@عبيد Muhammed Emin Yıldırım siyer üzerine yazdıklarıyla tanınan bir kimse, soru da o yönde sorulmuş. Burası amel defteri değil ki adamın hatalarını toplayalım. Burayı okumadığına göre düzeltmek de anlamsız. Burada bu şekilde düşünen de yok ki onu uyaralım. Düşünen olsa da bu düşüncesini Yıldırım'dan mı almış.
Alıntılamış olduğu şiire anlam veremiyoum, ancak altında yatan inanç Allah Resulü'nün diri olduğu ve müminler için dua edebildiğidir, ki şairin son iki mısrası bunu dile getirmiş. Dolayısıyla bu şirk olmaz, bid'î tevessül sınıfında kalır, ancak Yıldırım bunu bidat da kabul etmiyordur o yöndeki görüşe uyarak. Neden doğrudan Allah teala'dan istemek yerine Resulullah'ı ön plana çıkarmış, bunu Sezai Karakoç'a sormak lazım. Ama benim demek istediğim, şirk basit bir itham değil ki, manası kastı şüpheliyse buraya aktarmak manasız.
Bu şiiri, şiir başka nedenlerle biraraya gelince paylaştım.
Kendisini tekfir eden de olmadı ki.
Forum bizden ibaret değil. Bir sürü gelip giden oluyor. Muhammed Emin Yıldırım'ın forumda çokça videosu bulunmakta, bazı videolarını da kendim paylaştım. O ve Nureddin Yıldız gibi isimlere meylim de vardı. Tağut yolunda ölmüşleri şehit ilan edip- rahmet okumaları Erbakan gibi demokratları sevmeleri... nedenleriyle de bu meylim peyderpey zayıfladı.
Kendisi siyer konusunda uzman olsa da, peçenin hükmü, tekfirin vb. konularda da ders yapan, takip edilen biri.
Adam kim diye sorulmuş. Ben de kendisinin inancını yansıtabilecek bir metni buraya ekledim. İnşâAllah bir gün bir Müslüman bu konuya bakarsa forumdaki videolarla beraber bu bilgileri de göz önünde bulundurarak değerlendirme yapar.
Ek olarak , Abdulmetin Balkanlıoğlu gibi sofileri , Nureddin Yıldız gibi diyanet adlı İslam'ı yıkmak için kurulmuş kurumu ülkenin neredeyse dini işlerinden sorumlu kurul ilan edecek, Mahmut ustaosmanoğlunu övdükçe öven kişileri ve onların dostlarını dost edinmiş,
Eskiden tekfir ettiği kemalist ve komünistlerin avamını kardeş edinen, İslamı başa getirmek için geçici olarak laiklik ile yönetilmeyi uygun gören - huda para "yakın" isimlerden olan Aldulkadir Turan'ın rehber tvde ihvan ve hamasla ilgili videolarına bakabilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam bu kişi, Mısır darbesinden sonra ihvanı değerlendirirken bu sözleri söylüyordu- İran sevici parti hüda para da yakın bir isim. Takip ettiği kişilere bakıldığında, çokça bu partiye mensup kişi, onların medreseleri olan ittihadul ulema yöneticilerini veya dernek yöneticilerini bulabilirsiniz. Bunlar bir iki
kişi olsaydı belki normal kabul edilirdi fakat sayı düşündürecek kadar çok. Onun Diyarbakır sevgisinin temellerinde, güzel yönleri bulunmakla beraber süreç değiştikçe renk değiştiren maslahat ve vahdet çorbasından içen bu camianında bulunduğunu söyleyebilirim. Konu ile ilgili "peygamber sevdalıları platformu" nun düzenlediği kutlu doğum konuşmalarına bakabilirsiniz.