Hocam estagfirullah.Ben hic bu (sabah namazi giybet zina icki sigara) gibi konularin mezhep kadar cok gundeme getiripmedigini gorunce icim ona acidi.Yoksa birilerine mani olmak benim ne haddimedir?Ben sadece bu konularida gundeme getirmek istedim.Hata yaptiysam herkesten ozur diliyorum..Maliki mezhebini ogrenmeye gelince bu mezhebin giderek unutuldugunu gordum ve bunun icin bununda ogrenilmesini kendime gerekli gordum.Ben su anda Hanefi mezhebini taklit ediyorum en iyi bildigim mezhep o oldugu icin.
Hocam bir yazinizda:
Bir muddet sonra kendi yapısına göre eğer okuyub, araştırmayı seven öğrenici ve öğrendiklerini amele döken bir karaktere sahib ise, atalar anlayışındaki delille aykırı olanlarına muhalefet etmekten haz alacaktır.Kafam karisti:
Hocam bu muhalefet etmekten haz almak nefsin arzularinin yol actigi ve seytanin tuzagi olma ihtimali var mi?
Bende onceden hanefiden farkli bir seyler yapiyordum namazda fakat bunu nefisten olan arzu ihtimalini duyunca artik korkar oldum ve daha yapmiyorum.
HOCAM BU KONUYU IZAH ETSENIZ?
Hocam bir yazinizda:
Bir muddet sonra kendi yapısına göre eğer okuyub, araştırmayı seven öğrenici ve öğrendiklerini amele döken bir karaktere sahib ise, atalar anlayışındaki delille aykırı olanlarına muhalefet etmekten haz alacaktır.Kafam karisti:
Hocam bu muhalefet etmekten haz almak nefsin arzularinin yol actigi ve seytanin tuzagi olma ihtimali var mi?
Bende onceden hanefiden farkli bir seyler yapiyordum namazda fakat bunu nefisten olan arzu ihtimalini duyunca artik korkar oldum ve daha yapmiyorum.
HOCAM BU KONUYU IZAH ETSENIZ?
Moderatör tarafında düzenlendi: