli olmaksızın işinize gelmeyenleri silmek sizin haddinizemi, BİRİNİ ELEŞTİRMEK İÇİN ÖNCE EN AZ ONUN SEVİYESİNE GELEBİLMİŞ OLMANIZ GEREKİR.... yaptığınız şeyler insanı dine çağırmakmı yoksa dinden uzaklaştırmakmıdır. bırakında hiç deyilse insanlar bu belli gün ve gecelerde yapmaya çalıştıkları ibadetler sayesinde hiç değilse camiye gitmiş olsunlar, bu gruplar içerisinde caminin yolunu bilmeyen işte hiç olmazsa bu vesile ile camiye giden insanlar var. siz daha iyisini yapın onları dahada uzaklaştırma çabası içinde olmak yerine.
imamın biri bir köy camisine tayin edilir. bakarki hiç kimse namaz kılmak için camiye gelmiyor, araştırır, insanların köy işleri yüzünden sürekli çamurlu ayaklarını çıkarıp camiye girmek zor geliyor olduğunun cevabını alır. derki ayakkabılarınızı çıkarmadanda gelip namaz kılabilirsiniz. bir müddet sonra tüm halk camide namazını düzenli kılmaya başar. imam gidip yerine başka birisi atanır. adam bakar bütün millet ayakkabılarıyla camiye giriyor ya bu ne biçim iş der, önceki hocayı bulur durumu sorur. oda. ben bu şekilde camiye onları getirdim. sende ayakkabılarını çıkarmayı öğret der.
Allah cümlemizi düğru yola iletsin hatalarından dönebilen kullarından eylesin.
eskiden bende sizin gibi düşünüyordum belki sizin ifadelerinizden daha sert ifadelerle bu konuları açanları eleştirmişliğim vardı...ancak ve ancak..kadir gecesindeki ibadetlerinizi artırın ifadesinden başka sahih bir delil bulamadım..ve işittim iman ettim dedim
aslında bu konu çok "kaşar" bir konu...neden se üstünden zaman geçtikçe daha değerleniyor..fransız kaşarı gibi vs.vs.
ifadelerim biraz değişik olabilir ama ...eleştiriden önce sahih kaynaklı reddiyenizi yazmanız lazım...ben kandil ve cevşen haricindeki çoğu konuda sitenin genel görünümüne muhalifim...ama dediğim gibi sahih kaynaklı delil olmadan konuşmak boşuna..ve zararlı..çünkü yanlışında ısrar etmek bizim imanımza faydadan çok zarar getirir...