As
Benim fikrimi sorarsan Sınırsız internet, AKK sınırı olmayan girdiğin zamanda internet sahibinin internete bağlanmasına dair sıkıntı oluşturmadığın (adamın ping vs. arttırmadığın) sürece bir sıkıntı olmayabilir.
Ama dediğim gibi benim düşüncem. Zaten bu yukarıda saydığım şartları sağlayan Türkiyede bir elin parmaklarını geçmez. Ancak resmi kurumların büyük kısmı 20mb hız kullanmaktadırlar ve bununla beraber 20 mb download yapsan dahi kurum yine 20 mb internetini kullanıyor. Dolayısı ile Üniversite internetleri THY gibi kurumsal firmalar ve İstanbul için kent meydanlarında internete girmek bir sıkıntı oluşturmuyor.
Ancak internetine gireceğin kişi benim gibi sıradan bir kullanıcıysa; 50 gb download (yada bağlantıdan) sonra hızım 8mb den - 3mb düşer dolayısı ile ciddi manada sıkıntı yaşarım. AKK benim için önemli bir konu zira gerekli dökümanları AKK yı geçtikten sonra indirme yaparım. Benim gibi kullanıcılar AKK yı 50 gb dan 100 gb çıkarmak isteseler extra aylık 5 lira para ödemeleri gerekir. Bu da direk senin adamın parasını gasb etmen demektir.
Aynı şekilde bağlantıdaki yoğunluk Ping hızını yükseltmektedir. Nedir bu Ping? Bir int sayfasına tıkladığım zaman bana geri dönüş yapma hızıdır. Dolayısı ile insan yoğunluğunun olduğu bölgelerde yaşayanların bant genişliği dolduğu için, internet hızları değişmemekle beraber sayfa açılma ya da video dolma süreleri artar. Bu da internet ile ciddi mana da uğraşanlar için ciddi bir haktır.
Ama sen diyorsan ben karşı komşunun wi fi nı patlattım giriyorum, artık o seninle ALLAH arasındadır.
Şöyle bir durumda var benim yukarıda saydıklarım hep sınırsız internet kullanıcıları içindi. Zaten Kotalı internet kullanıyorsa karşıda Allahu Alem direk Kul hakkıdır...