NUREDDİN EFENDİDEN FETVALAR...
1_
SORU: Günümüz Türkiye´sinde mecvcut olan sistemin birer unsurlari olan Partiler´den herhangi birine Oy vermemin, İslam fikhina göre bir sakincasi var midir?
CEVAP: Demokrasi ve onun ürettiği sorunlar/çözümler akide ve fıkıh kitaplarımızın umumiyetle ele almadığı konulardan oluşmaktadır. Böyle bir durum da tabii olarak Müslümanların, nasıl bir tavır gösterecekleri konusunda aralarında ihtilaf etmelerine neden olmaktadır. Bu, bir icitihad meselesidir. Müslümanlar, samimi olduktan sonra birbirlerini ictihadi konularda tenkit etmemelidirler. Gaye Allah rızası ise, iyi niyetle yapılan işlerde akıbetin hayır olacağını umarız. Allah sonumuzu hayretsin
2-
SORU: Hocam bazı cemeatlerde rabıta diye bir gercek var. Bu husus doğru mudur yanlış mıdır? Şirk midir değil midir?
CEVAP: RABITA’ya Kur’an ve hadislerden direk bir belge bulmak mümkün değildir. Onu uygulayanlar, dolaylı ve zorlama denebilecek yollarla belgelemektedirler. Ancak, bir Müslümanların kendi aralarındaki meselelerde ŞİRK, Müşrik kelimelerini bu kadar rahat kullanmaları doğru değildir. Nihayetinde iyi yapıldığı zannedilen bir ve başkalarınca hata olarak görülen bir şey vardır ortada. Herkes doğru bildiğini yapmalı, başkalarının hatalarını muhasebe etmeyi Allah’a havale etmelidir. Zannediyorum doğru olan budur. Allah’a emanet olun.
3-
SORU:selamun aleykum hocam El kaide ile ilgili görüşleriniz nedir?
CEVAP:Selamünaleyküm.
O veya başka biri, ulemanın, Ümmet’in otoritelerinin irşadı ile olmadıkça Ümmet’i bağlayan bir anlam ifade etmiyor. Kimse kendi aklına göre bir iş yapıp Mü’minlerin başına dert olmamalıdır.
Arkadaşlar bu kişinin doğruları olmakla beraber , (aslında doğru görüşleri olması sizleri yanıltan) çok hatalı görüşleri var. Aman Diyim.
NOT: Bunlar benim bulduğum şeyler daha neleri vardır bilmem. Kusur araştırması yapmıyorum. Bu adam fetva veriyor. Senin benim gibi biri değil.