Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Linç Edilmemek Için Berbere Akın Ettiler!

H Çevrimdışı

Hattab Amedi

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Linç Edilmemek İçin Berbere Akın Ettiler!

54292.jpg

Diyarbakır'daki Kobani bahanesiyle göstericilerin sakallı kişilere de saldırması üzerine tedirgin olan vatandaşlar berbere koştu.
Kobani bahanesiyle sokaklara dökülen çeteler Diyarbakır’da çok sayıda sakallı vatandaşa saldırması üzerine, olayların durulmasının ardından vatandaşların berberlere giderek, ya sakallarını kesmesine ya da imajlarını değiştirmesine neden oldu.

Kentteki berberler, günde ortalama 14-15 kişinin IŞİD damgası yememek için traş olmaya geldiğini ifade etti.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Diyar Berber Salonu’nun işletmecisi İsmail Kazak, bayram ertesi olmasına rağmen yoğun bir şekilde sakal traşı yaptıklarını söyledi. Kazak, "Olaylarda Hizbullah'la ya da IŞİD’le alakası olmayan bazı vatandaşlar da mağdur oldu.

Bu yüzden halk bu konuda çok tedirgin oldu. Buna benzer bir durumu da 90’lı yıllarda görmüştük. Vatandaşlar hem damgalanmamak için hem de başlarına bir şey gelmesin diye ya gelip sakallarını tamamen kestiriyorlar ya da imajlarını değiştiriyorlar" dedi.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde kuaförlük yapan Yakup Bahadır ise, sıradan zamanlarda günde 3-4 sakal traşı yaptıklarını ancak son günlerde bu sayının 14-15’ı çıktığını vurgulayarak, "15 yıldır bu mesleği yapıyorum. İlk defa bu kadar çok sakal traşı yapıyorum" diye konuştu.

Diyarbakır’daki Kobani protestolarında 12 kişi hayatını kaybetmiş, 47 kişi de yaralanmıştı. 189 kişinin gözaltına alındığı ve bunlardan 45’inin tutuklandığı olaylarda, çok sayıda kamu binası, banka, işleri ve araç da zarar görmüştü.

İHA

H Çevrimdışı

Hattab Amedi

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Daha önce sakallarıyla öne çıkan ve rahatlık döneminde boy gösteren ve kendinide ışidçi gösteren iki kişiyide yolda giderken sakalsız görünce öfkeden delirdim,gidipte onlara birşeyler demek istedim,ama baktımki beni görünce başlarını eğdiler,bu utanç yeter deyip geçtim..Elbetteki burada yoğun bir baskı var,ama bizler müslümanız ve taviz verirsek artık geri dönüşü olmayan bir merhaleye gireceğiz.Aile baskısından ve korkudan sakalını kesen kendi çevremden bir kişiyi bile gördüm,korkmak normaldir,ama korku kalbi esir almamalıdır.Yegane korkulacak merci Rabbimizdir.Bugün sakalı kesenler,yarın eşlerinin örtüsünede,çarşafınada karışırlar,nitekim bu dönemde kara çarşafla eşini çıkartma diyen tanıdık akrabalarda var,ama ahd etmişiz..bizi parça parçada etseler,sakalda,çarşafta asla değişmeyecek..korkunun ecele faydası yok,nerde inceyse orada kopsun,tedbir tedbir diye diye artık kafirleremi benziyeceğiz,ölüm olacaksa bari şereflice olsun..Rabbim ayaklarımızı sabit kıl,sözümüzle özümüzü bir kıl,ahdine sadıklardan eyle,bizi son anda geri çekilenlerden eyleme..

K Çevrimdışı

Kuşçu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Daha önce sakallarıyla öne çıkan ve rahatlık döneminde boy gösteren ve kendinide ışidçi gösteren iki kişiyide yolda giderken sakalsız görünce öfkeden delirdim,gidipte onlara birşeyler demek istedim,ama baktımki beni görünce başlarını eğdiler,bu utanç yeter deyip geçtim..Elbetteki burada yoğun bir baskı var,ama bizler müslümanız ve taviz verirsek artık geri dönüşü olmayan bir merhaleye gireceğiz.Aile baskısından ve korkudan sakalını kesen kendi çevremden bir kişiyi bile gördüm,korkmak normaldir,ama korku kalbi esir almamalıdır.Yegane korkulacak merci Rabbimizdir.Bugün sakalı kesenler,yarın eşlerinin örtüsünede,çarşafınada karışırlar,nitekim bu dönemde kara çarşafla eşini çıkartma diyen tanıdık akrabalarda var,ama ahd etmişiz..bizi parça parçada etseler,sakalda,çarşafta asla değişmeyecek..korkunun ecele faydası yok,nerde inceyse orada kopsun,tedbir tedbir diye diye artık kafirleremi benziyeceğiz,ölüm olacaksa bari şereflice olsun..Rabbim ayaklarımızı sabit kıl,sözümüzle özümüzü bir kıl,ahdine sadıklardan eyle,bizi son anda geri çekilenlerden eyleme..
Seni Allah için seviyorum akhi.

Tora Bora Çevrimdışı

Tora Bora

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi

Hattap Amedli kardeşim bence yanlış düşünüyorsun.. bende sakalliydim ve sakalimida içim kan aglaya aglaya kesmek zorunda kaldım.. Ve çok daha iyi bir amaçla yapmak zorunda kaldım!. Özel gonderebilirsen telleselim, Diyarbakıra geldigimde görüşebiliriz. Sen gibi kardesleri tanimam iyi olacağını düşünüyorum. Ayrıca Rabbimizin Azamet ve ruhsat verdiginide unutmayalim. Azametli davrandığını anlıyorum ve seni yürekten tebrik ediyorum. ALLAH C C yar ve yardımcımız olsun inşaALLAH C C..

H Çevrimdışı

Hattab Amedi

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Değerli abim,azimet ve ruhsatı biliyorum,ruhsat mekke döneminde ammarla başladı,ama o zamanlar müslümanların ne gücü ne kuvveti vardı,tümüyle küfr her yere hakimdi,ama bugün özellikle diyarbakırda bizler azınlık olsak bile bir gücüz,bizler yanyana gelip ortak noktalarda vahdeti sağlayamadığımız için kardeşlerimiz zorlanıyor ve ruhsata sarılıyor,bende diyorumki hayır,evet tedbirli olmak lazım ama azimetle bu alçakları bertaraf edebiliriz..bedel verebiliriz,ölebiliriz ama bizim direnişimiz gerideki kardeşlerin ve çocuklarımızın daha izzettlice durmasını sağlıyacak...
neden kendi sorunlarımız yüzünden zilleti tercih edelim?bugün diyarbakırda müslümanlar çoktur,ama ayrıdırlar,neden bundan dolayı ruhsatı tercih edelim?eğer bir olursak azimeti tercih edersek biz onlara başeğdirebiliriz..

ama diyelimki,sen hakkaride veya yöksekovadasın ve sayıca çok azsınız,o zaman hç tereddüt etme kes derm,bende olsam tedbiren keserdim herhalde..Bende insanım,korku yokmu sanıyorsun?var,evden çıkarken acaba bizi ne bekliyor,hangi sokakta karşılaşırız diye düşünüyorum,ama korkunun bizi esir almaması lazım,korku bizi esir aldımı artık devamı gelir ve o zaman ölelim daha iyi.çünkü izzettte gider,şerefte gider,vallahi bu sokaklarda sırtımıza binerler,ama şimdi dik durma zamanı,ümmet için maslahat için dik durma zamanı,korkuyu yenmemiz lazım..onlar batıl davaları için korkmuyorken ve ebedi cehennem onları beklerken,bizim hak davamız ve ebedi cennetimiz var..o zaman onlar korksun..
wallahi ben öyle çokta cesur biri değilim,kendimi biliyorum,eğer yazımdan o anlaşılıyorsa iyi bilki erkeklik taslama veya kahramanlık yapıyor sanılmasın,ama inandığım inanç korkuyu yenmemiz ve mücadele etmemiz gerektiğini öğretti.sadece Rabbime dayanarak,onun verdiği güçle azimeti seçmeye çalışıyorum..Rabbim beni ve kardeşlerimi koru ve güç ver,meydanda en son kalanlardan eyle,sadece sana sığınıyorum,benki cesur değilim ama senden imanlı bir direniş ve korkuyu yenen bir anlayış ve iman diliyorum..
biz birbirimizle kuvvetiz,dağılırsak kuvvet bozulur..o zaman yem oluruz.bunu bilirsek bu bize yeter..
ayrıca ruhsatı seçen kardeşleri yadırgamıyorum,herkesin imtihanı farklıdır.dediğm gibi hakkari ve yöksekovada olanların ruhsatı seçmeleri daha önceliklidir diye düşünüyorum..

selametle kardeşim...

K Çevrimdışı

Kuşçu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
sakalı kesen iki kişi çok ayıp etmiş,sadece kendileri rezil olmakla kalmadılar bütün müslümanları da pkk kafirlerinin gözünde rezil etmiş oldular.Yazık.

Bu arada beni Allah için seven kardeş yok mudur?kıskandım şimdi :)
Ahi müslümanlar maslahat gereği bu durumda belki sakal kestirebilirler. Ancak benim dikkat ettiğim konu müslümanın cesaretiydi.
HEr zaman için cesur müslümanı diğer müslümanlardan daha çok severim.

ehli yemin Çevrimdışı

ehli yemin

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bu konuyu gorunce yazasim geldi . Selamun aleykum oncellikle . Hattab abimin bahsettigi gibi isid i savunanlar sakal kesip imaj degistirdiler Allah icin buna sahidim. Benim de tanidigim bu gruptan insanlar vardi esleri ile konusmuslugum vardi , bu olaylar oldugunda beni tel ile aradilar iste olaylar var erkkler sakal kesip korunabiliyorlar peki biz pecemizle ne yapacagiz dediler subhanaallah :hoop: dondum kaldim boylesi bir imtihanda bu kadar zayif dusersek biz neyin ne zamanin muslumaniyiz die dusundum . Allah sahit buna kalpleri meyil etmisti . (RABBIM BIZLERI SAPSAGLAM DURANLARDAN EYLESIN) . Onceleri ahkam kesen ona buna korkak dien onu bunu tekfir edenler nasilda zayif dusmustu ... Allah a hamdolsun ki skntili gunler sapla samanin ayrildigi gunlerdir .
benimde akrabalarim icinde pkk surusunden olanlar var ve ayni seyi bizimde yapmamizi istediler yapmasak bizim icin kotu olurmus subhanaallah, bir sakal kesmek ve pece indirmkle taviz vermeye baslarsak biz zaten kaybetmisiz bastan maglubuz. Ki bu kafirler sadece sakal ve pecemizi bizden almazlar ayette buyruldugu gibi "sen onlardan olmadikca onlar asla senden razi olmazlar"subhanaallah. Allah ayaklarimizi sabit kilsin oyle bir iman versin ki daglar ustumuze yigilsa davamizdan donmeyek .

A Çevrimdışı

Aleyna

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ahi müslümanlar maslahat gereği bu durumda belki sakal kestirebilirler. Ancak benim dikkat ettiğim konu müslümanın cesaretiydi.
HEr zaman için cesur müslümanı diğer müslümanlardan daha çok severim.

Cesur müslüman derken'

cesaret durumu, tehlikeli ortamlarda yersiz ve zamansız , ölçüsüz davranmak , sonunun ne olacağını hesap etmemesi değildir. Aklı devre dışı bırakmamak gerekir.
Çok sevdiğim bir atasözü var, cehalet cesaret doğurur.

ehli yemin Çevrimdışı

ehli yemin

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Cesur müslüman derken'

cesaret durumu, tehlikeli ortamlarda yersiz ve zamansız , ölçüsüz davranmak , sonunun ne olacağını hesap etmemesi değildir.

Ablacim yukardada yazildigi gibi musluman maslahat geregi yapabilir . bence sizin dediginiz gibi tehlikeli durumlarda yersiz birsey olmuyor cesaret, izzetli olmanin yersizlik oldugunu dusunmuyorum .

A Çevrimdışı

Aleyna

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Cnm , izzet ve şerefli olmak, zalimin karşısında durmakla olur, sakallı ya da sakalsız ne farkeder.
Tehlikenin farkında olmayıp , durumu saglıklı değerlendiremeyenler .
Kendilerini riske atarlar, en tehlikeli cesaret türü cahil cesaretidir,
Ben böyle bir tehlike anında ,
Erkek olsam sakalımı bende keserdim.

İ Çevrimdışı

İbn Muhammed

الله اكبر و العزة الله
İslam-TR Üyesi
Özellikle Güneydoğu da yaşayan kardeşler, korktuğunuzu tahmin edebiliyorum Allah(c.c) korkunuzdan sizi emin kılsın, basiretli olun inşAllah. Bilmiyorum belki konuyla ilgisi yok ama aklıma Huneyn Savaşı geldi. Hz. Abbas(ra) 'ın Hz. Muhammed (sav) isteğiyle çağırdığı 'Lebbeyk!' le o basiretin bağlandığı anda kendine gelip kendine gelen tekrar hücuma geçen Ensar... Allah yardımcınız olsun. Kardeşlere saldıran ehl-i küfrün derdi sadece sakal değil çünkü...

Üst Ana Sayfa Alt