Kardeşim Taliban Afganistan’da islam devleti kursa nolur? İslam devleti olunca aniden yerden petrol mü fışkıracak? Allah nasip etsin ama öyle bir garanti yok. Yine kum kum kum kurak arazi kum kum kum. Ben zamanında Afganistan’da veya Pakistan’da yaşayan biriyle konuşmuştum eve temizlikçi geliyor demişti. Kadın mı diye sorunca neden bahsediyorsun burası Pakistan demişti hatırladığım kadarıyla. Yani diyeceğim şu ki onların Taliban’dan kaçanları bile bizden daha müslümandır. Ama kaçtıkları kanımca Taliban değil ekonomik olarak refaha erememeleridir. Zengin bir ülke olsa herkes işinde gücünde olsa kafir bile olsa kişiler islam geldi diye kaçmaz. Aksine islam çatısı altında küfürlerine yer edinmeye çalışırlar bunun örneğini de İran’dan görmüyor muyuz? Sözde başörtüsü zorunlu ama millet kafasına bir tül takıyor adı başörtüsü oluyor. Anlatabiliyor muyum? Yani kafirin ekonomik durumu yerinde olsa olduğu yerde kalıp islamın emirlerini eğip bükerek yaşamına devam etmeye çalışır. Eğer refah yerinde değilse de müslüman bile İslami ülkede. kaçmaya çalışır çünkü günün sonunda bi ekmek konuşamıyorsa masaya yapacak başka bir şey yoktur.
Denetim sistemi tabiki çok önemli ve ülkemizde eksik. Aslında her giren mültecinin kayıt altına alınıp bir yurda yerleştirilip önce dil eğitimi sonra iş eğitimi verilmesi lazım. Misal kimsenin istemediği (çöpçülük) gibi bir mesleğe sokulmaları gerekir AMA bizim ülkemiz o kadar fakir ki çöpçülük bile “belediye işçisi” etiketiyle peşinden koşulan bir meslek halinde. Yani insanlar belediyeye kapak atmak için ellerinden ne geliyorsa yapıyor.
bu yabancı düşmanlığı aslında sadece ekonomik bir sebepten doğuyor benim tecrübelerim göre. İşviçreye gittik başörtülü başka bir arkadaşımla, insanların yüzünden asla kin okuyamıyorsun. Hatta hac dönüşüZürih havaalanından merkezdeki otobüs durağına yürüdüm kilometrelerce tek başıma ve kesinlikle hiç bir yan bakışa bile şahit olmadım. Zaten ortalıkta pek insan olmuyor çünkü herkes işinde çalışıyor. Türkiye öyle mi herkes sokakta çünkü iş yok. Neyse sonuç olarak bir toplumun hali vakti yerindeyse yabancılara bir düşmanlık beslemiyor çünkü o yabancının gelip senin işini alma ihtimali yok. Sen zaten eğitimini en iyi okullarda en iyi ortalamalarla vs yapmışsın Google’da çalışıyorsun mülteci gelip senin işini nasıl alacak elinden?? Mümkünatı yok. AMA sen eğer ay sonunu zor getiriyorsan Türkiye’deki gibi, veya devlet yardımıyla geçiniyorsan Almanya’daki gibi, o zaman o mülteci senin kalifiyesiz işini de alır elinden devlet yardımını da açtır çayır alır sırf orada yaşıyor diye yani sana “rakip” olur. İşini aşını paylaşmak zorunda kalacağın biridir o mülteci ve bu nefret duymanı sağlar.
son olarak son dönemlerdeki yapılan aşırı mülteci düşmanı haberlerin ben de belli bir amaca hizmet eden bir kumpasın bir parçası olduğunu düşünüyorum. Türkiye’yi YİNE içten bölmeye çalışıyorlar her zamanki gibi. Allah bu yolların sonunu bizim için hayır etsin.
Musluman bir kımse için mantıken düşündüğünde taliban orada islam devleti kursa halkın refah sevıyesı yukselecek ortalık adaletle dolacaktır. Tabi zamanla ve buda musluman kımselerın ALLAH ın hakımıyetıne destek vermelerıyle olacak olandır. Aksi takdirde ortada hep bır savas halı varolacak dıs gucler sureklı insanları yerlerınden etmeye devam edeceklerdir.Zaten muslumanın amacı Bir İslam devleti kurup altında ALLAH ın belirttiği şekilde özgurce yasamak degılmı.
diğer soyledıklerıne katılıyorum.
Ayrıca multecı politikası bakmayın avrupayı bir tehditdir. Cunku turkıye kendısı dıyor. Eger bızım işlerimize karısırsanız sınırları sonuna kadar acar butun gocmenlere yol verırız dıye. Bence su an bunların gelmesının tek acıklanabılır mantıklı cevabı budur.