Yemin ve riya konusunda tefarruat war akhim,biraz daha arastirma yap.Bir konu hakkinda gorus belirtmek yerine nakil yapin.
Bu uygun olanidir
kyrm::harika:
Ben herkesin Görüşünü tanıyorum : Küçük Șirk diyorlar, ama küçük Șirk diye bir şey yoktur. Tirmizi Hadisine bir Raviden (kötü niyetinden dolayı değil, ama unutmasindan dolayı) hata yapmış ve küçük Șirk demiştir.
Ama ben Büyük Șirk olduna inanıyorum. Beni engelleyen İcma yoktur.
Ben belirttigim gibi bir kimse Riya yaparsa dini konularda, o kişi Allah'a resmen ortak koymuştur. Yani dinden çıkmıştır. O kişi ibadettini kime yapıyor? Allaha değil, Putuna (Arkadaş vs. olsun) yapıyor.
Bir kimse başka bir kimseye ibadet yaparsa kafirdir.
Aynen haram olan birşeye besmele çekersen, dinden çıkıyorsun. Sen Allahın haram kıldığı birşeye sanki helal olmuş gibi görüyorsun ve dinden çıkıyorsun.
Bu Ehli Sünnet Dünyasında tek benim görüşüm. Hiç bir kimse bana inanmasina gereği yoktur. Ama bu benim görüşüdür.
Bir kimse Allah'tan başkasına ibadet eder gibi olur riyakar. Herşeyi boşa çıkar aynen normal kafirler gibi.
Ve beni engelleyen bir Nas yoktur. Mesela bir Sahabe aynı işi yaparsa (Yani riyakarlik) ve Peygamber onun imanın sorgullamadiysa, ozaman Nas olurdu. Ama Peygamberimizin zamandinda böyle olay asla olmamıştır. Riyakarlik aynen Al Lat, Al Uzza ibadet yapan gibidir. Bunların nasıl Imani olur?
Ebu Hanife Kardeş, sen ama doğrusun, ben daha çok iyi araştırmak lazımdır.
kyrm: