Elektrik denilen şey algılanabilen bir maddedir. ALGI ?? Algılanamayan şeylerin varlıklarını inkar ediyorsn yani.
komik yaaa! Elektrik nerede madde olarak tanımlanmış ? Elektrik potansiyel farktan kaynaklı elektron akışıdır.
Yıldırım gözle görülebilen elektriktir mesela. Görmek nedir. Gördüğün şey gerçekmidir. Rüyada gördüklerin nedir peki? Rüya nedir?Yıldırım olayı da elektron akışıdır. Madde falan değildir. Bir olaydır. İlave soru. Ateşten çıkan alev maddemidir?
Duygular da algılanabilen bedendeki kimyasal olaylardır. Beyin nedir? Düşünme nedir? Hafıza nedir? Alzemaher olanlara ne oluyor?. Acı nedir, Ağrı nedir? koku nedir?
Gece olunca güneş yok demem çünkü güneşi gözümle gördüğüm için var olduğunu ve bir süreliğine ortadan kaybolduğunu bilirim. Bunu bugün biliyorsun . Ama bu keşfedilmeden önce kimse bilmiyordu. Bilim bulduğunda iman ettiğin şey, bilimden önce söylendiğinde iman edilmeyen şeydi. Onu bilim söyleyince iman edilir oldu. Oysaki o bilimden yıllarc önce Kuarnı kerimde bu bilgi verilmişti. Göz çölde serap görür. Ama o gördüğü yere vardığında hiçbirşey bulamaz!!!
Şimdiye kadar Allah'ı gören var mı peki? Şimdiye kadar görmediğimiz şeylerin var olmadıklarını mı söylüyorsun?. Bu son derece saçma.
Güneş'in madde olup olmadığını bedenine yaptığı etkiden anlayabilirsin. Güneş seni ısıtır, Allah ısıtır mı? Güneş tenini karartır, Allah karartır mı? Felsefe yapıyorsun. Aristo mantığı. Soba ısıtır. Soba güneşmidir? ALLAH olan imanımın bedenimde olan etkisini ben hisssediyorum. Sendeki etkisini de hissedebiliyorum konuşmalarından
Zavallı bir haldesin