Bu hadisin gerçek olduğunu düşünmüyorum. Uzun zamandır musallat yaşıyorum anladığım kadarıyla hiç cinlerin korkutucu yoğun vesveseleri ile karşılaşmamışsınız ne kadar beter bir şey olduğunu bir ben bir Allah bilir, Allah'ın insanı ve kendimi kötü yarattığı vesvesesinden tut da yaratıcı sıfatına ve diğer sıfatlarına küfür vesveselerine kadar her şeyi yapıyor ben düşünmüşüm gibi de üstelik sağlık kadar değerli bir şeye küfür vesveselerine her şeyi yapmaya çalışıyorlar kendim düşünmüş gibi de hissedip oturup sürekli dualar ediyorum. Beni bu dert ile imtihan etme ahirette nasibini de istemiyorum yeter ki al bu derdi diye dualar ettiğim zamanlar oldu benim hafiflese de hala yaşıyorum öyle beter bir şey maalesef. Zaten havas denilen olgunun sihir ilmi olduğunu söylüyorum. Yazılan muskalar Allah'ın isimlerinden ve Kur'an'dan belli başlı ayetlerin şifreli sayısal değerlerini alıp kozmik bir enerjiye dönüşüp musallat olan şeytani cine zarar vermeye başlıyor, olay cin şeytanının istediği gibi davranmak değil yani. Allah isterse o derdi hemen alır onun için zor değil. Fakat insan bu derdi imtihandır deyip çekmemeli. Olay sadece dindar olmakla yetmiyor, sonuçta imtihan dünyası, Allah sürekli her şeyi engellemeye gücü rahatlıkla yeter, fakat cini engellese idi imtihan olmazdı, sonuçta cin de yaptığının hesabını ahirette azap görerek çekecek..