Ve aleykum selam kardeşim. Biraz araştırınca: Anadolu tarihinde, hacamat ve sülük dışında "Fasd" adlı bir kan alma yöntemi olduğunu gördüm. Kesi yöntemi ve bölgeleri aynı mı bilmiyorum ama bu isimle bir araştırıp bakabilirsin. Bu arada "korku ile ne alaka" diye de düşündüm ama, korku da vücut kimyası ile ilgili birşey olduğu için mantığa aykırı değil gibi görünüyor. Ama dinen caiz mi konusunda birşey diyemiyorum.
Ya da, esasen şunları demek iyi olur: Dinimizde öğütlenen bu tür bir tedavi zaten var: hacamat. Ek olarak korku duyan kişinin ilk düşünmesi gereken şey: sabah-akşam korunma dualarını aksatıp aksatmadığı. Bunları aksatmadığı halde hala korku duyuyorsa: sünnetteki günlük tesbihatları artırmak. Duaları aksatmıyor, ilk yöntem olarak hacamatı da yaptırmış ama sorunları bitmediyse, o zaman böyle başka yöntemler de denenebilir. Yeter ki, dinen haram olduğu bilinen, özellikle sakındırılan bir şey olmasın. Ve tabi ki kendi içinde risk barındırmasın (yani bu tür tedavileri uygulayan kimi insanların zarara uğradığı biliniyorsa, bu kaçırmak gerektiğine işarettir. korkulmadan yapılacak bir şeyse, işe yaramasa bile denemekte görünen bir zarar yok) Ancak tekraren önce dualar ve hacamat. Bunlara başvurmadan başka yol aramaya/denemeye hiç gerek yok. (Hatta doğrusu bu ikisinin yetmeyeceğini hiç düşünemiyorum)