Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çözüldü Memur ve Memurluk Sözleşmesine İmza Atmak Şirk midir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İ Çevrimdışı

İsmail_36

Üye
İslam-TR Üyesi
Es selamu aleyküm ve rahmetullah,

Ben sözleşmeli olarak memurum ve temizlikçi olarak çalışıyorum. Bazıları bunun şirk olduğunu söylüyor ve tekfir ediyorlar bazıları hiçbir şey demiyor. Ben akidemi korumaya çalışıyorum ve işe başlamadan önce attığım imzayı kalben tasdik de etmiyorum ama bazen çok düşünüyorum ve kafamı karıştırıyor. Yardımcı olursanız sevinirim

Mustafa bin Yılmaz Çevrimdışı

Mustafa bin Yılmaz

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Kendi fikrimi yazıyorum..

Bu çalıştığınız yer askeri,ekonomik bir yer ise yani devletin güçlenmesini sağlayacak bir yerde çalışıyorsanız bence sıkıntı.Ancak bir hastane gibi devletin güçlenmesine katkısı olunmayan yerlerde temizlikçi olarak çalışmanız sorun değil bence. İlim ehli kardeşler'in mesajlarını dikkate almayı tavsiye ediyorum,ben sadece kendi fikrimi yazdım. Bende bu soru ile araştırmaya başlıyorum inşallah..

İ Çevrimdışı

İsmail_36

Üye
İslam-TR Üyesi
Gençlik ve Spor bakanlığı isminde bir kurum, askeriye gibi bir yer değil. Cevabınız için teşekkür ederim Allah razı olsun diğer kullanıcılar da mesaj yazarsa gerçekten sevinirim.

Molla Ömer Faruk et-Turki Çevrimdışı

Molla Ömer Faruk et-Turki

لا اله الا الله محمد رسول الله
İslam-TR Üyesi
Öğretmenlik gibi meslekler şirk diye biliyorum sonuçta öğretmenler demokrasi dininin ayakta kalmasını sağlayan en önemli unsurlardan biri fakat din kültürü ve tarih öğretmenleri dışında fenni derslerin öğretmeni olmak şirk mi bilmiyorum kardeşim örneğin matematik öğretmeni olmak

Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Molla Ömer Faruk et-Turki Çevrimdışı

Molla Ömer Faruk et-Turki

لا اله الا الله محمد رسول الله
İslam-TR Üyesi
Doğru dediniz o noktayı kacırdım Allah affetsin

İ Çevrimdışı

İsmail_36

Üye
İslam-TR Üyesi
Öğretmenlik gibi meslekler şirk diye biliyorum sonuçta öğretmenler demokrasi dininin ayakta kalmasını sağlayan en önemli unsurlardan biri fakat din kültürü ve tarih öğretmenleri dışında fenni derslerin öğretmeni olmak şirk mi bilmiyorum kardeşim örneğin matematik öğretmeni olmak
Benim sorum da tam bununla ilgiliydi, asalet kazanan memurlar sözlü ya da yazılı olarak yemin ediyorlarmış, kağıt üzerindeki bu yeminin hükmünü tam olarak anlayamadım ve sürekli içime korku düşüyor şirke düşecek miyim diye

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Ana Sayfa Alt