peygamberin hayvanlara zarar gelmesin diye ordunun yolunu değiştirdiğide var adam öldürttüğü zamanlarda ,senin gibi sürekli dünyaya pembe gözlüklerle bakmamış yani ,kemalistlerin bir islam alimine saldırmasına sevinecek kadar da münafıksın
Kimin alim olduğunu sen mi belirleyeceksin?
İnsanlar hakkında hükmü Allah verir. Bu bir senin bana ne dediğin zerre beni ilgilendirmez.
Ben Allah’a kul olmak ile sorumluyum, sana değil..
Bu da iki.. Kimsenin kimse hakkında münafık deme hakkı yoktur. İnsanların kalbini Allah’tan başka kimse bilemez..
Ayette Peygamberimiz için bile bilemez denilen şeyi sen nasıl bildiğini iddia ederke ithamlarda buluyorsun? Yalnız Allah’ın vereceği hükmü insanların imanları hakkında vermeye kalkmak ilahlık iddiasından başka nedir? Öncelikle sen Allah değilsin, Peygamber değilsin bunu bil!
Bu da üç.. Ben müslümanım. Allah’a Peygamber’e ve dinib şartlartına inanıyorum. Alimler eleştirilemez değildir.. Böyle düşünmek onları putlaştırmaktır. Ahirette Nurettin Yıldıza ya da Kemalistlere değil, Allah’a hesap vereceksin.
Sevindiğimi söylemedim. Sadece bu adamın anlatıl tarzını beğenmediğimi söyledim.
Sen bana münafık desen de ben sana müslüman derim.. Çünkü benim sevgim düşmanlık edenlere kadar geniştir.. sadece sizi seven sizin gibi düşünenleri sevmenin ne değeri olabilir ki? Bunu herkes yapar..
Bu arada gördüğü kardeşine karşı sevgi beslemeyen birinin görmediği Allah’ı sevdiğine inanmıyorum..
Kemalistler hakkında burada yaptığım yorumlar ortada.. Alakam olmayan sevmediğim bir zihniyet..
Umarım bir gün sen de doğru yolu bulursun..
Sana ben cevap berecek değilim. Şu hadisler sana be senin gibilere en büyük cevaptır..
Rasulullah (asm) buyurdular:
"Herhangi bir kimse, din kardeşine "Ey kafir!" derse, bu tekfir sebebiyle ikisinden biri muhakkak küfre döner. Eğer o kimse dediği gibi ise ne ala. Aksi takdirde sözü kendi aleyhine döner." (Müslim, 1/319)
Eleştiri ile tekfirciliğin farkını bilmeyen biri ile muhatap olmam. Hiçbir müslümanın kötü hale gelmesine sevinmem.. Ama burada İslam’a zarar veren onu insanlar arasında alay konusu yapan biri söz konusu.. Küçük çocukları İslam’dan soğutacak sözleri var.. Belki niyeti kötü değildir hizmettir ama her şeyinde bir edebi bir kalitesi bir yöntemi olması gerekir.. Batıda din kötü tanınıyor sonra..
Alparslan Kuytul’a üzüldüm ama bu adama üzülmedim.. Bu da benim fikrim.. Senle aynı düşünmek zorunda değilim her konuda..
Dini anlatmada kullanılacak üslubun önemini daha önce yazdım.. Konuyu nereden nereye getirdin..
Senin düşüncelerin benim için önemsiz.. Rabbim ikimizi de görüyor sonuçta.. Senin gibilerden, nefreti ile merhametini öldürmüş olanlardan Rahman ve rahim olan iyiliği sonsuz merhameti çok olan Allah’a sığınıyorum.
Daha fazla bir şey yazmayacağım.. Nokta.