=DjKarakurt
peki beni bu konuda yönlendir bende senin gibi düşünüyorum geçmişte de Alparslan Kuytul için tamamı ile adaletsiz eleştiri yapankara karşı duruşum malum buda dolaylı yoldan aynı şeyi düşündüğümüzü gösteriyor dediğim gibi hakimiyet mefhumunda tavsiye edeceğin kitap lazım delilleri ile olması tercihimdir.
dün zaten eryarsoyun konferansına katıldım uslübu beni etkilemedi ama ilmi gayet güzel
Tekrar Selamunaleyküm Muhterem Akhi ler,
DjKarakurt kardeş kuytul ile ilgili teslimiyetçi fikirlerinden feragat ettiğin için size Allahtan muvaffakiyet dilerim.Lakin takip edilecek kişiler içinde "çoğunlukla" geçmişten yada şu anda yaşamayan alimleri takip etmenizi tavsiye ederim.Aynı devirde yaşayan alimleri takip ettiğinizde bir sözü hoş geldiğinde doğru yolu bulmuş diye düşünüyorsun,bir süre sonra kararından dönebiliyorlar,onlar belki daha doğrusunu buluyor yada sapıyorlar sonuçta değişiyorlar,sen onların değiştiğinden haberin olmadığı için,son haliyle sapıtmış olarak ta bir söz söylese dikkate almak durumunda kaliyor ve sende sapıyorsun yada daha doğrusuna ulaştığı halde haberin olmadığı için,sen yanlış yola devam etmiş oluyorsun.Kişiler gelir geçer ama hak devam eder.Hakkı kişilere özgü kılmamalıyız.Hakkı anlatan alimlere bakmalıyız ama sadece hak olan taraflarını almalıyız.Eğer,gösterdiği yol üzerinde şirk kavramları barındırıyorsa kesinlikle uzak durmalıyız.Görüşleri arasında hata unsurları yada maslahat gördüklerin barınıyorsa sadece dinlemeli ama hak nerede diye bulmaya çalışmalısın.Hz.Alinin söylediği gibi,"
Hakkı bulan Hak ehlini de bulur",ilk önce hakkı aramalı,hak ehlini bulmak bu durumda daha kolay olabilir.Selefi düşüncenin temelinde de zaten bu görüş vardır.Mezhep taassubu yoktur.Hakkı en son kim bulursa ona tabi olmak vardır.Hak ise "
Allahın kelamı,peygamberinin yoludur".
M.Beşir Eryarsoy ise yabana atılacak birisi değil ama oy verme konusundaki çevirilerinden pek tatmin olmadım.